Şimdi Ara

Hava yastıkları açılmadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık olarak 1 saat önce bir trafik kazası geçirdik.Çok şükür yaralanan vs yok.

    Aracın sağ ön tarafı içine göçmüş durumda.Motor da çatlak vs var.Motora kadar içere göçme var. Bu kadar hasar varken aracın hava yastıkları açılmadı.

    Allah korusun sağlığımıza da bir zarar gelebilirdi.Bu kadar hava yastıkları önemliyken kaza anında açılmaması can sıkıyor.

    Bu konuda hakkımızı nasıl arayabiliriz?

    Araç şu anda servise gitti tamir için.Fakat elimde kaza anındaki fotoğraflar var.

    Araç Renault Megane 2000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaizmir -- 21 Nisan 2013; 16:30:54 >



  • Öncelikle geçmiş olsun. Halen aramızda olduğunuz için mutluyum. Araç hakkında tek bilgi 2000 model megane olduğu. En iyimser tahminimle sürücü + yolcu ( yolcu opsiyonel bile olabilir ) hava yastığına sahip olan aracın sağ önden aldığı darbeyle hava yastıklarının açılmaması, ön hava yastıklarının açılması gereken açıda çarpışma olmadığı ya da aracınız eğer 2+. else size satılmadan önce hava yastıklarının çalınmış (!) olduğudur.
    Naçizane tavsiyem;
    Çarpma sonrası fotoğrafların incelenmesi, eğer çarpma hava yastıklarını açma gerektirdiği halde açılmamışsa markayı, açılması gereken hava yastıkları yerinde yoksa son satıcıyı dava etmeniz, en kötü ihtimal çarpma hava yastıklarını açmayı gerektirmiyorsa ( ki büyük ihtimal ) canınızı kurtardığınız için şükredip hayatınızın kalanına devam etmeniz yönünde olacaktır.

    Tekrar geçmiş olsun...@eaizmir
  • Çalınmaya ihtimal vermiyorum ancak megan1 lerin %90 ı sürücü hava yastıklıdır. Sağdan alınan darbeden dolayı hava yastığı açmamış olma ihtimali yüksek. Eğer yolcu hava yastığı mevcutsa öyle bir kazada açılmama ihtimali hiç yok. Elektronik bir arızaya dalalet olabilir. :(

    @xprtg
  • Geçmiş olsun.. Sanayi de bazı arabaların hava yastıklarını iğne iplikle dikiyorlar, bence kontrol ettirin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.