Şimdi Ara

Hava trafik kontrol-ATC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese öncelikle selamlar.Bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum ve çoğu genç gibi benim de hayallerim var.Bu hayalim ise biraz farklı gibi . Küçüklüğümden beri soran herkese kule olmak istiyorum ben diyordum ve bu sebeple üniversiteye hazırlanırken tek amacım ATC olmak . Genelde benim tahminimce bu mesleği yapanlarin ya annesi ya babası, ya da bir tanıdığı bu mesleği yapmakta olup onlar aracılığıyla bu mesleğe yönelmekte ben ise kimsenin herhangi bir tavsiyesi olmadan tamamen küçüklükten gelen bir heves,tutku ve merakla bu mesleği istiyorum . Kısacası geleceğimin bu meslek ile ilerlemesini istemekteyim. Türkiye'de ki çoğu insan mesleğinden mutsuz fakat ben de o kervana katılmak açıkçası pek istemiyorum.Bu sebeple sabahlara kadar ders calisiyorum desem yeridir. Artı olarak o kadar çok tutku haline dönüştü ki bu içimde ki heves ders çalışırken biranda havacılık derslerine girdigimi veya kule de görev başında olduğumu hayal ediyorum.
    Sorum ise Anadolu üniversitesinin bu bölümde yaptığı sinavlara vs nasıl hazıirlanmaliyim? Ekstra bir çaba uygulamalimiyim? İlerde bana dayatilmis bir meslek yapmak istemiyorum. Mutlu olacağım alan olan havacılık sektöründe yer almak istiyorum . Bu sebepten yardımcı olur musunuz?

    Beni bir kardeşiniz olarak görmenizi her türlü öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 21 yuzyildayiz , youtubta bununla iligli dersler , videolar bulabilirisn, burda , yararli konularda pek cevap alamazssin , bende havaciliga merakliyim














    https://www.entrypointnorth.com/training/air-traffic-controller-basic-course/

    https://www.academiccourses.com/Courses/Air-Traffic-Control/




  • Öyle yabancı videolar atmakla olmuyor ne yazık ki Türkiye de hava trafik kontrol geçmek için 4 senelik havacılık yönetimi okuduktan sonra kpss yi geçmen gerekir toefl alman gerekir psikolojik ve teknik sınavları geçmen gerekir işe girsen bile düzenli olarak psikolog teste alınırsın.Dünyanın en zorlu mesleğidir yüzlerce uçağı kontrol etmek doğuştan yetenek kapasite ister.
  • Fakat anadolu üniversitesinin bu mesleğe yönelik direk kendi bölümü bulunmakta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pilotlardan sonra en saygı duyduğum adamlar kuledekikiler Çünkü canım pilot kadar kuledeki insanın düzgün bilgi vermesine lazım.
  • Yok mu yardım ve bilgi verecek:(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    Öyle yabancı videolar atmakla olmuyor ne yazık ki Türkiye de hava trafik kontrol geçmek için 4 senelik havacılık yönetimi okuduktan sonra kpss yi geçmen gerekir toefl alman gerekir psikolojik ve teknik sınavları geçmen gerekir işe girsen bile düzenli olarak psikolog teste alınırsın.Dünyanın en zorlu mesleğidir yüzlerce uçağı kontrol etmek doğuştan yetenek kapasite ister.
    yazdigini bi daha oku neden yazdin? adam baksin ogrensin gorsun diye attik ? ne yapayim adama ATC diplomasimi basip vereyim?
    bildigimiz kadarini yazdik, neden tepkili sekilde cevap veriyorsun anlamadim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    Öyle yabancı videolar atmakla olmuyor ne yazık ki Türkiye de hava trafik kontrol geçmek için 4 senelik havacılık yönetimi okuduktan sonra kpss yi geçmen gerekir toefl alman gerekir psikolojik ve teknik sınavları geçmen gerekir işe girsen bile düzenli olarak psikolog teste alınırsın.Dünyanın en zorlu mesleğidir yüzlerce uçağı kontrol etmek doğuştan yetenek kapasite ister.
    Yanlış bilgiler veriyorsun, havacılık yönetiminin ATC ile alakası yok, ATCnin kendi bölümü var, ayrıca TOEFL değil YDS lazım.
  • havacı27 kullanıcısına yanıt
    Yardım eder misiniz? Gerçekten yardımcı olmuş olursunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesskrgl

    Yardım eder misiniz? Gerçekten yardımcı olmuş olursunuz
    https://www.devlette.com/hava-trafik-kontroloru-nasil-olunur-olma-sartlari-nelerdir/

    Bu linkteki bilgiler doğru dostum fakat farklı kaynaklara da bak emin ol, ama havacılık yönetimi mezununun hava trafik kontrolorlüğü olmadığından emin olabilirsin çünkü ben de havacılık yönetimi mezunuyum, kpss ve ydsden yüksek puan alıp linkteki 2.yol ile kontrolör olan havacılık yönetimi mezunlarını gören insanlar bu bölümün kontrolorlük olduğunu zannedebiliyorlar fakat 2. yol için herhangi bir 4 yıllık bölüm + 70 yds + yüksek kpss yeterli, sonrasında özel testler var tabiki...




  • Üç senedir anadolu Üniversitesinde yetenek sınavlarına giriyorum özelden mesaj atarsan yardımcı olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • enesskrgl E kullanıcısına yanıt
    https://ilan.memurlar.net/ilan/46041/dhmi-lisans-mezunu-112-hava-trafik-kontroloru-alacak.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda aktif olarak ATC okumaktayım. Sorusu olan varsa sorabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mar00N

    Şuanda aktif olarak ATC okumaktayım. Sorusu olan varsa sorabilir.
    Öncelikle merhaba, sağlıklı günler dilerim. Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim ve sınava girmeme bu seneyi saymaz isek 1 senem kaldı. Sayısalım pek iyi değil(çeşitli dersler alıp geliştireceğim) dil derecem ise bu eğitim düzeyindeki birine göre ideal geliştirilebilir. Benim bu sınav ve daha sonra özel yetenek sınavına kadar nelere dikkat etmem nerelere hazırlanmam gerekiyor? Özel yetenek sınavında ne gibi sorular çıkıyor (özellikle matematik). Konuya biraz geç cevap verdim ancak kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://ilan.memurlar.net/ilan/54585/dhmi-207-asistan-ve-stajyer-hava-trafik-kontroloru-alacak.html


    Hava trafik kontrolörü olmak için iki yol var. Birincisi Eskişehir Teknik Üniversitesinde Hava Trafik Kontrolörü Bölümününde 4 yıl okuyarak( hazırlık olursa 5 yıl tabi ki) lisans bölümünü burada tamamlamak ve DHMİ nin açtığı ilanlara başvurmak. Bildiğim zaten bölüme 15 kişi civarı alınıyor mezun olduğunuzda da zaten sayınıza göre kadro çıkıyor ve ASİSTAN hava trafik kontrolörü olarak başvuru yapıyorsunuz. KPSS 70+ puan ve YDS C seviyesinde sınav puanlarınızı almanız gerekiyor. Zaten bu bölüme bitirdiyseniz bu puanları almak sizin için problem olmaz. İkinci yol ise herhangi bir lisans bölümünden(4 yıllık fakülte) mezun olmanız ve yine KPSS70+ ve YDS C seviyesinde sınav puanlarına sahip olmanız. DHMİ açtığı ilandaki STAJYER hava trafik kontrolörü için başvuruda bulunuyorsunuz.

    Linkteki ilanda her ikisi içinde detaylı bilgiler mevcut.



    Başvuru sonrasında gireceğiniz bilgisayar destekli sınav FEAST sınavı olacak. Asistan ve stajyer hava trafik kontrolörü her ikisi için de bu sınava girilecek. Sınav içeriği seneden seneye değişmekle birlikte açık küp verilip kapalı halini bulma, ekranda verilen şekilleri sınıflandırma gibi bölümleri var. Bunun için skytest atco programını satın alıp pratik yapabilirsiniz çoğu kişi bu şekilde çalışıyor.


    Yukarıdaki bir yorumda bahsedildiği dağları tepeleri bayırları aşmanızı gerektirecek bir sınav değildir :) Yeri gelmişken bu tarz insanların yaptığı yorumları lütfen ciddiye almayın. Her şeyin çok zor olduğunu söyleyen, birilerini bir şeyler başarma konusunda sürekli demoralize eden türler mevcut. Varlıklarını hala sorgulamakla meşgulüz. FEAST sınavı Hava Trafik Kontrolü bölümüne girerken de yapılan sınav içeriğinde var diye biliyorum. Bölüme girişteki sınav için videolardan detaylı bilgi elde edebilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.