Şimdi Ara

Hatasiz boyasiz araba dururken, hatali boyali araba aldim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
7
Favori
17.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi an kendimi gördüm okurken. Aynı şekilde malımızın kölesi oluyoruz ama bunun nedeni alım gücümüzün yetersiz olmasından.
    Avrupa'da 1 asgari ücretin yarısı ile bile 10-15 yaş arasında araba bulunabiliyor. Türkiye'de bırak 15 yıllık aracı 30 yıllık araba bile bulamazsın, anca bisiklet alabiliyorsun asgari ücretin yarısı ile.

    Biz yıllarca yaşam kalitemizden ödün verip, ne heveslerimizi içimize atıp para biriktirip yetmezse eşten dosttan borç alıp veya kredi çekip geleceğimizi de satıp bir araç sahibi oluyoruz. Haliyle biz malın sahibi olmuyoruz, malımızın kölesi oluyoruz. Güvenliği için araç kamerası takıyoruz.

    3 aracım oldu bu zamana kadar 3'ünü de ne heveslerle boyasız değişensiz olarak aldım. İlkine kırmızı ışıkta bir hafriyat tırı geldi vurdu. Sol tarafta 4 parça değişen. 8bin lira hasar kaydı. İkinciyi çok yakıyor diye boyasız değişensiz olarak 4 ay kullanıp sattabildim. Şimdi kullandığım aracı da ilk sahibinden 6.600km'de aldım. Sıfır gibiydi arka koltuk başlıklarındaki jelatinleri dahi duruyordu. Geçen ay şehiriçi durkalk trafiğinde acemi bir bayan şoförün dalgınlığı(!) ile arkadan vurmasıyla bagaj kapağı boyandı. Gözüm gibi baktığım araca geldi hıyarın biri "dalgın olabilirim ne var" diyerek vurdu. Gel de sinir olma. Üstüne bir de servisle yaşadığım saçma sapan olaylar eklenince araçtan soğudum satılığa çıkarttım.

    Bundan sonra alacağım araçta en azından boya olsun istiyorum ben de. Öyle çöpten sakınmak istemiyorum artık. Kafam rahat olsun istiyorum. Hatta limiti düşürüp 40-50 bin tl arasında lpgli bir araç bakayım diyorum ama gönül yine boyasız değişensizlere gidiyor.
    Hayırlısı bakalım.




  • Aynen araba benimde psikolojimi bozdu. orasına birşeymi oldu , yok sürttülermi derken .yok motorundan sesmi geldi derken arabanın kölesi haline geldim
  • Herşeye tamam da
    Aynı fiyata almazdım biri hatasız biri hatalı
    Hatalı bir miktar düşük alınsa iyiymiş
    Diger tüm yazdıklarınıza katılıyorum
    Hatta aynı fikirdeyim varolan aracımı satıp 30 35 bin tl lik arac alacağım
    Bendede stres oluyor pahalı arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben evin boş otoparkında araç dururken gece kafama takılıyor birisi girip çizdi mi diye.daire parasına araba almicaksın.2001 model aracımda var kazalı komple boyalı onunla kafam rahat hele istanbulda isen hiç bilmem kaç binlik araca gerek yok ya sokakta çiziliyor yada trafikte illa birisi dokunduruyor.
  • Hatasizi alip ayni mantikla kullanmamani sorgulamalisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle konular gorunce kendım acmıs yazmıs sanıyorum :D
  • Hondanin kullanma kilavuzunun arkasinda bir soz yaziliydi, keyifle süremediğiniz otomobilde otomobil keyfini süremezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumdayım bende salı günü satacagım expertizde yaptım her şeyi orginal 2016 dan beri kullandım o psikolojiden kurtuluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer imkan varsa kampanyalı 0 araç alırım.
    Mümkün değil ise 0-5 yaş aralığında İLK SAHİBİNDEN
    dolu hasarlı, parça değişen olan, şasede, direklere işlem olmayan, mümkünse yetkili servis bakımlı araç alırım. (Sahibinin profili önemlidir ayrıca)
    Asla hatasız araç arayışı içinde olmam, sıfıra yakın paralar isteniyor, garip bir piyasa var. Çevremdeki hemen hemen herkes 1-5 yaş aralığında önce hatasız araç arıyor sonra bırakıp sıfır alıyor.
    3 parça boya var, kapıları değişmiş, bagaj kapağı değişmiş, doludan komple boyalı olmuş önemli değil.
    Yukarıdaki kritere uysun, daha uygun alır keyifle binerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş Almanyada yaşıyorum bu boya takıntısı nedir anlamış değilim ! Aptalın biri çıkmış sadece bahane bulmak için bu arabanın kapısında boya var demiş boyalı arabanın fiyatı boydoz kadar olmaz demiş demişte demiş... ulan ! Arabanın kapısında boya varsa ne olmuş arabanın motorunda aksamında yürüründe sorun yoksa hiçbirşey ifade etmez !!! Allahtan sizin gibi insanlar varda işi bilen herkes boyalı arabayı ucuza alıp ucuza satıyor sen aynı arabaya boysız diyip 100 k veriyosun diğeri boyalı diyip 80k ya alıyor 😃 Allah sizden razı olsun 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar bakıyorum da aracını "bakımlı tutmayı" saplantı sananlar olmuş.

    Bakın saplantı dediğiniz şey konu sahibinin yazdığı gibi yok kolon dibine park (hayatımda ilk defa duydum) sağ sol çizildi mi arabayı 2 kez tavaf et falan. Evet bu takıntıdır.

    Ama arabayı temiz tutup yağını suyunu eksik etmemek sizi takıntılı değil, aracına eziyet etmeyen ve bakımlı bakan biri yapar. Yani sonuçta arabaya siz biniyorsunuz biraz da kendinize saygınız olmalı. Ben kirli olunca rahatsız oluyorum şahsen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne çok üstüne düşmek ne çok salmak gerekiyor orta yollu ayar tutturmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz birde ağır hasar kayıtlı bir araca binin. Hayatım boyunca hiç bu kadar rahat ettiğimi hatırlamıyorum. Aldığım aracın ön tamponu değişmişti. Düşünsenize bir, kaza yap kaldırıma sürt kır 500 tl ye her marka model aracın çıkması mevcut. Tak ve devam et :) Eskiden lokal boyalı aracı bırakın çiziksiz araç arıyordum. Meğer paramızla rezil oluyormuşuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin istasyonunda bugün 5 dk adama neden camı silmemesi gerektiğini anlattım. Şimdi bu yazıyı okuyunca eski arabam aklıma geldi 7 yıllıktı tamponu sprey boya ile boyardım. yeni araba almak gerçekten dert.
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Burası geri kalmış bir ülke, bomboş adamların ekspertiz mekspertizle boya ölçtükleri bir yer... Neyin boyasını ölçüyorsa..

    O yüzden buranın neresi doğru ki araba kültürü doğru olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyalı kazalı araçı ucuz alırsın ucuz satarsın etrafta gördüğünüz bir çok lüks araç pert alınıp tamir ediliyor... amcam önü olmayan 2012 cls 350d alıp tamir ettirip 2 yıl sorunsuz binmişliği var sonra satıp kar etmişliği var... kazalı boyalı araba candır ❤️

    Tabi kazadan kazaya tamirden tamire fark var konuyu saptırmamakta fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işte mantık aramaya kalkarsan işin var demektir :)
    kapının önüne koyduğun ,yağmur çamur ,güneş vs. altında bıraktığın bir araç için ,bunca para vermenin mantığı var mı ?
    insanlarda tuhaf bir şekilde arabaya bağlılık görülüyor ,çocuğunun karnı ağrısa ıhlamur iç geçer der ama araba tır tır dediği an soluğu sanayide yada serviste alır :)

    arabalar insanları bir noktadan diğerine götürmek için üretilmiş ürünlerdir ,diye düşünmeye başladığın an her şey değişmeye başlayacaktır
    hava atma ,ego tatmini için araba alıyorsan işin var demektir
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Senin arabaya biri sürtmüştü değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne garip insanlar var ülkede , ya da bende bir gariplik var.
    2017 ve 2018 de 2 tane sıfır araba aldım hiç böyle takıntılarım olmadı. Önceki arabam 2005 model bir arabaydı, onunla bunlar arasında da hiçbir fark olmadı.
    Haziran 2018 de aldığım arabada şu anda sol arka kapıda bir sürtme, sağ tarafta kapıda da göçük var, ikisi de park halindeyken olmuş. sürtülen yeri boyatmak istedim servis bile gerek yok boyalı olmasın aracın diye boyamak istemedi. nedir bu takıntı anlamak gerçekten zor. Binin gitsin rahatça arabanıza, sizi taşısın diye araba alıp arabaya ne oldu diye stres yapıyorsunuz.
  • ne ailemde ne de bende hiç bir zaman böyle takıntılar olmadı. araba dediğin kullanmak için var. çizilmiş, sürtülmüş vs. umrumda olmaz... satarken akıllı adam şaseye bakıyor zaten, boyası değişeni var mı bakmaz umrunda da olmaz. önemli olan şasenin sağlamlığıdır. değişen olsa ne olacak sonuçta başka bir parça takmıyorlar ya. aynı parçadan takıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.