Şimdi Ara

Hat devri ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar turktelekom mobil hattım başka bir arkadaşımın üzerine kendi üzerime almak istiyorum. Fakat arkadaşım başka bir şehirde yaşıyor. Bu devir işlemleri vekalet ile yapılabiliyor mu? Eğer yapılıyorsa Noter ücreti hangi başlık altında alınıyor? 2018 noterlik ücretleri internette var fakat abonelik devir vekaletleriyle ilgili bir ücret tarifesi ben bulamadım.



  • Telekom kabul etmiyordu vekaleti

    devir için devir eden ve alan kişininde aynı anda bayide olması gerekiyor .

    bayi çalışanını ikna edersen kafalarsan tanıdık varsa 2nizin kimlik belgeleri ile devir yapabilirsin
  • Bende hat sahibinin kimlik fotokopisi vardı aslında internet sitesinde de Nüfus Cüzdan Fotokopisi yeterli yazıyordu. Tanıdığım birini oymuş gibi götürecektim fakat cesaret edemedim açıkçası korkuttular zamanında. Çok bayii gezdim ama öyle kafaya alınacak tipler değildi. Tanıdıkta olmayınca öyle kaldı.



    Ancak bir bayii vekalet getirirsen yaparım demişti diye hatırlıyorum 3 sene önce.
  • arkadaşlar bende devir işlemi ile ilgili sorun var babamın üzerindeki hattı üzerime almam için benden 70 tl istiyorlar. Bu fiyat normal mi
  • Sercan_000 S kullanıcısına yanıt
    BTK'nın Resmi Gazete'de yayınlanan yeni ücret tarifelerine göre 1 Ocak'tan itibaren 10 TL civarı olacak diye biliyorum ben hat devir ücretlerinin.
  • DeeLee kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konu hakkında resmi belge var mı mı? Bu kararı gösterip Talep edebilirmiyiz? Resmi Kararı varsa atar mısınız?
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Vekalet resmi bir işlemdir kabul etmek zorundalar, bayinin is bilmezliği olmus bence kabul etmemek
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bayinin iş bilmezliği felan değil turktelekom bu uygulamayı kaldırmış. 2 farklı bayi ye gittim ikisi de vekaletle işlem yapılmadığını söyledi. Müsteri Hizmetleri de kesin bir dille böyle bir uygulama olmadığını söyledi.



    Kısacası mobil hat devri için Turktelekom vekaletname kabul etmiyor.
  • DeeLee kullanıcısına yanıt
    noterden aldığınız, geçerlili bir vekaleti kabul etmiyorum deme diye bir lüksü yok, vekaletinde telekominasyon abonelik-devir-nakil işlemleri gibi belirtildiği sürece, işlem yapmak zorundadır, yapmıyorsa suç işliyordur. Vekalet resmi bir işlemdir, ülke sınırlarında noter ile, yurt dışında konsolosluklar ile verilir, hiç kimse ben tanıyorum tanımıyorum deme lüksüne sahip değildir. biz kamuda trilyonluk işler de kabul ediyoruz, dandik bir hat işlemi için kabul etmemek nasıl bir haddini bilmezlikmiş şaştım kaldım.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız fakat bu ülke de maruz kaldığımız uygulamalara ben de şaşıp kalıyorum. Isterseniz TT bir arayın deyin ki hattımı bir başkasına devredeceğim ya da devralacağım başka bir şehirde yaşadığı için vekaletle işlem yapmak istiyorum. Aldığınız yanıta göre burada yazdıklarınızı da söyleyin alacağınız yanıt malesef vekaletle işlem yapılmıyor hattı üzerine alan ve devreden aynı anda bayide bulunmak zorunda diyorlar.



    Bir diğer usulsüzlükte faturalıdan faturasıza geçişte turkcell'de yaşadım BTK peşin alınan vergiyi usulsüz bulduğu için kaldırmış bu geçiş işlemlerinde 1 yıllık telsiz kullanım vergisini peşin alıyordu operatörler 22 lira civarı bir ücretti. BTK usulsüz bulduğu için kaldırmış bu kez de işlem ücreti altında 20TL alıyorlar neyin işlem ücreti bu dediğinizde de hazırkarta geçtiğinizde iletişiminiz aksamasın diye 1 Hafta geçerli 500dk. 1GB tanımlıyoruz onun ücreti diyorlar istemiyorum deyince de işleminizi yapmıyorlar.



    Yine turkcell bayilerinin fatura ödemelerinde aldıkları 2 liraya yakın işlem ücretide rezalette son nokta. Adamlar şirketin resmi bayisi ve fatura ödemeleri için işlem ücreti kesiyorlar gülermisin ağlarmısın.



    Ne kural ne kanun tanıyorlar en sonunda bütün internet ve mobil hatlarımı iptal edicem resmen arsızca milleti soyuyorlar. BTK bu operatörlere yüklü cezalar kesmedikçe akıllanmayacaklar.




  • Hazır hat taşıma ücretleri 10tl olmuş iken bir şekilde değerlendirmek lazım bunu, noterden alınan kararı kabul etmeme gibi bir uygulama olması da aptallık tamamen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orenton

    Hazır hat taşıma ücretleri 10tl olmuş iken bir şekilde değerlendirmek lazım bunu, noterden alınan kararı kabul etmeme gibi bir uygulama olması da aptallık tamamen.
    Numara taşıma ücretsiz hocam yanlışın olmasın
  • genclik17 kullanıcısına yanıt
    Hat devir yazmam gerekiyordu pardon hocam, uyarı için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orenton

    Hat devir yazmam gerekiyordu pardon hocam, uyarı için teşekkürler
    Tamamdır o zaman
  • DeeLee kullanıcısına yanıt
    vekalet teydi almak gibi işlemlerle uğraşmak istemeyip, akıllarınca böyle bir uygulama yapmış olabilirler, önceki mseajlarda dediğim gibi hukuken gecerliliği olmayan bir uygulama, o vekaletle hattı tt den başka operatöre taşırsanız ne yapacaklar, vekalet uygulamamız yok vermeyiz mi numarayı diyecekler.

    ayrıca turkcell 2 tl alsın hatta 20 tl alsın, bu devirde abone merkezini fatura ödeme işlemi için meşgul eden adama herşeyi yapmak lazım. geçen turksat kabloya gittim sorunlu bir işimi düzeltmek için, bende başka herkes fatura ödedi 30 dk civarı bekledim, sadece bir imza atmak için, benim o imzayı atmak için başka seçeneğim yok ama o faturanın ödenmesi için onlarca başka kanal var. turkcell abone merkezi içinde aynı durum söz konusu...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ben o 2TL muhabbetini milleti nasıl soyduklarını anlatmak için yazmıştım yoksa atm'lerden, internet şubelerinden ücretsiz yapıyorum. Bir çok bayii de şirketten şikayetçi zaten.
  • Nedir bu işin aslı?


    Vekalet dediğin şey tüm işlemlerde geçerlidir. Farklı şehirlerde yer alan 2 kişiden birinin diğerine verdiği vekalet ile hat devri yapılmaması gibi bi durum olabilir mi? Adı üstünden noter onaylı vekalet. Ev-Araba alıp satmaya yarıyor ama hat devrinde kabul edilmiyor mu?

  • vekalet kapsamında ne yazıyorsa o kapsamda işlem yapılıyor, araç alım satım vekaleti ile hat devri yapılamaz, kelime başı noterler para çarptığı için bir ev yada araç alımı için verilmiş vekalet ile devir işlemi olmaz, ancak parasını baştan verip aynı vekalette her türlü araç, menkul, gayrimenkul, alımı satımı, telekominasyon hizmetleri ile ilgili devir, fesih, abonelik açma, alt yapı hizmetleri ile ilgili gaz, su, elektrik abonelik işlemleri vb gibi geniş bir vekaletiniz var ise ile işlem yapabilirsiniz.


    ilgili başlıklar içermiyorsa o vekalet tek başına işe yaramaz...


    konu sahibi o zamanda tam bilgi vermemiş, vekaleti mi yetersiz yoksa firma vekaletimi anlamamış işlem yapmamış belli değil...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 4 Ocak 2022; 13:50:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.