Şimdi Ara

Hastalığın nedenini bulamıyorum :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yıllardır düzenli olarak sporla iç içeyim. Yaklaşık 1 ay önce başlayan kaburga ağrısı ile acaba kalbimde mi problem var diyerek kardiyolojiye gittim. Neredeyse tüm testler (eko, ekg, kan, ultrason, mr, röntgen, efor vs. testleri) yapıldı hiç bir sorun çıkmadı. Sonra Covid olabileceğimi düşünerek sürüntü testi, röntgen ve tomografi testi yapıldı bir sıkıntı çıkmadı. Fakat sürüntü testi sırasında bir Covid ilacı tutuşturdular elime ben de ağırlar geçmeyince yavaş yavaş içmeye başladım ve ağrılarımda azalmalar oldu. Fakat ilaçlar bitince aynı şekilde yine ağrımaya başladı. Bu ağrılar özellikle yatınca oluyor gün içerisinde ayaktayken ağrılar neredeyse 3de birine iniyor ve bazen hiç hissetmiyorum. Sonra dahiliyeye gittim onlar da bir sorun bulamadı. Tabi ağrılar devam edince bir gece dayanamadım acile gittim o da tekrar kardiyolojiye yönlendirdi ve 2. kez hatta 3. kez kardiyoloji uzmanına gittim. Bazı testler tekrarlandı ama yine bir sıkıntı çıkmadı. Göğüs hastalıklarına gittim onlar da test sonuçlarına bakarak bir şey yapamayız dediler. Fizik tedaviye gittim onlar kas gevşetici verdi sadece. Yani ağrılar halen devam edince nörolojiye gittim onlar şikayetlerle ilgili bir şey yapamayız dediler. 2. kez dahiliyeye gittim bu aralar gaz olayı özellikle ağzımda fazla olunca mideden de şüphelendim doktora söyledim bir mide ilacı verdi ve b12 biraz düşük çıktığı için iğne ve ilaç verdi. Onları kullanıyorum. Uzun uzun yazdım ama geceleri uyuyamıyorum son iki gündür halen göğsümün sol tarafında yer değiştirecek şekilde yanma, batmalar oluyor. Ben halen Covid ile ilgili şüpheleniyorum. Fakat bu ağrılar dışında hiç bir şekilde Covid tanısı yok. Bu arada spora devam ediyorum günlük 10-15 km arasında koşuyorum fakat koşu esnasında nefes, ağrı vs. hiç bir problemim yok. Acaba kostakondrid mi oldum diyorum ama onun da ağrı yerleri belli gibi. Fakat doktorlara söyledim hiç buna uygun ilaç da vermedi. Benzer bir sıkıntı çeken, çözüm bulabilen var mıdır acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 9 Ocak 2021; 23:48:28 >







  • Gazınız fazla mı hocam?

  • Evet özellikle ağzıma doğru bir gaz çıkışı hissiyatı oluşuyor. Reflü mü diye düşündüm ama yatınca ağzıma sıvı falan gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    Evet özellikle ağzıma doğru bir gaz çıkışı hissiyatı oluşuyor. Reflü mü diye düşündüm ama yatınca ağzıma sıvı falan gelmiyor.

    safra kesenize bakıldı mı?

  • Hayır bakılmadı. Gastroentorolojiye sevk edilmek gerekiyor. Direkt o bölüme gitmeye izin vermiyorlar. Genel cerrahi bölümü sadece ameliyat mı yapıyor yoksa muayene mi yapıyor diye kararsız kaldım o bölüme de gitmedim. Yani yemek borusu, safra, mide gibi birebir ilgilenen bölümlere gitmedim. Ama ağrı tam sol kolumun gövde ile birleştiği yerdeki kaburga da fazla miktarda oluyor.

    Edit: Ama safra kesesi ağrısı sağ tarafta ağrı yapıyormuş daha önce de bakmıştım şimdi tekrar kontrol ettim sol taraftaki ağrının ondan olmayacağı yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 10 Ocak 2021; 9:38:49 >
  • youtube da ersin aytaç kutbuş şifa adlı bir kanal var. hastalık üzerine araştırma yapıyor bilgi paylaşıyor sebepleri sonuçları hakkında işini görebilir.

  • Kaburga ağrısı sırtta ise sırayla şunları denemeyi düşünün:

    A) Basit denemeler: farklı yerde yatma, yakı, sırt kütletme,
    B) Alternatif tıp: bardak çekme, hacamat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence covid olma ihtimalin daha yüksek hocam. sen büyük ihtimalle verilen favipiraviri talimatlarına göre kullan ve dinlen bence.

  • Hastalık fiziksel olmayabilir. İnanır mısın bilmem ama anksiyete gibi durumlarda da fiziksel sıkıntılar yaşayabiliyorsun ve kontrollerde sağlam çıkıyorsun. Mümkünse bir kağıda ağrılarını not al, ne zaman ve ne yapınca ortaya çıktı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam.


    tüm tetkikleri yapmışsın ve sporcu birisin.


    kısa süreli kas ağrısı olabilir. bence üzerinde bir süre durma, geçeceğini düşünüyorum.


    dr'a gidip bir çok tetkik yaptırıp da hastalık bulamadıklarına binaen yazıyorum bu cümlemi: bazen vücut, bilmediğimiz bir soruna karşı kendini savunup düzene koymak için çaba verebilir, bu durumda bazı ufak rahatsızlıklar duyabilir yada duymayız. seninkisi öyle de olabilir.


    bekle bence ama üzerinde olumsuz düşünce ile değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.