Şimdi Ara

Hastalığıma çare bulamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba benim 2 3 aydır süren bir sıkıntım var. Kafamın üstünde sürekli bir ağırlık ve sersemlik var alnımın sağ ve sol iki yanında sürekli ama hafif ağri var ağrı gibide değil ağırlık gibide değil ikisinin harmanlanmış hali gözlerim sulanıyor bütün gün göz kapaklarımda bir ağırlık var ve güneş gözümü çok rahatsız ediyor bide bu ağırlık sersemlik eklenince dışarı çıkınca bayılacak gibi oluyorum gün boyu yeni uyanmış gibiyim sersemlik,gözlerde ve alında ağırlık. Bu aralar kulaklarımda çınlamaya başladı ara sıra. Kan tahlillerim temiz eeg ve mr çekildi sıkıntı yok. Kbb ye gittim sinüzit de yok göz doktoru güneş alerjisi dedi polorize gözlük yazdi gönderdi. Artık doktorlardan ümidimi kestim bu tarz sıkıntılar yaşayan ve çözümünü bulmuş arkadaşlar var mı yardımınıza ihtiyacım var hiç bir iş yapamıyorum. Hiç birşeye odaklanamıyorum sürekli akşam olsun uyayim diye düşünüyorum. Bi yol gösterin kardeşinize yeniden doğmuşa dönerim bu sıkıntıları çözersem.



  • Şikayetlerinizde çarpıntı, titreme, sürekli bir şey olacak hissi var mı?

  • expentoleviosa E kullanıcısına yanıt
    Çarpıntı yok hocam ama ara sıra titreme geliyor Sürekli bir şey olacak hissi yok. Bana vertigo veya psikolojik birşey gibi geliyor ya da beyinde sinir sıkışması tarzi bir şey olur mu bilmiyorum ama o tarz birşey de olabilir gibi geliyor. Sizde de mu var bu tarz şeyler?
  • Hayır yok. Bende psikolojik olarak anksiyete belirtileri vardı. Kurtuldum. Ama ilk önce sorununuzun ne olduğunu bulmalısınız.

  • Kulaktaki elmalar yerinden oynamış. iyi bir kulak doktoruna git 2 güne gecer. Ayni durum olmuştu en son kulaktaymis sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belarafon16 kullanıcısına yanıt
    Tamamen geçti mi ustam senin sıkıntı şuan
  • Benim de kulağımda çınlama var. Hiç geçmiyor. Şu an hastanenin bahçesinden yazıyorum son 3 gündür gelmiş olduğum 3. doktordan henüz yeni çıktım.

    Çınlamaya ek olarak bahsettiğin diğer belirtiler de az çok bende de mevcut.

    Birkaç gün önce açtığım şu konuda belirtileri tek tek sıralanmıştım. Linkhttps://forum.donanimhaber.com/boyun-duzlesmesi-fitigi-olan-var-mi--114550619-1

    Bu belirtilere ek olarak eli sıkınca titreme, öpücük şeklinde dudak yapınca dudakta titreme de olmaya başladı. Daha önce de olmuştu ve zamanla geçmişti.

    Az önce, nörolojiden çıktım. Daha önceki gibi yine mr ve sinir testi talep etti.

    Daha önce aklınıza ne kadar test geliyorsa yaptırdım (mr, genel kan testi, vitamin testi, sinir testi, her gün tansiyon ve nabız ölçümü, şeker ölçümü) hatta bu testlere ek olarak internetten kendim bulduğum çeşitli sinir testlerini de uyguladım.

    Sonuç olarak; boyun düzleşmesi hariç diğer tüm testler temiz çıkıyor.

    İnternette boyun düzleşmesi yasayanlarin belirtilere ben de sahibim. Ancak 2 beyin cerrahına 2 fizik tedavi uzmanına 2 nöroloji uzmanina olmak üzere toplam 6 doktor da çınlamanın ya da titreme, uyuşma gibi belirtilerin boyun düzleşmesi ile alakalı olmadığını söylüyor.

    Şimdi benim düşüncem şu;

    1. İhtimall anksiyete bozukluğndan dolayı bunlar oluyor
    2. İhtimal kasların gerginliğine bağlı olarak bunlar oluyor

    Kasların gergin olması da yine anksiyete ile alakalı olabileceği gibi ayrıca sürekli sabit durmaktan da kaynaklanmaktadır.

    Sana sorum şu; sen de benim gibi bilgisayar başında fazla zaman (vücudu sabit ve boynu eğik tutarak) geçiren asosyal biri misin?

    Endişeli ve kaygılı mısın?

    Dokunsalar ağlayacak gibi misin?

    Bazen sanki kafan gidiyor gibi mi?

    Biraz hareket edip oturduğunda etrafındaki şeyler hareket ediyor gibi oluyor mu?

    Gözlerinde uçuşan şeyler var mı?

    Yazıları gölgeli ya da çift görmeye başladın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyun hareket ettirdikçe çınlama'nın tonları değişiyor. Sağlık ocağındaki doktor kulak kristalleri ile valakalı olabilir dediAma tabii ki kulak çınlamasının onlarca sebebi olduğu için tam olarak neyden kaynaklandığını belirlemek zor. Ama bana göre ise çınlama büyük oranda boyun düzleşmesinden kaynaklı. Çünkü boyun düzleşmesi yaşayan insanlar bunu söylüyor ve internette bu yönde çeşitli kaynaklarda mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işıktan rahatsız olmak akşam olsa da ışığı kapatıp hemen uyusam hissiyatı bende de vardı. Bu yine sinirlerle ilgili bir durum ve büyük oranda boyun düzleşmesi ile alakalı ama b12 eksikliği de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Hocam kulak çınlası bende de var ama sürekli değil. Kafa gitme hissi var. Etraf dönüyor gibi ara sıra oluyor. Bilgisayar kullanma alışkanlığım hiç yok ama telefonla uğraşıyorum oturduğum yer genelde yüksek oluyor oyüzden aşşağı doğru bakiyorum düz bakmıyorum genelde. Yarın doç dr gastroentoloji bölümüne gidicem komple check up yapmasını talep edicem. Birşey çıkmassa a dan z ye hangi bölüm varsa gidicem.
    Bana bağırsaklarımdan oluyor gibi geliyor hocam cünkü o saydıklarım belirtiler olurken bağırsaklarımın orda da birşey hissediyorum. Işin kötü yanı tahliller temiz çıkıyor tanı koyamıyorlar. Sanada çok geçmiş olsun hocam.
  • Gastroenteroloji doktoruna ben de gitmiştim. O da testler yapıp bişey yok demişti.


    Bağırsak duygusal bir organdır. Bizim gibi endişeli kişilerde hassas v bağırsak sendromu olarak tanımlanan durumu yaşarlar ( donanım haberin en çok hit alan sağlık konularından birisi) sana tavsiyem; nöroloji, fizik tedavi ya da beyin cerrahi bölümlerinden herhangi birisine gidip boyun düzleşmesi olup olmadığını eğer varsa da rahatsız edecek seviyede olup olmadığını öğrenmendir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Hocam kulak burun boğazda ve norolojide 4 5 ay önce mr çektirmiştim olsa mr da çıkar mıydı yoksa boyun düzleşmesi teşhisi için daha detaylı tetkikler mi yapılıyor?
  • boyun mu yoksa beyin mr mı çekildiniz? düzleşme boyun mr ında ya da boyun röntgeninde de görülebilir. e nabızdan röntgeninize bakın. Boynunuz C şeklinde değil, I şeklinde olmaya başlamış ise düzleşme ilerlemiş demektir. Bu durumda o etkiler ortaya çıkar. Egzersizler ile boynun orjinal C harfine geri döndürmeniz gerekir. Zamanla etkiler ortadan kalkar.


    Bugün ben beyin mr ı çekildim ama mr makinesinin önündeyken beyinden çekileceğimi öğrendim ve moralim bozuldu. Çünkü doktorlar beni anlamıyor sürekli alakasız testler yapıyorlar. Yıllar önce yine bu durumdayken beyin tomografisi çekilmiştim.


    O yıllarda ben nasıl düzelmiştim; anskiyete ilacı + egzersizler sayesinde.


    Ama şimdi 2 aydır yine çınlama, uyuşma vs. başladı.


    Nöroloji çınlamanın beyinden kaynaklı olabileceğini düşünüyor sanırım o yüzden beyin mr ı istedi. Ayrıca yine sinir testi istedi. Daha önce 2 defa sinir testi yaptım zaten.


    Kaslarım gerildiğinde çınlamam artıyor ama beni kimse anlamıyor. Duştan çıkınca çınlamam artıyor. Vücudumu hareket ettirince artıyor. Doktorlara bunu anlatamıyorum.


    Genelde KBB'ye yönlendiriyorlar ki ben oraya da gittim o da testler yaptı o da sorun yok dedi.


    Bugün papatya aldım kendime. Kurutulmuş papatya aktarlarda satılıyor. Kasları gevşetmek ve anskiyeteye karşı birebir. Önceki yıllarda en büyük yardımcımdı. Şimdi yine papatya çayı içmeye başlayacağım sana da öneririm. Sinir sistemini ve kasları yatıştırıcı etkisi var.


    Ben boyun egzersizleri ve spor yapmaya devam edeceğim. İçerisinde bulunduğumuz bu durumun zamanla düzeleceğinden eminim. Çünkü yıllar önce bu şekilde düzeltmiştim. Gerekirse anksiyete ilacına tekrar başlarım ama bu benim için en son seçenek.


    Eğer sen de çok endişeli, takıntılı ve gergin hissediyorsan psikiyatriye gitmeye çekinme. Akıl sağlığımız bozuk değil ama duygu durumumuz bozuk olabiliyor ve bu da vücudun fiziksel yapısını etkileyebiliyor.

  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Seri yüklenemedi diyor hocam. Bende sarı kantaron çayı kullanıyorum biraz iyi geliyor. Allah hepimize acil şifalar versin insanı çok zorluyor bu tür şeyler.
  • Feridun Kunak videolarına mutlaka bak derim. Pek çok hastalık hakkında pek çok doktorun bilgi sahibi olmadığı şeyleri söylüyor ve pratik çözüm taktikleri veriyor.


  • Böbrek üstü bezleri hormonları (DHEAS, Kortizol, 17-oh-progesteron) baktırın.


    Ayrıca prolaktin hormonu ve tsh ye de bakılsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hormonlara gastroentoloji bakar mı yoksa endokrinolojiye mi gitmem lazım?
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    Bakmaz endokrin bakar butun sikayetlerinizi soyleyin ayrıca bobrek ustu bezi hormonlarına bakılsın diyin normalde bu tahlilleri istemezler zahmetli diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir bu sorunlar bilginiz var galiba.
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    Tahlil sonuçlarına bakmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.