Şimdi Ara

Hasta bakıcılar sınav ile doktor yapılsın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • malum dünya Pandemi sebebiyle çok zor bir süreçten geçiyor bu sebeple en azından yıllardır tecrübelenmiş bu sektörün içinde olan hasta Bakıcılar sınav ile doktor yapılabilir diye düşünüyorum. En azından pratisyen hekim seviyesinde sağlık sektöründe önemli katkılarda bulunabilirler...



  • Boş yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedViper kullanıcısına yanıt
    niye ki sadece bir fikir belirtmek istedim
  • Doktor sözcüğü latince docere fiilinden oluşmuş bi sözcüktür, anlamı "to teach" yani öğretmektir. Yani doktorlar köken olarak insanlara bişeyler öğretmeye çabalayan kişilerdir. Bu anlamda gerçek sağlıkla gram alakaları yoktur.

    Fauci adında bi doktor, Feysbuk CEO'su Mark Zuckerberg ile video görüşmesi yayınlandı. Seyrettim. Fauci tüm görüşme boyunca ne yaptı, insanlara aşı olmaları gerektiğini öğretti, yarım saat bunun için dil döktü. Ben cocukken babannemin anlattığı masallar gibi masallar anlattı örnekler verdi ve Fauci sanki yetişkin normal insanlara degil de 13 yaşında cocuklara birşey anlatıyormuş gibi hissettim.

    Hasta bakıcılara bu açıdan baktığında doktor olmaları mantıksız cunku hasta bakıcı doktor gibi birşey öğretmeye çalışan kişi değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu güzel bilgilendirme ve açıklama için teşekkür ederim 👍
  • O sınavı geçebilecekse zaten hastabakıcı değildir kendileri.
  • vulpius1905 kullanıcısına yanıt
    6 yıllık tıp eğitimi, az sayıda doktor mezun olması için kasdi olarak karışık yapılmıştır. yani o sınavlardaki zorluk, insanlığa sağlık getirmekten cok bu amaçtan dolayıdır. modern tıp müfredatının temeli olan ve Flexner report da denilen 380 sayfalık "medical education in the United States and Canada" belgesinde bu amaç açıkça yazılıdır. Peki bu modern tıp eğitimini kimler tasarladı? Flexner Report, 1800 ve 1900'lerin dolar milyarderi (2020 doları cinsinden 406 Milyar dolar servet sahibi) Andrew Carneige tarafından yazdırıldı ve yine dolar milyarderi olan Johns Hopkins (servet 260 Milyar dolar) 'in kurduğu tıp okulunun müfredatını temel aldı ve bu müfredat başka bir dolar miyarderi olan David Rockefeller tarafından ABD / Kanada dışında diger ülkelerde tüm üniversitelerin müfredatı yapıldı. Yani, modern tıp eğitimi sanayiciler tarafından tasarlandı. sanayici insanlardan para kazanabileceği sistemler düşünür, tasarlar. Bu konuda iyilerdir. Bu işin profesyonelidirler. Modern tıp, işte budur. Güle güle kullanın, hekimlere güvenin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • vulpius1905 kullanıcısına yanıt
    👍
  • eyvallah hocam 👍
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.