Şimdi Ara

Hassas Multimetre Önerisi (mikro amper ölçebilen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hassas bir multimetre arıyorum özellikle mikroamper seviyesinde hassas akım ölçümü yapabilecek

    Fluke 28II modelini gördüm özelliklerini yanlış anlamadıysam 0.1 mikroamperden itibaren akım ölçebiliyor. Aslında bu cihaz iyi gibi görünüyor kullanan var mı bilmiyorum ama aynı anda dc gerilim ölçmek içinde farklı bir multimetre kullanıyorum. Aynı anda hem en az 10 mikroampere kadar hassas akım ölçebilecek çift kanallı multimetre varmıdır aynı anda iki değeri de ekranda gösterebilecek böyle bir cihaz olsa çok iyi olurdu.


    Fiyatı hiç önemli değil bu arada belirteyim istediğim özellikte bir cihaz önerebilecek var mı?




  • 289 model fluke kullanıyorum. 500,00uA %0,15 hata ile ölçebiliyor. 10nA çözünürlükte. Ama eş zamanlı voltaj ölçme becerisi yok.


    121GW multimetreye bir bak. 1 nano amper çözünürlük verebiliyor.


    COM ucunu ortak kullanarak volataj okumak istersen yazılım güncellemesini isteyebilirsin.


    Genelde eş zamanlı voltaj ve akım okuma isteği pek olmaz. Yazılımsal tipte multimetre ile çözümlenebilecek bir istek. Dave ile irtibata geçersen ve isteğini mantıklı bulursa kısa sürede hayata geçirir.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    Kim bu dave nasıl irtibata geçeriz :)


    289 minimum 500uA den ölçüm alabiliyor benim ölçeceğim değerler 10-500 uA arası zaten 121 GW yi de neredeyse satan hiç kimse yok avustralya da falan buldum onlarda buraya yollamıyor. Teknik bilgi de edinemedim hangi hassasiyette uA ölçümü yapabiliyor.


    Com ucu ortak olacak o yüzden bana da teknik olarak mümkün geliyor eş zamanlı ölçüm yapabilmek. Böyle bir cihaz olsa datalog la ma işi de yapsa süper olur ama üreticilerin neden bu tarz cihazlar yapmadığına şaşıyorum.

  • Dave, youtube EEVblog kanalının sahibi. Multimetrenin tasarımcısı.

    Sitesinde ayrıntılı dokümantasyonu var. https://www.eevblog.com/product/121gw//

    Bu multimetreyi özellikle önermemin sebebi kalibrasyonun iyi olması.

    Ayrıca stok şu anda yok görünüyor. Benzer tipteki yazılımsal multimetrelere bakmanız için en azından bir araştırma başlangıcı referansıdır.


    289 model dokümanını inceleyin. Mikro amper kademesi için 500.00uA değerini görürsünüz. virgülden sonra 2 rakam hassasiyette gösterime göre ayarlı ve bu virgül sonrası 2 rakamı kullanıyor. Yani 10 nano amper seviyesinde ölçümleri gösteriyor. Senin istediğin 28-II modelinde 600.0uA doküman kayıtlarında gösteriliyor. virgülden sonra koyulan sıfır sayısı alt kademe ölçüm hassasiyetini gösterir. 289 modeli 28-II modeline göre 10 kat daha fazla akım ölçüm hassasiyetinde.





  • napcanız bu kadar hassas ölçün ne için gerekli

  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    289 daha hassas evet hatta çok daha pahalı bir multimetre evet ama ben yanlış anlamadıysam minimum 500ua ölçüyor 5000ua ya kadar ölçüm yapıyor. Siz kullandığınız için daha iyi bilirsiniz 500 altını ölçüyorsa bu cihaz daha iyi olur benim için hassas düzgün ölçmesi önemli ama ilk öncelik dediğim gibi alt seviyelere inebilmesi 28ii 0.1 ua dan itibaren ölçüm yapıyor şeklinde gösterilmiş bu cihazın verileri daha net


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 121 gw de yine datasheet ten yanlışanlamadıysam 50ua dan itibaren ölçüme başlıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 121gw 50.000 şeklinde göstergeyle 1nA olarak çözünürlük belirtmiş.

    Hassas Multimetre Önerisi (mikro amper ölçebilen)


    289 ise 500.00 gösterge ile 10nA çözünürlük belirtmiş.

    Hassas Multimetre Önerisi (mikro amper ölçebilen)


    28ii ise 600.0 gösterge ile 0,1uA çözünürlük belirtmiş.

    Hassas Multimetre Önerisi (mikro amper ölçebilen)

    Dokümanlara bakarken gösterge değeri için kullanılan virgüden sonraki rakam haassiyeti gösterir. Bu kısımlardan tam tatmin olmayanlar için ayrıca dokümanları da mevcut. Yukarı resimlere attım.


    Volt ve amperi aynı anda okumak için bir fikir daha geldi aklıma. 2 kanallı bir osiloskop ile bu işlem yapılabilir. Kanalın birine akımı geçirecek, direnci belli bir bakır tel üzerinden geçen voltaj okuması akım okuması olarak ekrana yansıtılır, diğer prob ile voltaj değeri ekrana yansıtılır.





  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    Şu datalar kafayı yedirtecek bana satış siteleri de farklı farklı yazmışlar değerleri anlaşılmamasına mı uğraşıyorlar anlamadım


    Hassas Multimetre Önerisi (mikro amper ölçebilen)

    28ii için akım ölçüm aralığı 100nA den başlıyor ve 100nA çözünürlükle ilerliyor gibi gösterilmiş bu hassasiyet bana mükemmel olmasa da yeterli ve bu bizim yerli satıcı doğru bilgi veriyorsa tabi ki.


    Göstergelerin de tamamı verdiğim ölçüm aralığını 10-500uA i tutturuyor zaten üst akımlar için farklı kademeler de mevcut ama bu çözünürlükle acaba 0'dan mı başlıyor yani 121gw 1nA amperden itibaren ölçmeye başlıyor mu ya da 289 model 10nA den itibaren ölçüyor mu ölçüyorsa bunlarda çok daha iyi olur bu bilgiyi edinemedim bir türlü sizde 289 varsa deneme şansınız var mı acaba?





  • 121gw yi de etraflıca araştırdım. Piyasada yok sanırım artık. Kullanıcı yorumları da çelişkili kağıt üstünde üstünlükleri olsa da zamanla sorun çıkarabilir.


    289 en mantıklı cihaz gibi arkasında da Fluke gibi bir şirket var ülkemizde de distribütörü olduğu için işimi en iyi görecek cihaz sanırım bu hem verileri belirli zaman aralığında kayıtta ediyormuş bazen günlük kayıtlar almam da iyi olabilir


    teşekkürler yardımlarınız için @goçhisar

  • Bakım, kalibrasyon için cihazı merkeze yolladığınız sürece fluke cihazlar vadettiği aralıkları okurlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.