Şimdi Ara

Harman Kardon Onyx Studio Aux OPTİK DÖNÜŞTÜRÜCÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende zamanında aldığım iki adet onyx studio 4 Bluetooth hoparlörüm var. Bunun arkasında bir de aux çıkışı var. İkisinide lg 55cx tv me stereo olarak bağlamak istiyorum.
    Sıkıntım şu

    Aux olarak yürütmek istemiyorum. Çünkü ciddi ses kaybı oluyor. Bluetooth neredeyse daha iyi ses çıkartıyor. Bluetooth sürümü 4.0 olduğu için seste gecikme ve takılmalar oluyor.
    Ben sesi optik kablodan taşımak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Aux erkek optik erkek bir kablo veya dönüştürücü var mı?
    Çeşitli markaların dönüştürücü adaptörü var bunlar tv sessizken dip ses yani tıslama çıkartır mı? Ses kalitesini düşürür mü? Düşürmese bile dönüştürücüye kadar aux kablo kullanacağım. Bu şekilde ses kalitesinde bir azalma olur mu? tıslama dip ses olur mu?
    Kısacası aux kullanımımı minimize etmek istiyorum. Bu konularda da bilgim ve tecrübem neredeyse yok gibi. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    İşini bilen tecrübeli deneyimi bol arkadaşlar yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Şimdiden herkese teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedow -- 30 Mart 2022; 17:39:2 >







  • Up
  • Burda 3 adet 3.5mm stereo jacktan oluşan bir kablo yapmalısınız. Bir tanesi TV nin ses çıkışına, bu jacka kablo stereo olarak lehimlenecek. Kablo sol ve sağ kanal olarak ikiye ayrılacak, diğer jacklardan biri sağ, diğerine de sol kanal her iki canlı uca lehimlenerek 2 bluetooth hoparlörüne girilecek. Harici bir DAC kullanırsanızda bu kablolara ihtiyacınız olacak, DAC çıkışına göre bir tarafını RCA olarak yapmanız gerebilir ama harici DAC'a değermi bilemiyorum.

  • Dönüştürücü kablo aparat gibi bişey yok mu acaba? Şu son ses uzantılarını teknolojilerini tv destekliyor hoparlörde bunları kullanmak istiyorum
  • Tvde bu arada aux çıkış yok sadece bluetooth ve optik çıkış var. Tv lg cx
  • dediğiniz bağlantı şekli mümkün ama ne kadar mantıklı orası tartışılır. Kullanım amacı kablo karmaşası olmadan ve taşınabilir şekilde müzik dinlemek olan bir cihazı kablolu hale getirip bir noktaya sabitlemek ve belirli sürelerde şarj etmekle uğraşmak yerine kaliteli bir soundbar kullansanız daha güzel olur düşüncesindeyim.


    Tüm bunları bir kenara bırakıp bağlantıyı nasıl yapacağınıza gelecek olursak , öncelikle aşağıda linkini eklediğim çeviriciye ihtiyacınız olacak. Bu çevirici piyasada bulabileceğiniz en basit çeviricidir , piyasada yüzlerce dac bulunmakta ve fiyatları linkte yolladığımın fiyatına üç tane daha sıfır ekleyecek kadar değişkenlik göstermektedir ancak çalışma prensibi aynıdır. Bu arada tvden aktaracağınız ses hi-fi kalitesinde olmayacağı için aşırı pahalı bir dac a ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum ki bende benzer bir dac ile stereo amfime tv sesini aktarıyorum.




    Çeviriciyi aldıktan sonra bir toslink optik kabloya ihtiyacınız olacak , bunu tvdeki optik çıkışı dac a bağlamak için kullanacaksınız , onunda linki aşağıda


    Şimdi dac üzerindeki kırmızı ve beyaz R/L çıkışları hoparlörlere aktarmak kaldı. Burda tavsiyem bir elektronikçiye gidip (bu işlerde bilginiz olmadığını varsaydığım için) bir ucu RCA diğer ucu 3,5 mm kulaklık jackı olacak şekilde gereken metrajda 2 adet kablo yaptırmanız olacaktır. Kabloyu yaptırıken işin püf noktası rca dan gelen + ve - uçların - (eksi) olanını kulaklık jackındaki eksi uca , + ucu ise kulaklık jackında bulunan r/l artı uçların ikisine birden lehimlemek olacaktır. Bu şekilde dac'tan gelen tek kanalı hoparlörün çift kanallı girişine uygun hale getirmiş olacaksınız. Anlattığım şekilde yaptıracağınız iki kabloyu ayrı ayrı , kulaklık jacklı kısmını hoparlöre , rca olan kısmı ise sağ taraftaki hoparlör için dac ın kırmızı çıkışına , sol hoparlör için ise beyaz çıkışına bağlayacaksınız.


    Karışık gibi görünse de aslında basit bir işlem. Yaptırmanızı tavsiye ettiğim kablo yerine aslında 3,5 mm mono to rca kablo da kullanılır diye düşünüyorum ancak hoparlörünüzün o bağlantıyı destekleyeceğinden emin olmadığım için tavsiye etmedim ama dediğim şekilde yaptırırsanız sorunsuz kullanırsınız. Şimdiden kolay gelsin.





  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Merhaba yanlış soru soruyor olabilirim çünkü pek anlamadığım bir konu. Senin bu verdiğin tavsiyelerde dolby atmos surround deneyimi en son tv nin desteklediği ses codecleri vs son ses teknolojilerini kullanabiliyor muyuz? Hoparlörden dip ses tıslama vs çıkıyor mu?
    Bu dac ile beraber amfi almalı mıyım ? Alacaksam tavsiyen nedir?
    Ses konusunda çok bilgisizim saçma şeyler sormuş olabilirim. Kusura bakmayın 😇
  • Upupuo
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bir de aux to rca kablolara baktım internetten. Rca ucu 2 tane oluyor hep kablolarda. Yani iki hoparlör için 4 tane rca giriş gerekecek. Dac ta 2 tane rca giriş var. Nasıl olacak anlayamadım ki
    Şu görseldeki gibi

    Harman Kardon Onyx Studio Aux OPTİK DÖNÜŞTÜRÜCÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedow -- 25 Temmuz 2022; 10:47:43 >
  • mustyblack kullanıcısına yanıt

    Bunlara kesinlikle bulaşma teneke gibi ses tonu var.. Daha iyi birşey alın

  • Dostum tvnin optiğinden harman a 3.5mmdenmi giriceksin
  • Evetse fiio taishan var.hem dac katı kaliteli hemde sıfır dipses.prof cihaz
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Ürün buysa bunla bir tane aux giriş var bende iki tane onyx studio var. Kaliteli Aux çoğaltıcıda önerirsen sevinirim kardeşim. Bir de stereo olarak kullanma imkanımız nasıl olur böyle

    Harman Kardon Onyx Studio Aux OPTİK DÖNÜŞTÜRÜCÜ
  • ahmedow A kullanıcısına yanıt
    Logitich bluetooth adaptor 2 çıkış var.tvnin bluetoothdan logitech e baglanirsın.2 onyx e de rca ve 3.5 dan cıkış alıp stereo dinleyebilirsin.
  • Aslinda onyx zaten tek başınada stereo çaliyor.ama çift cihaz yapıp iki nokta ve daha ust level ses olur tabi.onyx dacli streamli vs videoları var kanalımda.sesde iyileşme oluyor epey. Adnan kılıç kanalin adı.youtbe
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. buradan haftada bir ancak yakalayabiliyoruz. Bi iletişim adresi verirsen ben sana görsel falan atayım. Youtube kanalına üye oldum. Bu işerde usta olmuşsun belli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.