Şimdi Ara

Harici harddisk biçimlendirirken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bugün çeşitli film müzik fotoğraf tarzı dosyalarımı arşivlemek için 5 tb bir harddisk aldım. Diski biçimlendireceğim ancak ayırma birimi boyutu hakkında hiçbir fikrim yok. Küçük büyük her türlü dosyamı saklayacağım. Donanımdan da pek anlayan bir insan değilim. En sağlıklı olarak ne yapmam gerekir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Diski GPT olarak kullanmanızı öneririm. Biçimlendirme için gelen default ayarları kullanırsanız sıkıntı olmaz. Bu konuda daha fazla önerisi olan varsa dikkate alınabilir.

    Başka bir öneri;
    Tecrübelerime göre Hard Disklerin ilk % 10 ve son kısmı en fazla deforme olan bölgeler. Hard diski 3 parçaya bölüp ( 500 gb 3900 gb 100 gb ) şeklinde kullanırsanız olası kötü durumlarda kıymetli veriler göreceli daha güvenli kısımlarda olur. Ilk 500 gb lik kısmı değersiz veriler için kullanabilirsiniz. Veya ilk ve son kısma harf vermez iseniz ekrana gelip kafanızı karıştırmaz.

    Ayrıca mutlaka ama mutlaka en değerli verilerinizi başka bir ortamda daha yedeklemenizi öneririm. 5 tb için veri kurtarma fiyatları ciddi rakamlara malolabilir. Hard disklerin ne zaman sorun çıkaracağı hiç belli olmuyor. Bazen 1 gün bazen 10 yıl. Tedbirli olmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam yazınızı geç gördüm. Maalesef bölümlendirmeden kullanmaya başladım. Ama mümkün olduğu kadar çok değerli verileri yedekli saklamaya çalışacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.