Şimdi Ara

Harddiski Takınca Bilgisayardaki Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemimde şuan 1 ssd,2 hdd var.Ssd sata II ahci'ya bağlı.Diğer hdd ise sata II ide'ye bağlı durumda.Burda bir sorun yok.

    Taşınabilir hard diskimi sata yoluyla sata II ide'ye bağladımda sorunlar başlıyor.Ya bios ekranında takılıyor.Ya windows logosunda takılıyor.Bazende sistem açılıyor.Ama hddnin hızı çok düşük.Takılıp duruyor.Çok nadirde sistem sorunsuz açılıyor ve sorunsuz kullanabiliyorum.

    Harddiski usb ile bağladığımda hehangi bir sorun yok.Ne olduğunu bir türlü çözemedim.Harddisk biosdada görünüyor.Ordada sorun yok.Ssd'yi almadan önce herhangi bir sorun olmuyordu.

    Var mı bu tip bir sorunla karşılaşan arkadaş?







  • Harici değil de ssd ile benzer sorunları yaşamıştım. Anakartınız Asus mu? Sistem özellikleriniz nedir?
  • Anakart Gigabyte Ma790XT-UD4P.Ssd Ocz Vertex 3,Western Digital 500gb ve 1.5tb XS Taşınabilir Hdd.Sorunu gerçekten hiç anlamadım.Ssd ve diğer sata portuna bağlı hdd sorunsuz çalışıyor.Diğer hdd çalışmıyor.Ama usb ile bağlayınca oda sorunsuz.Sata portlarında mı birşey var acaba dedim.Hddlerin portlarını değiştirdim.Yine aynı hdd çalışmıyor.Anlamadım gitti.
  • Hocam anakartınız üzerinde 6 tane sb750, 2 tane gigabyte sata2 chip olmak üzere 8 tane sata2 portu var sanırım, doğru mu?
    ssd yi farklı kontrolörde tek olmak üzere deneyin bir de (gigabyte chip üzerinde mesela), bir de harici için deneyin aynı şeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de buna benzer bir durum var.Harici wd 2tb mybook var.Bu bilgisayara takılı ve fişe de takılı ise pc'yi açtığımda biosu geçemiyorum ,takılı kalıyor pc öylece.Harici harddiskin bağlantısını çıkardığımda pc normal şekilde açılıyor.Bu neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zarkabul

    Hocam anakartınız üzerinde 6 tane sb750, 2 tane gigabyte sata2 chip olmak üzere 8 tane sata2 portu var sanırım, doğru mu?
    ssd yi farklı kontrolörde tek olmak üzere deneyin bir de (gigabyte chip üzerinde mesela), bir de harici için deneyin aynı şeyi.


    Hafta sonu evde değildim.Bakamadım.Portlarla biraz oynadım.İde olarak Gigabyte'in portlarında denedim.Birşey değişmedi.İde olarak normal sata portlarında denedim.Değişen birşey yok.Ama ahci'a taktığımda sorunsuz çalıştı.Anlamadım neden ide'de çalışmıyor.Halbuki diğer 500gb'lık hdd çalışıyor idede.Hdd'yi ahci'da kullanmam bir sorun yaratır mı?
  • merhaba arkadaşlar,
    1 hafta önce ssd aldım ama almaz olaydım. 475 mb-480 mb yazma hızı olduğu söyleniyor ama hepsi fossssss. Benin 1,5 TB lık harddiski görmedi ve bana bütün verileri kurtarıp başka hddlere kopyalamak zorunda bıraktı. Ama hdd de sorun yokmuş. Kendi kendime senaryo kurmuşum. 1 hafta sonra öğrendim. İşlemdi yada ekran kartım yansa bu kadar üzülmezdim. Harddiskteki bilgiler gitti diye bayaa üzdü beni SSD. En iyi teknoloji bildiğimiz Teknolojidir.

    Keşke yazılanların yarısı doğru olsaydı. Acaba bendemi sorun var yada????????? SSD yi normal bağladım ve win7 yi öylece kurdum. önceden x6 1090tli sistem 55-60 saniyede açılıyodu simdi 10 saniye düşüş var. Önceden bios ayarı falan yapılıyomuydu??
    Bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.