Şimdi Ara

Harddisk bad sektor oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Dün GTA V oynarken bilgisayarda 15 20 saniyelik donmalar meydana geldi. Biraz araştırma sonucu hard diskim de sanırım badsector var HdTune ile Eror Scan yaptığımda 15 tane kırmızı nokta çıkıyor. SSD alasim var laptop a takabilir miyim? Harddisk bad sektor oldu
    Bunun boyutunda nasıl bir ssd alabilirim boyutu nerde yazıyor
    HdTune Tarama
    Harddisk bad sektor oldu
    Bütçem 250 tl







  • HDD 500 GB. 250 TL'ye ancak 240-250 GB civarı SSD bulabilirsiniz. Alacağınız SSD'nin laptop uyumlu yani 2.5 inç kalınlığında olması gerekir. HDD'deki bozuk sektörleri tamir etmek isterseniz komut istemi altında chkdsk /f /r komutunu deneyebilirsiniz. Bozuk sektörler genellikle yayılır veya tekrarlanır o yüzden tamir sonrası düzeltilmiş görünse bile o disk'in güvenilir olarak kullanılması pek mümkün değil.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün bilgisayar açılırken mavi ekran veriyor ve yeniden başlayıp otomatik hata ayıklama modunu geçiyor sonrabsiyah ekrana giriyor ssd alacağım fakat sandisk var 250tl ye 240GB Samsung 860 Evo daha iyi diyorlar
  • canerwebster kullanıcısına yanıt

    Sandisk'in SSD modellerinin performansları genelde rakiplerinden düşük olduğundan önermem. Samsung en iyi SSD markası, bütçeniz müsaitse EVO modellerini tercih edebilirsiniz, QVO modelleri ise biraz daha ucuzdur ve performans olarak biraz daha zayıftır fakat yine de iyi bir seçimdir.

  • Şayet elektrik kesintisi laptopunuzun bataryası ölü olduğundan şebeke akımının kesilmesinden ise ssd ler bu tarz kesintilerden daha çok etkilenir.

    Normalde laptop kullanılırken mümkün olduğunca yer değiştirlmemesi gerekir. genelde laptoplar açıkken çanta gibi yeri değiştiriliyor. 2,5 harddiskler dakikada 5400 rpm ile dönmekte ani sarsıntı ve darbeler okuyucu kafanın disk yüzeyine teması ile fiziksel bad sektör oluşumuna neden olur ve artarak çoğalır. Sürücü hata denetimi bozuk sektör taraması yapılarak o bölgeler işaretlenir ve kafanın o yüzeyi okumaması sağlanır. Şayet ssd alıp bunu tekrar kullanmayı düşünüyorsanız öncelikle verileri yedekledikten sonra hdd low level format ile dormatlayıp akabinde tekrar hd tune yüzey taraması yapın derim.

    SSD almak isterseniz laptopunuzun desteklediği ssd modellerini araştırın. Şayet "pci nvme ssd " destekliyorsa ondan alıp takarsınız, desteklemiyorsa "sata ssd" alırsınız.

    Pci nvme ssd destekli ise hdd yuvasını da kapatmamış olursunuz. icabında yine 2,5 hdd takılı kullanırsınız yedek olarak.





  • full erase ardından low level format belki bir nebze işe yarar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.