Şimdi Ara

Harcanan paranın hesabını sormak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce de bahsettiğim bir konuyu, biraz daha detaylandırmak istiyorum.
    Bildiğiniz gibi, foruma giren ve burada etkileşim içerisinde olan herkes en azından ilköğretim mezunudur. Devletin okullarında ya da özel okullarda eğitim alırken, eğer verilen eğitimi alamamışsanız sınıfta kalırsınız ve aynı dersleri tekrar etmeniz gerekir. Eğer bir öğretmenin sınıfında ya da dersinde başarısız öğrenci çok fazla ise, o öğretmen ile ilgili soruşturma açılır. Bunun yanı sıra, belirsiz zamanlarda okullara müfettişler gelir ve öğrencilere sorular sorarak, aldıkları eğitimi ölçerler. Eğer öğrenciler başarısız olurlarsa, öğretmen ceza alır.

    Buraya kadar olan kısmı hepimiz biliyoruz.

    Peki;

    - Camilere her Cuma ve bazıları hergün giden adamlar, bizim paramızla ibadet ederken, ömürleri boyunca gittikleri camiden ne alıyorlar? Yani bu camilere giden, oralarda yer kaplayan adamlara da sınav yapıp kaç tane dua öğrendiklerini sormak en azından imamın görevini yapıp yapmadığını anlamak için geçerli bir yöntem olmaz mı? Eğer camiye yıllarca giden adam 5 tane duayı ezbere okuyamıyor ve anlamlarını da bilemiyorsa, o caminin imamına soruşturma açılıp, o adamın da aslında camiye ibadet için değil de goy goy için geldiğini göstermez mi?

    - Aynı durum, millet kıraathaneleri için de geçerli. Yani bizim vergilerimizle alınan kekleri, bizim vergilerimizle yapılan binalarda, bizim vergilerimizle alınan çay eşliğinde tüketen vatandaşa da sınav yapmak ve her yıl belirli sayıda kitap okuma zorunluluğu getirmek gerekmez mi? Eğer adam oraya sadece kek yemeye gidiyor ve benim vergimi boşa harcıyorsa, devlet bunun hesabını sormamalı mı?

    O devlet ki hastalanıp hastalanmadığıma bakmaksızın benden her ay bir maaş para kesmesini biliyorsa, o parayı harcarken de dikkatli olmak zorunda değil midir?

    Hasta olduğumda bile gözünü kırpmadan benden para al ama öbür tarafta birilerine goy goy yapmaları için para aktar; bu düzen dünyanın neresinde var eyyyy Kılıçdaroğlu!



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.