Şimdi Ara

Hangisi Tercih Edilmeli? / Sony Xperia C5 Ultra vs Xperia M5 vs LG G3 vs Lenovo Vibe P1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık 9 yıldır Sony telefon kullanmaktayım ki halen Xperia P kullanıcısıyım artık ömrünü doldurdu. Şu sıralar yeni telefon bakıyorum. Fakat üçlem arasında kaldım, LG G3 yoğun piksel oranı ile dikkatini çekiyor gerek donanımsal gerekte piksel ki fiyatıda uygun (kliksa) fakat bunun yanı sıra C5 Ultra modelide listemde ve orta sınıfın son lüksü M5 modelide. C5 Ultra ile M5 mükemmel telefonlar, gerçi 2gb ram ile 6" olan C5 pek fazla ilgimi çekmesede M5 ten kendini ayıran özellik ve dizayn estetiği cezbetti. M5 ise henüz tam incelemeleri gelmedi, ön incellemelerine baktıgımda su ve toz geçirmezliği yanların metal arka kısmın sanırsam buz cam olması yanlışsam düzeltiniz. Donanım ve estetik klasik sony hatları değinmeyeceğim. Uzun süredir Sony kullanıcısı oldugum icin icim M5 veya C5 Ultra diyor fakat M5 sanırsam daha ağır basıyor ama onun da suanki fiyatı hakkedilmeyen konumda bilemiyorum, kaç gündür kararsızlık durumundayım. LG G3 ü de ikisinin yanında yedirmekte istemem.

    Benim için bir telefonda gerek işlemcisi, Ram ve Ekran kalitesi, doygunlugu, ses çıkışı, fotograf çekimi, video kayıt, tasarım, estetik olması önemlidir. Pek ciddi anlamda oyun oynayan biri değilimdir.

    Siz kullanıcılara sorum var, G3 ten M5 e geçenler var, C5 Ultr ile M5 arasında kalıp birini tercih edenler veya G3 ü tercih edenler var.

    Lenovo Vibe P1 i de fiyat ve donanım özelliğinden ötürü onu da listeme ekledim.

    Lütfen kullanan kişiler yorum yaparsa faydalı olur. Hem aklımdaki sorular çözüme kavuşur hem de benim gibi kararsızlıkta kalanlara yol göstermiş olurlar.

    Cevaplarsanız teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 4 Aralık 2015; 20:53:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Bir kere m5 in arka kamerası c5 ultradan çok daha iyi boyut olarak da 5 inc gayet iyi birinde 3 gb diğerinde 2gb ram var m5 orta ve üst sınıf arası bir telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelıkle g3 2k ekrandan dolayı batarya ve gpuya daha cok yuk bındıren bır telefon kaldıkı o cozunurlukten ıstıfadeyı tam yapabılmek adına yıne 2k medya kullanmak gerekecek.ıkı arkadasım g2 den g3 gecmıstı yaz basında,bırı sattı bırı esıne verdı tekrar g2 ye gecmıslerdı.

    c5 buyuk ekran sevenler ve sonynın ınce cercevelısı oldugu ıcın gayet guzel ama bence m5 daha guzel,kı benımde ılerıde alacagım telefon.

    aslında fıyatı pahalı degıl m9+ ıle aynı cıpset,fıyatlara bakınca m5 lehıne cok avantajlı,m5 androıd 6 alacak,ve o zaman kadar tum modellerde bıraz fazla batarya yıyen androıd surumu var,2-3 ay sonra oda daha ıyı sevıyelere gelecektır.

    sony garantılı 1300 kusurede bulunabılıyorken baska telefonlar m5 ın gerısınde kalıyor bence.

    http://www.bizdeuygun.com/Sony-Xperia-M5-Cep-Telefonu?utm_source=Akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=teklifli&v=1.26




  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    1500 tlye g4 alın
  • Yorumlar icin teşekkürler.

    @castraelectro , @Crauls

    M5 in kamera performansı çok çok iyi bunda hiç şüphem yok. Antutu testinde C5, M5 e 2 kart fark atmış fakat M5 de bir dengesizlik var mediatek kullanması arayüz ve uygulamarda (kullanıcı yorumları) sorunlara yol açıyormuş. Halbuki mevcut android sürümü de stabil değilmiş. Yeni güncellemede ortadan kalkacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan M5 güzel bir cihaz ve ortalama boyut alınabilir olması. Köşeleri ise metal malzeme kaplı olması, yanlama düşmesinde ekstra bir koruma sağlaması güzel iken kasanın plastik ve esneyebilir olması düşündürücü.

    @patren

    G3 ün, G4 den eksi kalır yanı yok, hatta hat çizgilerini bile korumuş, donanım bazında da pek fark yok. G4 düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 1 Aralık 2015; 2:40:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • g4
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    olurmu hiç g4 ekranı donanımı kamerası her türlü g3 den iyidir aradaki farka değer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    olurmu hiç g4 ekranı donanımı kamerası her türlü g3 den iyidir aradaki farka değer

    Haklısınız, düzeltiyorum detaylı inceleme videosunu izledim. G4 düşünmüyorum demiştim ama sanırım onu da listeme dahil ediyorum. Fiyatı bakımından bütçemi aşıyor ama ithalat tarafında 1500TL segmentinde mevcutmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle G4 en iyi seçim olucaktır :)
  • Kriterleri siz belirleyeceksiniz. Bir Xperia Z Ultra kullanıcısı olarak benim için boyut çok önemli, dolayısıyla C5 Ultra'ya yöneliyorum hemen. "Oyun oynayan biri değilimdir" diyorsunuz. O zaman LG G3, yüksek çözünürlüğü ile çok iyi bir tercih gibi duruyor.
  • Ben de son 1 aydır kararsızlık içindeyim. Kliksa'daki g3 ithalatçı garantili olduğu için eledim. m5 ile g4 arasında kaldım. m5'i yakından inceleyince gördüm ki tam bir tasarım faciası. G4'ün fiyatının düşmesini beklemekteyim.
  • H.sonu teknosa vatan şubesine giderek tüm cihazları inceleyeceğim, dün gittiğim sube de c5 ultra yoktu.

    @teknolabs
    Dün vatan şubesine gittim, C5 ultra yoktu fakat ilgili ana konusunda ekranın büyük olması, ışık sızmaları sorunları varmış, g3 ile m5 ve z2 yi inceledim. M5 evet tasarım iyi değilmiş. Alt kısmı biraz büyük tutmuşlar ve ekran kasa oranı düşük kalmış. Ele alınca sağlamlık hissi vermiyor cunku arka kısım plastik, esneyebilir. Kamera ise harika ön ve arka çekimler yaptım güzel kareler verdi. Z2 de harika cihaz fakat mağlum fiyatı yüksek. Lenovo vibe p1 i kesfettim bugün cihaz güzele benziyor donanım bazında da öyle h.sonu incelemede bulunacağım cihazları.


    @ReaLLibe

    G4 şuanlık için uzak duruyor bütçeyi fazla zorlamak istemiyorum.

    Yorumlar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 4 Aralık 2015; 20:57:06 >




  • yaklaşık 1 ay geçmiş konunun üzerinden konu sahibi telefonu aldıysa bizle ayrıntılarını baslarsırsa sevınırım bende g4 ve m5 arasındayım fıyatları aynı neredeyse ama g4 den yana sıkayet cok ve ıthalat garantılı ıthalat garantılı almam bu saatden sonra sizce hangisini almalıyım g4 mü sony m5 mi cevaplarınızı bekliyorum..
  • G3 ya da G4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 14 Şubat 2016; 12:06:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.