Şimdi Ara

Hangisi daha hızlı öğrenilir? front end developer mı? ios developer mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,


    iç mimarlık mezunuyum ama iş sıkıntısı ve düşük maaş, it gibi çalıştıran size değer vermeyen ofisler yüzünden sektör değişikliği yapmaya karar verdim. yaşım oldu 26, bu sıralar bu değişikliği yaptım yaptım, daha sonra yapamam gibi geliyor. artık düzgün bir iş bulup, düzen kurmam gerektiğini bildiğim halde iç mimarlıktan yürürsem 5-10 yıl sonrasında mutlu olamayacağımı biliyorum. o yüzden hızlıca yazılım sektörüne girip, bir an önce elimin bir iş tuttuğu seviyeye gelmek zorundayım ve yazılıma da merakım, hevesim baya var.


    şu sıralar udemy kurslarıyla falan idare ediyorum, phyton, java basit seviyede bakınıyorum, mantıklarını öğreniyim yavaştan diye.


    sorum basit aslında, işin kolayına kaçmaya çalışıyorum, kolay yolu seçiyormuşum gibi gözükmesin, uzun uzun 3-4 yıl eğitime ayırabileceğim ne param ne zamanım var, haliyle seçeneklerimi ikiye indirdim. hem sevdiğim, ilgi duyduğum alanlar bunlar; front-end developer ve ios&android developer olmak benim için güzel bir hedef. ikisinden hangisi olursa olsun mutlu olacağıma, işimi severek yapacağıma inanıyorum. bu ay da yazılım müh. disiplinler arası yüksek lisanslara(tezsiz) başvurdum katip çelebi üniversitesinin ve atılım üniversitesinin. eğitimlerinin iyi olduğunu sanmıyorum ama elbet bir katkısı olacak bana, buna inanıyorum.


    işi bilenler tavsiye verirse sevinirim.


    sizce hangisini daha kısa sürede öğrenebilirim, iş bulabilcek seviyeye gelebilirim. tamamen eğitime ayırabileceğim zaman maksimum 10-11 ay civarı. bu sürede ios veya android uygulamalarına mı yönelmeliyim yoksa front-end'e mi? iç mimarlığın verdiği tasarım yapma, tasarım sorunlarını çözme vs. front-end'e bir tık daha yakın konumdayım gibi ama mobil yazılımda daha hızlı ilerlenir derseniz hiç düşünmem girişirim o işe.


    saygılarımla!








  • bana kalırsa front ama tavsiyem ios developer olmanız yönünde. front-ende daha yakın olduğunuzu söylemişsiniz o zaman hiç durmadan frontend kasın ama derseniz ki uzun vadede daha iyi işlere imza atmak istiyorum vs ios daha iyi olur. şahsi fikrimdir sadece benim fikrimi değil benden çok daha donanımlı insanlarında fikrini alın  

  • İş için sırasıyla aşağıdakileri yaparsan iş hayatında faydası olur .

    1 - Yüksek lisans yapman iyi. En azından diploma İK cıları etkiler.

    2 - Javascript i iyi öğren bundan sonra React, Angular, Vue vb kütüphaneleri de kullanarak. Hem web hem de mobil uygulamalar yapabilirsin.

    2 - Kotlin ve Swift de birbirine benzer diye biliyorum. (Net bildiğim bir şey değil.) Kotlini bilince diğerinide kolay öğrenebilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.