Şimdi Ara

Hangi Notebook Markasını Tercih Edeceğime Karar Veremiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır notebook almayı düşünüyordum ve sonunda kısmet bugüneymiş imkanlarım el verdi ve notebook almaya karar verdim.Fakat hangi marka alacağıma bir türlü karar veremedim.Etrafımdaki kişilere sordum soruşturdum ve boks maçında sersemlemiş boksör misali sersem durumdayım.

    Hp mi alsam diye soruyorum,
    -Yok abi manyakmısın Hp çok ısınıyor ve dış yüzerindeki desenler çabuk çıkıyor.dendi

    Peki Asus?
    -Yok asusda alma asusunda kasası iyi değil 2 yıl sonra 10 yıllık bilgisayar gibi olur kullanamazsın.dendi

    Tamam peki Lenovo nasıl?
    -Lenovo alma abi Lenovo'larda donma problemi oluyor rahat kullanamazsın bilgisayarları patlak.dendi

    Tamam güzel peki Sony?
    -Al da Sony elinde patlasın servisde uğraş dur.dendi

    Onada tamam Acer, Exper, Packard Bell, Casper'dan uzak dur.

    Eee ben ne alacağım şimdi?

    1500-1600 lira limitim var.Yoğun iş temposu yüzünden bilgisayarda oyun falan oynayamayacağım ama ilerleyen zamanlarda oynamayacağım anlamına gelmez.

    Arkadaşlar tarafsız yorumlarınızı bekliyorum aramızda marka veya mağazaların satış temsilcilerinin bulunduğunu biliyorum ve sizlere güvenim sonsuz tarafsız yorumlarınızı bekliyorum.



  • Her markanın artıları ve eksileri olur hocam.Mükemmel bir üretici yok elbette.Ama bu fiyat aralığına Asus yada Hp al derim.Sony alma,neden dersen donanımdan çok markasına para ödemiş olursun.
  • Muhakkak her firmanın kendilerine göre artısı yada eksisi vardır fakat burada benim dikkat ettiğim şeyler arasında kasa sağlamlığı ve kullanım ömrü.Kasası sağlam olmalı kardeşim falanda kullacak.
  • hp sakın alma 2 kez hp aldım ikiside patladı, asus aldık yakınıma 8 aydır kasada eskime yok ve canavar gibi
  • Yorumların çoğu gerçekdışı veya eskide kalmış düşünceler. HP 'nin yeni serilerinde ısınma problemi yok. Uzun zamandır desenler ile ilgili sorun yaşayan birini duymadım. Bahsedilen Asus kasasına gelirsek , F3 serisinde böyle bir problem vardı , şu anda satılan modellerde böyle bir durum yok. Lenovo'ya gelirsek , bizzat kullanıyorum ve neredeyse 1 sene doldu en ufak sıkıntı yaşatmadı. Buz gibi ve sessiz. Sony ise çok kaliteli cihazlar üretiyor , en sağlam notebook markalarından biridir. Acer son zamanlarda f/p açısından gayet iyi ürünler çıkardı , ve alanların büyük çoğunluğu memnun. Exper , Packard Bell , Casper bana da sıcak gelmiyor. Durum bu şekilde , öncelikle ihtiyaçlarına göre bir donanım belirle , daha sonra bütçene göre bu donanıma sahip modelleri araştır. Sonra da foruma gel o model ile ilgili açılmış başlıkları incele. Bu şekilde karar vermen en sağlıklısı olur. Hadi kolay gelsin..
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar farklı kullanıcılardan markalar ile ilgil yorumları okumak güzel oluyor.Elektronik birazda şans işi bence.
  • Zaten bir bilgisayarın donması %90 ihtimalle yazılımsaldır. Birçok arkadaş bilgisayarı geldiği gibi içinde yüklü 50-100 programla başlangıçta çalışan 30-40 programla kullanmaya başlıyor sonrada vay anam bu bilgisayar yavaş performansı kötü.
  • Yavaşlama nedeni yazılımsalda donanımsal sağlamlık ve yetkili servis hizmetide önemli;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuiciX

    Yavaşlama nedeni yazılımsalda donanımsal sağlamlık ve yetkili servis hizmetide önemli;)


    Sikayetimvar.com tarzı sitelerdeki şikayet sayılarına bakın ilk 2 sıradaki markalardan uzak durun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123


    quote:

    Orijinalden alıntı: LuiciX

    Yavaşlama nedeni yazılımsalda donanımsal sağlamlık ve yetkili servis hizmetide önemli;)


    Sikayetimvar.com tarzı sitelerdeki şikayet sayılarına bakın ilk 2 sıradaki markalardan uzak durun.



    Oralara bakıncada içim kararıyor her markada şikayetler var :)
  • Teknoloji şans işi , çok güvenip de aldığınız iyi bir notebook dahi ummadığınız bir şekilde arızalanabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Sikayetimvar.com tarzı sitelerdeki şikayet sayılarına bakın ilk 2 sıradaki markalardan uzak durun.


    Çok yanlış bir mantık.. Çok satananın çok arızası olur. Bu mantıkla hareket edeceksen git mesela exper al, az satttıkları için şikayetleride sayıca dizüstü grubunda en son sıralarındadır...

    Hplerdeki ısınma sorunu yeni serilerde yok, kasada problem yaşarsan -ki ben yaklaşık 2,5 yıl önce küçük bir problem yaşadımm, hoparlör kısımlarındaki solma nedeni ile 1 yıl kullandığım bilgisayarı (yurt dışından parçası 30 iş günü içinde gelmediği için) HPye iade ederek paramı geri aldım.
    Asuslardaki kasa çatlaması da eski serilerde kaldı. Kasasına fazla takılma derim. Servisi konusunda son günlerde pek iyi şeyler duymadım ama, bu konuda Asus kullanan bir arkadaş daha doğru yorum yapabilir sana..
    Lennovo konusunda; bu markayı kullanan arkadaşlar cihazın çok stabil çalıştığından bahsediyorlar. Eğer donma kasma vs problem yaşayan varsa, muhtemelen cihazı donanım olarak çok düşüktür ve ağır programlar çalıştırmak istediği içindir.
    Sony konusuna gelirsek, abartmak gibi olmasın ama ödediğin paranın yarıya yakınını markasına ödersin..

    Sonuç olara bu saydığın markaları gönül ferahlığı ile alabilirsin. Jason Burak çok güzel ifade etmiş, elektronik işi biraz şans işidir. F/P olarak hangisi cazip geliyorsa onu al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 9 Mart 2010; 19:04:13 >
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim dün akşam Hp DV6 1350et modelini aldım.İnşallah sorunsuz şekilde kullanırım.İlerleyen zamanlarda notebook ile ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.