Şimdi Ara

Hangi makineyi almalıyım yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün aleyküm arkadaşlar 2000 tl civarı bütçem var bir fotoğraf makinesi almak istiyorum motorumla geziyorum gezerken fotoğraflar çekmek istiyorum ne tavsiye edersiniz cok profesyonel olmasina gerek yok ondan 2000 TL bütçe ayırdım tabi yeterli olursa bilemiyorum. Az cok kullanmasini biliyorum amatörüm diyebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum 4000d yi tavsiye edenlerde oldu kötüleyenlerde 4000d konusunda kararsızım işi bilen biri yardımcı olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hadi beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer ki motorla geziyorsanız bir makine almanızı tavsiye etmem cep telefonu almanız sizin için daha iyi olacaktır. İlla makine almak istiyorum derseniz ikinci elden aynasız bakmanızı tavsiye ederim motorunuzun arkasında bagaj taşımadığınızı düşünerek söylüyorum aksi halde aynalı makineler taşırken size eziyet yaratabilir

    Edit: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETHRON -- 14 Ocak 2020; 10:47:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • katılıyorum.

    ikinci el olarak
    Canon g1xm2 veya Sony a6000 veya olympus omd m10 m2 olabilir.

    imzamdaki linkte neden ikinci el açıklaması var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler telefonumun kamerası 64mp telefonumla çekiyorum zaten ama fotoğraf makinesine hevesim var ondan makine ariyorum ayrica 2. El alamam yaşadığım sehir küçük burada pek satışı yok 2. el.
    bir de taksit ile almayi düşünüyorum o yüzden sıfır olursa daha iyi olur biraz daha yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    yardımcı olabilecek birşey yok. dediğin özelliklere sahip bir tek dediğin makine var. Sen onu almak istiyorsun zaten.


    imzamdaki linki tıklasaydın
    taksitle sıfır makine almayın
    diye başlıyor zaten :D


    sahibinden üzerinden alıyoruz.
    her şehirde makine bulursun.
    olmadı get ile alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 15 Ocak 2020; 8:31:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ne yapacaksın fotoğrafı? fotoğraf para kazandırmıyor. motorunla geziyorsan bir aksiyon kamerası,bir vlog kamerası al. videolar çek youtube yükle en azından videolardan para kazanma ihtimali var.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    videodan para kazanmak öyle basit birşey değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akzidenz

    videodan para kazanmak öyle basit birşey değil
    youtube ta be tipler para kazanıyor,bazen diyorun bu çocuk para kazanabiliyorsa ben daha çok kazanabilirim diyorum. ama işte o ilk adımı bir türlü atamıyorum.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    ben tam olarak bir içerik üretici değildim ama en azından ne dönüyor biliyorum:

    sizin izlediğiniz 10 dakikalık bir videonun arkasında en az 4-5 saatlik emek var. kanal büyüdükçe bu süre günlere kadar çıkabiliyor. o yüzden kamera karşısına çıkıp konuşmak kadar basit değil

    ayrıca benim bahsettiğim zorluk bu değildi. en az 4000 saat izlenme gerekiyor. adsense üyeliği sancılı bir kısım (ki o yüzden insanlar satıyor). youtubenin algoritmasıyla savaşıyorsun.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Emin olun kazanamazsınız öyle basit bir iş olsa elinde makinesi olan herkes para kazanmaya başlardı size boş gelen insanlar bir çok insan için fazlasıyla yeterli geliyor. Ayrıca bu işlerde kurgu montaj çok önemli çektim koydum kazandım diye bir durum söz konusu değil. Örnek enes batur adamla geçilen dalganın küçümsemenin hakaretin haddi hesabı yok fakat buralara düşünülen gibi bir tip olduğundan gelmedi zeki olduğu için geldi hitap edeceği kitleyi ve bu kitleyi nasıl etkileyeceğini iyi biliyordu. Ek olarak her gün bir video olayını türkiyede ilk gerçekleştirenlerden ve bu hiç kolay bir şey değil. Bu sebeple kendimde dahil sizinde yapabileceğinizi düşünmüyorum. Basit düşünerek baştan kaybediyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar para kazanmak gibi bir amacim yok zaten kendi isim var calisiyorum fotograf makinesini hobi amacli istiyorum konu youtube' a kadar geldi ayrica gopro al vlog cek diyen arkadaşa soyluyorum kanalim var zipkinla balik avi yapiyorum youtube a cekip atiyorum. Yani ben anlamakta zorlaniyorum bazen ben fikir almak icin makinr soruyorum biri geliyo para yok o islerde diyo biri geliyo kanal ac vlog cek diyo ben sizden ne yapayim diye bilgi istemedim hangi makineyi alayim diye bilgi istedim neyse konu kapanabilir gerek kalmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlık ülkemizdeki iletişimsizliğin vs özeti olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google dan gelenler için imzamdaki linkten copy paste yapıyorum




    NEDEN İKİNCİ EL?
    İkinci el tavsiye edilmesinin en önemli sebebi çeşit. Sıfır olarak 2 seçeneğiniz varsa ikinci el olarak 20 seçeneğiniz oluyor. Lens ve gövde kombinasyonlarıyla.





    Maesela benim herkese önerdiğim ikici el Fuji X100 yerine sıfır muadilini alayım deseniz bulamazsınız. Serinin çok da aşırı farkı olmayan güncel modelini sıfır almak isteseniz4 - 5 kat para vermeniz gerekir

    Sıfır fiyatlar şöyle oluşuyor:
    Amerika fiyatı * dolar + aracıların karı + devletin vergisi.

    İkinci el fiyatı şöyle oluşuyor:
    Sıfır fiyatının bir miktar daha düşüğü
    Net fiyat da şöyle belirleniyor, almak isteyenin vermeyi değer bulduğu en yüksek para.

    Genel olarak:
    Eğer ikinci el fiyatı, sıfırının %80 inden daha ucuzsa ve ikinci el diye satılan şey sıfırdan farksızsa ikinci el almanızı tavsiye ederim.

    Nitekim çevrenize baktığınızda çoğu kişinin arabalarını ikinci el aldığını görürsünüz. Çünkü sıfır almaktansa aynı paraya ikinci el çok daha iyisi alınabiliyor. Veya aynı model çok daha ucuza alınabiliyor.

    O yüzden Yognuo gibi çin markası şeyler hariç (Onların sıfırı ile ikinci eli arasında uçurum yok)
    hep ikinci el almanızı tavsiye ederim.

    Ama tabii ki "ikinci el diye satılan şeyin sıfırdan farksız olduğunu veya az kusurlu olduğunu" anlayabilmeniz lazım. Veya anlayan birine kontrol ettirmelisiniz.

    Bir de sıfır da alsanız alırken mutlaka ikinci el değerine bakın, önemli olan ikinci el fiyatıdır. Çünkü siz satmak isteyince ikinci el olarak satacaksınız. Fatura kesip de kurumlara sıfır olarak satmayacaksınız.


    İKİNCİ EL ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK ŞEYLER:

    Satıcıya şu soruyu sorun: MAKİNANIN SIFIRDAN FARKLARI NELERDİR?
    Bu soruyu sormanız şu yüzden önemli, eğer söylemediği bir şey var ve siz sonradan tespit ederseniz "baştan söylememiştiniz" diyerek iade edebilirsiniz. Elden alımlarda mümkün olmaz belki ama sahibinden GET veya Gittigidiyor gibi sistemlerde gayet işe yarar bu.

    Makina mümkün ise sıfırdan farksız olsun. Pil yuvası kırık ama bantla yapışıyor problem değil diyenlere inanmayın. Bu önemli bir problemdir. Lensin çizik olması, içinde toz olması, sensörde toz olması önemli bir problemdir. Ama kasada çizik olması, boya atması vs pek önemli değildir. Tabii eğer birine hediye olarak almıyorsanız. Hediye alıyorsanız sıfırdan farksız veya sıfır makina bakmalısınız.

    Fonksiyonel olarak sorunsuz olmalı. Yani tüm tuşlar çalışıyor, tüm özellikler kullanılabiliyor olmalı.

    Şunları deneyebilirsiniz.

    Makinayı kapatıp açın, her hangi bir anormallik olmadığından emin olun.
    Tuşların hepsine basın. Belki simle tuşu çalışmıyordur.
    Kendi kartınızı takın ve format atın ve denem fotoğraf çekin.
    En genişte foto çekin.
    Yarı zoomda foto çekin.
    En zoomda foto çekin.
    Bembeyaz bir kağıdı perdeyi foto çekin.
    Gökyüzünü çekin.
    Flaşlı foto çekin.
    Bunların sebebi sensörde veya lenste toz varsa her fotoğrafta görünmez.
    Bazı fotolarda ortaya çıkabilir.
    Ekranı dönüyorsa selfi çekin.
    Wifi ile bağlanıyorsa wifi ile bağlayın.
    Çektiğiniz fotoları tablete, telefona veya bilgisayara atın yaklaştırıp 1e1 boyutta bakın. Belki de bir noktada sıkıntı vardır.
    Usbden şarj oluyor ise powerbank ile şarj edin.


    Eğer daha önceden alışveriş yaptığınız ve memnun kaldıysanız veya güvenilir bir dükkandan alıyorsanız ÖLÜCÜLÜK YAPMAYIN. Yani adam 500e satıyorsa bir lensi siz Afyon da biri var 400 e satıyor demeyin. Çünkü adam git o zaman ondan al diyebilir. Ama afyondaki o adam belki kargo yapmayı havale yapmayı biliyordur veya lensi bozuktur tozludur vs. Ben mesela satarken piyasadan pahalıya satarım ama tüm sorumluluğu üstüme alırım, mümkün olduğunca erken kargolarım, iyi paketlerim, sorun çıkarsa ben çözerim. İlanda bahsetmediğim bir şey çıkarsa iade alırım. Bu şekilde bir kaç satıcı ile karşılaştım sahibindende onlardan alırken piyasadaki en ucuz fiyatlardan daha fazla vermeye gocunmuyorum.

    Şimdi hep kötü ihtimallerden bahsettim ama gerçek yaşadıklarımdan istatistik vereyim. Fotoğraf makinesi bir hevesle alınan ve daha sonra kenara atılan bir malzeme. Bu yüzden piyasada çantasından çıkmamış sıfırdan farksız çok makine var. O yüzden çok korkmayın, bilgisayaralmak, telefon almak, araba almak gibi değil. Emin olun ikinci el 100 ürün almışsam sadece 5 inde problem yaşamışımdır. Ve sadece 2 olayda zarara uğradım. Ayrıca ikinci el alıp satmanız kişisel gelişiminiz açıdan da çok yararlı. İnsanları tanımak, kendini yazılı veya sözlü net ifade edebilmek. Kargo paketlemek kargo vermek almak, havale yapmak vs. bunlar okullarda filan öğretilmeyen önemli temel beceriler. Yani aslında dolandırılmanız bile tecrübe. İleride daha büyük dolandırıcılıklardan kurtulmanızı sağlar. Mesela ben asla havale ile mal almayı tercih etmiyorum. Sahibindenden get ile almayı tercih ediyorum. Aradaki komisyon farkını ödemekten de gocunmuyorum.

    örnek olarak yaşadığım ender sıkıntılardan biri elden aldığım makinada oldu. Makine BAZEN açılmıyor pili çıkarıp takınca düzeliyordu. Ben denediğimde sorun yoktu tabii ama sonra bu sorun ile karşılatım. Adam da ben de biliyordum filan dedi öyle ortada kaldı. Aldığım fiyatın yarısına sorununu belirterek sattım. Ama benim sattığım kişi sorunsuz olarak satıyor sahibindende bu yüzden dikkatli olun tabii her zaman. Özellikle GET ile alıp 2 gün sürekli kurcalarsanız böyle sınıtılı durumlardan bile kurtulabilirsiniz. Diğer sorun kargo ile aldığım makinada yaşandı. Flaş tarafı kırık geldi makinaın. Kargoda olmuş çünkü iyi paketlenmemiş. Kargo ile alırken üzerin dolap düşse kırlmayacak, 3 kat penceresinden beton zemine atılsa parçalanmayacak şekilde paketleme yapılmış olması gerekiyor. Bu kargo camiasında yazılı olmayan bir kuraldır. Alırken de satarken de buna dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.