Şimdi Ara

Hangi Kedi kumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
24.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,
    Evde beslediğimiz bir kedi için ne tür "Kedi Kumu" seçmeliyim.
    Koku vermeyecek,
    Çabuk topaklanacak,
    İri taneli olacak,
    Kedinin patilerine yapışmayacak,
    Ekonomik olacak.
    Bu seçeneklere göre siz ne önerirsiniz?
    Ayrıca iri beyaz silikonlar tam olarak nasıl kullanılıyor?
    Hepinize şimdiden teşekkür ederim.



  • Bentonit alın ancak sizin dediğiniz özelliklerde bir kedi kumu yok. Yani tüm bu saydıklarınızı %100 sağlayacak bir kum yok malesef. İri taneli önermem. İnce taneli belki etrafa dağılabilir fakat en iyi performansı inceden alırsınız. Hem iyi topaklanır, hem koku oranı kalın kuma göre daha az olur. Etrafa dağılması aslında kumdan ziyade tuvalet kabına bağlı bir durum. Bizim ki üçgen ve kapalı etrafa hiç dağılmıyor. Silika kum hayatımda hiç kullanmadım. Zararlıdır, tavsiyede etmem. Size uyar mı uymaz mı bilmiyorum fakat Ever Clean Less Trail, Ever Clean Aqua Breeze, Biokat's Diamond Care Fresh ve Relation Lavantalı öneririm.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce Ever Clean aldım. Satıcı içeriğinde toz olmadığını söyledi ama paketin içinde yarıdan fazla resmen un gibi toz vardı. Koku konusuna gelince Ever Clean gerçekten de en iyilerden biri diyebilirim. Hemen hiç koku yapmıyor. Bu konuda süper. Kumun dağılma olayını da şöyle çözdük. Biz kedi tuvaletini banyoda tutuyoruz. Kendi icadım bir kapalı tuvalet kullanıyorum. Önüne bir şey koymak aklımıza gelmemişti. Bir tanıdık neden önüne bir kilim koymuyorsunuz, böylece ayaklarını temizler dedi ve çok mantıklı geldi. Biz de kalın örgülü küçük bir paspas koyduk. Bir başka tanıdık da tırmalama halısı koyun, içgüdüsel olarak tırmalarken kumu da temizlenir dedi. Aşırı mantıklı geldi. Yakın zamanda tırmalama halısı koymayı planlıyorum.
    Tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcemiDj

    Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce Ever Clean aldım. Satıcı içeriğinde toz olmadığını söyledi ama paketin içinde yarıdan fazla resmen un gibi toz vardı. Koku konusuna gelince Ever Clean gerçekten de en iyilerden biri diyebilirim. Hemen hiç koku yapmıyor. Bu konuda süper. Kumun dağılma olayını da şöyle çözdük. Biz kedi tuvaletini banyoda tutuyoruz. Kendi icadım bir kapalı tuvalet kullanıyorum. Önüne bir şey koymak aklımıza gelmemişti. Bir tanıdık neden önüne bir kilim koymuyorsunuz, böylece ayaklarını temizler dedi ve çok mantıklı geldi. Biz de kalın örgülü küçük bir paspas koyduk. Bir başka tanıdık da tırmalama halısı koyun, içgüdüsel olarak tırmalarken kumu da temizlenir dedi. Aşırı mantıklı geldi. Yakın zamanda tırmalama halısı koymayı planlıyorum.
    Tekrar teşekkürler.


    Rica ederim. Haklısınız, ever clean çok az toz barındırıyor ama gerçekten en iyi kum markası. Şuanda biz Biokat's Diamond Care Classic kullanıyoruz. Memnunum fakat topaklanması ever clean'den bir tık daha kötü. Bu bitince Relation markasını almayı düşünüyorum. Sebebi ise bu kum gerçekten doğal. Topaklanması nasıl bilmiyorum tabi. Yorumda bulunmak için alıp bir denemek gerekiyor. Kurutma işlemi bile güneşte yapılmış. Kumun içinde soda dahi yok. Yani gerçekten doğal bir bentonit kum ama performansı nasıl bilemiyorum. Ben talaş tarzı yabancı marka kumda kullandım. Cats best öko mu neydi markası. Aslında en sağlıklısı bu tür kumlar ama ben hiç memnun kalmadım.
    Bizim kızında tuvaleti banyoda ve tuvalet kabının önünde paspas var. Ve gerçekten önlüyor. Patilerinden çok çok azda olsa başka odalara kum getirdiği oluyor bazen fakat onlarıda süpürüyoruz. O kadarda olsun artık :) Banada mantıklı geldi sizin dediğiniz. Bizim paspas hafif yırtıldı nedense. Olmazsa bende sizin dediğinizden alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 15 Ocak 2017; 1:48:46 >
  • Vancat lavantalı ince taneli kum kullanıyorum. Kokuyu iyi hapsediyor ve topaklanması iyi. kedinin ayaklarına da yapışmıyor. Tavsiye ederim. Kedi kumu kedinin yattığı odanın bir köşesinde.
  • Ever Clean ince taneli bentonit. koku falan yok toz yok ama fiyat yüksektir. Kullanıyorum. Daha önce akkum kullanıyordum o da iyi ama çok tozutuyordu.
  • Mırmır Natural, Topaklanan, ince taneli, bentonit kedi kumu öneririm.

    Kedimi bana verdiklerinde 1,5 yaşında olduğunu söylediler yani artık belli alışkanlıkları vardı ve kedi bakımı tecrübesizliğimden en yakın olan Migros'tan aldığım kumlarla devam ettim.
    Ancak bir gün depo niyetine kullandığım odaya işim düştüğünde dehşete kapıldım: Yatak ve üzerinde bulunan tüm nesnelerin üzerine çiş yaparmış meğerse.

    Denemelerim sonucu yukarıda söylediğim markayı bulunca o da çok mutlu oldu ve ben de rahat ettim.
    Günlük temizlik yapınca kum kokusunu hiç kaybetmiyor, eskiden kışın camlar kapalı iken diğer kumlar ilk kullanımdan sonra kötü kokardı ki benim ki dişi kedi olduğu halde.

    Fiyat konusunda daha pahalı görünmesine rağmen, indirim ve kargo ücretsiz kampanyalarını yakaladığımda 1 yıllık sipariş veriyorum.

    Bu arada 10 yaşını da doldurdu kerata
    https://youtu.be/xj6xsYvwIAI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 22 Ocak 2017; 21:55:4 >
  • Ever Clean Extra Clumping kum. Topaklanmasi muhtesem.

    Fiyati yuksek. Ne kaa ekmek, o kaa kofte. Evde 2 kedi

    var. Onceleri erkek tekir arada bir yataklarin

    uzerine idrar yapiyordu. Simdi 2 kedi de kum kabini

    hevesle kullaniliyorlar. Kokusuz olan bir urun.

    Inanilmaz guzel topaklanma oluyor. . Herhalde

    su ana kadar 9-10 farkli kum denedik. Bu super

    topaklanma ile temizligi en kolay kum. Toz cikma olayi mikimal. Bizim hosumuza gidebilecek parfumsu kokular,

    koku duyulari bizden yaklasik 50 kat daha ustun

    kedi arkadaslarimizin hosuna gitmeyebiliyor. Mumkun

    mertebe parfum tipi kokusu olmayan kum secilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginize teşekkür ederim. "Haklısınız, ever clean çok az toz barındırıyor ama gerçekten en iyi kum markası." cümlenize istinaden aksine Ecer Clean bize gelen kutunun yüzde 70'i TOZ çıktı. Kutuyu açtığımızda şok olduk. Kaldı ki toz olmadığını taneli olduğunu söylemişlerdi. Firmaya şikayet ettik geri dönmediler. Gitti-Gidiyor dan almıştık. Bundan sonra o firmadan almayacağım. Ama Ever Clean kullandığım 3 kumun içinde en iyisi, koku tutması ve topaklanması süper. Tekrar teşekkürler.
  • Font_Drakula F kullanıcısına yanıt
    Aldığımız kumun resmi bu. Söylediğinizin aksine kutunu yüzde 79'i toz çıktı, şok olduk. Firmaya şikayet ettik geri dönmediler. Koku tutması muhteşem. O konudan sözüm yok hatta tebriğim var. Ama taneli dediler Toz çıktı buna sinir olduk.  Hangi Kedi kumu?
  • forumnik, ayda 10 Lt kum tüketiyoruz. Bu bizim için biraz fazla. Bu nedenle artık fiyat önemli oldu. Sizin söylediğiniz ürünü inceledik. Bu sefer onu deneyeceğiz. İlginize teşekkürler.
  • @AcemiDj ben Sanicat Duo (Madalina+Vanilya) ve Rose D'orient tavsiye ederim, şiddetle öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcemiDj

    İlginize teşekkür ederim. "Haklısınız, ever clean çok az toz barındırıyor ama gerçekten en iyi kum markası." cümlenize istinaden aksine Ecer Clean bize gelen kutunun yüzde 70'i TOZ çıktı. Kutuyu açtığımızda şok olduk. Kaldı ki toz olmadığını taneli olduğunu söylemişlerdi. Firmaya şikayet ettik geri dönmediler. Gitti-Gidiyor dan almıştık. Bundan sonra o firmadan almayacağım. Ama Ever Clean kullandığım 3 kumun içinde en iyisi, koku tutması ve topaklanması süper. Tekrar teşekkürler.

    Vallahi sizin adınıza üzüldüm. Şanssızlık olmuş anladığım kadarıyla. Multiple olanını almadım hiç çünkü tek kedim var. Ben belki 3 sene düzenli Ever Clean kullanmışımdır. Bugüne kadar üç çeşidini aldım. Bunlar; Extra Strength Scented, Aqua Breeze ve Less Trail. Benim açımdan en iyisi Extra Strength olanı. 5,5 yaşında kedim var. İlk zamanlarında bende herkes gibi çeşitli kumlar kullandım. Şuan Biokat's Diamond Care Fresh kullanıyorum. Aslında mecburen kullanıyorum çünkü 2 paket almıştım. Toz ve koku oranı iyi gerçekten fakat topaklanması çok iyi diyemem. Orta seviyede topaklanması var. Sanicat ilk çıktığında almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam iki çeşit kullanmıştım. Organik liflerden üretilen Cat's Best Ökoplus kumunuda eskiden kullanmıştım. Her ikisinden de memnun kalmamıştım. Açıkcası şuana kadar ever clean'den daha iyi bir kum bulamadım. Denemediğim iki marka kaldı, biri Tigerino Canada diğeriyse Relation Naturel. Bunlardan da memnun kalmazsam ever clean'e geri döneceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 26 Ocak 2017; 20:46:34 >
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Tanıdık bir PetShop'tan SaniCat kum aldım. Bana portakallı önerdiler ama kedi kumluğu banyoda olduğu için sabun kokulu tercih ettim. Bakalım ne olacak.
    Bu arada kapalı kedi kumluğumu kendim yaptım. Daha doğrusu bugün 2.sini de icat ettim. :)
    Bir önceki versiyonda 35x35x20 ölçülerinde 2 adet kare şeffaf kovayı üst üste koyup onları birbirine vidalamış, kovalardan birine pencere açmış ve böylece ilk kapalı kumluğu elde etmiştim. 2 kova maliyeti 2x5 TL yani 10 TL. Kürek olarak da ucuzculardan sadece 1 TL'ye plastik salata kepçesi aldım. Ağzı düz, ortası delik olduğu için oldukça kullanışlı. Topakları rahatça topluyorum.
    Tabii kedi büyüdü ve ilk icadım küçük gelmeye başladı. Zorlanmaya başladığını görünce kedi kumluğu araştırmasına başladım. Arkadaş, en ucuzu 75,- 80,- TL civarlarında. Benim beğendiklerim en az 125 ila 250 TL arasında. Zaten ayda 10 Lt'lik kum parası veriyorum. İlaç v.s. hariç epey tuzlu olmaya başlayınca ilk kumluk gibi bir icat yapamaz mıyım dedim ve bugün Ceyyıl denen bir toptancıdan 38,75 TL'ye 50x40x45 ölçülerinde kapalı plastik dörtgen bir kova aldım. Kovanın en güzel tarafı hem şeffaf hem de üzerinde çok güzel resimler olması. Çocuklar bayıldı. Banyoda bir köşe belirledik ve sıcak bir bıçak yardımıyla kenarına bir pencere açtım. Yine çok ucuza iki yönlü bir menteşe aldım (0,85 Krş). Kestiğim pencereden çıkan parçayı o menteşe yardımıyla o deliğe monteledim. Kedi rahatça girip çıkabiliyor, kumlar da dışarıya saçılmıyor. Şimdi banyoda kutuyu gören onun kedi kumluğu olduğunu anlaması oldukça zor. Harika bir dekor gibi oldu. Üstelik yaparken kendimi mucit gibi hissettim, hem egomu tatmin ettim, hem de çok ucuza bir kumluk sahibi oldum. Üstelik bizim kedi de çok sevdi, arada bir gelip koklayıp, içine girip çıkıyor, oynuyor. Hatta ilk icraatını da yaptı. O da mutlu biz de.
     Hangi Kedi kumu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcemiDj -- 30 Ocak 2017; 21:57:44 >
  • ben birkaç farklı marka kullandıktan sonra
    vancat bentonit'te karar kıldım. biraz toz yapıyor ama abartı değil.
    ancak topaklanma, koku yapmama konusunda mükemmel.
    yaklaşık 6-7 aydır onu kullanıyorum.
    eczacıbaşı pisipisi de fena değil ama vancat bence daha iyi.
  • Ben her kedimin kumunu temizlediğimde özel pudralar var koku önlemesi için onlardan kullanıyorum hatta normal pudra da bi ara kullandım pek farkı yok gibi ikisininde kokuyu önlüyo. Kokudan çok rahatsızsanız kapalı tuvaletler var onlardan alabilirsiniz kesinlikle hiç bi koku etrafa yayılmıyor ve kumlar dışarı taşmıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlyyou1 O kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Birincisi zaten kendim tarafından yapılmış bir el yapımı kapalı özel tuvalet var. İkinci olarak da kokudan çok kumun hem topaklanmaması ve hem de kedinin patilerine bulaşıp odalara taşınması ve en önemlisi de hijyen konusu önemliydi. Konuyu şöyle çözdüm. 1 adet 10 LT lik EverClean kumunu 2 adet 10 LT lik VanCat kedi kumumu ile karıştırıp bir karışım elde ettim. Toplam 30 LT. Biz ayda hemen hemen 10 LT civarında kullanıyoruz. Sonra o karışımdan bir miktar kumluğa koydum. Sonuç gayet başarılı. Hem koku yok, hem hijyen hem de odalara taşınma en aza indi. Tekrar teşekkürler.
  • Vancat ten şaşmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiyem

    1 everclean
    2 biokat's
  • http://www.kurumama.com/kedi-kumu Bu Siteden Paticat Almıştım. Fiyatı da kum da gayet iyiydi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.