Şimdi Ara

Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler. Mardin/Kızıltepe'deyim, burada çalışıyorum. Buradaki küçük esnaf tadında bazı ş....den internet aldım (ilgi = 0). Ev değiştirene kadar 12 mbit güzel alıyordum, ama ev değiştirdikten sonra bağlantım zayıfladı. Ve tabii ki umurlarında değil.


    Şimdi sadece 4 seçeneğim var : TTNet, Türknet, Superonline, Millenicom. Modemimi kendim almayı düşünüyorum (keenetic extra dsl, iyi diyorlar).


    Sizce hangi iss? Yan mahallemde oturan arkadaş Türknet'ten memnun ama bu internet işi bana sürpriz gibi geliyor çok. Benim mahallede hız nasıl olur diye sordum ama Türknet müşteri hizmetleri pek bilgili değil gibi. Pek yardımcı olmadılar yani. Biraz yuvarlak cevaplar aldım.


    TTNet daha mı istikrarlı olur sizce iyi bir modemle (dediğim modemle)? Onda da taahhüt var diye yanaşmak istemiyorum (bir yandan da olduğum yerde en az 4.5 sene daha buradayım, o da var). Bir de TTNet modem dayatır mı, benimkini kabul eder mi acaba? Verdikleri kıytırık modemlerden kullanmak istemiyorum.


    Ne diyorsunuz? (Diğer iki iss hakkında hiçbir fikrim yok. Millenicom ve Superonline)


    Edit : Bu arada TTNET'den sorgulatınca altyapım için şöyle diyor arkadaşlar (Bu dediği gerçek fiber mi? Yoksa VDSL olan mı ? Anlamadım ben). Eğer gerçek fiberse o zaman modem almama gerek kalmaz değil mi ayrıca?


    Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline)

    Edit 2 : Ttnet'in başka linkinden yapınca bu sefer hipernet dedi. Aradım dediler ki "vdsl" modemle net getiriyoruz, çakma fiber olan. 24 mbit "E KADAR", 24 ay taahhütlü 8 tl modem taksitli paket 89.90 tl dedi 100'e yaklaşıyor.


    Bir de 99'a 35 mbit gamer pakedi varmış. 107 oluyor o da.


    Türknetle mi riske girmek daha iyi, ttnet mi acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 12 Aralık 2020; 3:50:36 >







  • Alt yapı sahibi kimse onu tercih et. Superonline fiber varsa ona geç.

    Turknet, Millenicom falan tercih edersen akşam internete dahi giremezsin.

    TT, evinde altyapın iyi ise en iyi operatördür. Fiyatları pahalı olsa da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 12 Aralık 2020; 11:1:25 >
  • Son zamanlarda yan iss lerde sıkıntı var. bant daralması yaşıyorlar. TTnet daha mantıklı

  • Fiber altyapına güveniyosan türknet
  • https://gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama

    https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama//


    Öncelikle şu iki siteden altyapınızı sorgulayın, ne kadar hız alabileceksiniz onu görelim. Türk Telekom altyapısında Superonline kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor, zira hem taahhütlü hem de fiyatlar uygun değil. Arkadaşların belirttiği gibi Alternatif İSS'lerde şuan Akşam 7'den sonra bir hız problemi mevcut, ancak bunu çözülecektir diye düşünüyorum. Eğer Riski alıyorsanız VDSL altyapıda Şuan Gıbırnet en uygun (Bazı arkadaşlar akşam hız problemi yaşamadığını belirtiyor.) Risk almak istemiyorsanız Türk Telekom'u tercih edin, fiyat olarak da Superonline'dan daha uygun.





  • Bir arkadaşın da dediği gibi TT dışındakilerin çoğu call center şirketi gibi birşey. TT alternatifsiz hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ariesnet kullanıcısına yanıt

    tamamen yan iss kaynaklı değil eski vdsl saha dolaplarının band genişliği şasi başı düşük 1 gbit 2.4gbit gibi çıkışlara sahip bunlarda 128 ila 256 kişi kullanıyor buda hane başına 4 ila 10 mbit düşmesine neden oluyor .


    bu kapasitelerin artması gerek Millenicomdayım sabah akşam full hızı alabiliyorum nedenide gayet basit


    saha dolabı yeni takıldı 10 gbit çıkışı sahip ve en fazla burda 100 hane var ve 2 şasi var internet hane başı 200 mbit'e gelirki kartlar okadar hız desteklemiyor bile


    Millenicom zaten superonlinedan çıkış alıyor

    turknetin kendi omurgası var onda yoğunluk olma ihtimali daha yüksek


    komşulara danışmak gerek hangisi daha az sorunsuz çalışıyorsa ona geçmek en mantıklısı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_balbao -- 12 Aralık 2020; 20:29:56 >
  • O kadar haklısınız ki. Bulunduğum adresin 94 metre ötesinde tip7 vdsl kutusu var. Şuanda modem 130 mpbs gösteriyor. Takır takır 35 kullanıyorum fazlasına gerek yok tek kişi için.

    Ama gel gör ki bu kutudan vdsl kullanan kişi sayısı parmak sayısını geçmez.

    Netspeed bu aralar çok sorunlu diyorlar. 0 sorun 9 aylık kullanım. Hattın iyiyse ve konumundaki kutu yoğun değilse hiç yavaşlamaz hızın.
  • @iriven@ariesnet@joster35@Krone@yukleniyor


    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sanki hayat memat meselesiymiş gibi günlerdir düşünüyorum Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline)  Ama şaka maka bir yandan öğretmenim bu arada. Kendi eğlencem haricinde işimi ve çocukları da düşünüyorum. Ama onun haricinde normalde de çok aktif bir internet kullanıcısım (bolca indirme, nadiren online oyun, youtube vs). Şu anki dandik küçük esnaf router sıtayla internetimle derslerin %30'u "sesim geliyor mu?" ile geçti bu hafta...


    Hocalarım bu akşam yan komşum ile konuştum. Bina altyapımız Türk Telekom dedi o da. 3 aydır Türknet kullanıyormuş, akşamları kesiliyor, donma oluyor dedi. TT'de daha az oluyordu dedi. Ama ikisinde de hızın 16 mbit civarlarında gezindiğini söyledi (işte ne hikmetse yan mahalledeki arkadaş Türknet ile 35 mbit full alıyorum diyor). Altyapının VDSL olduğunu doğrulattım TTNET'e (fiber değil).


    @joster35


    Hocam gıbır'ı ilk defa sizden duydum şu anda ve sorgulattım. Ayrıntılı bilgi vermesi hoşmuş. Bana şöyle dedi:


    BBK Kodu : 57316151

    Boş Port : VAR

    Altyapı Türü : VDSL2

    Maximum Hız : 81Mbps 'e Kadar

    Santral Mesafe : 99 Metre


    Ama nasıl hizmeti bilmiyorum, ilk defa duydum. Bizim altyapı yine sonuçta ttnet, kafayı yiyorum günlerdir :/


    @yukleniyor


    Peki hocam bu kutunun kalitesini öğrenme şansımız var mı acaba? TTNET altyapısıymış binadaki şu anda. Komşular ikisi de denk gibi yorum yaptı ama söylediklerine göre Türknet'te sanki daha fazla hız düşümü ve kesilme oluyormuş gibi bahsetti. Kendisinden daha fazla bilgi bekliyorum şu anda. Tabii Cuma gününe (18 Aralık) kadar işlem yapmam lazım. Yoksa internetsiz kalıyorum resmen.


    Tam bir bilgim yok ama buralarda herkes aynı tarz neti kullanıyormuş gibi, VDSL yani. Belki ondan hız düşümü oluyordur bilemedim.



    @iriven





  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom kullan. Pahalı deme kullan. Diğer Telekom alt yapısı kullanan sağlayıcılar akşam 2mbps sürünüyor. Forumda bir sürü şikayet dolu.

    Benim alt yapı 54 mbps destekliyor maksimum, dün 50 mbps pakete yükselttim 125,90 TL'ye. Önceden 16mbps kullanıyordum. Maşallahı var. Her zaman alt yapı sahibi en iyi hizmeti verendir.

    Bende VDSL kullanıyorum (paketim 50mbps) hızım bu; Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 12 Aralık 2020; 23:17:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

    Türk Telekom kullan. Pahalı deme kullan. Diğer Telekom alt yapısı kullanan sağlayıcılar akşam 2mbps sürünüyor. Forumda bir sürü şikayet dolu.

    Benim alt yapı 54 mbps destekliyor maksimum, dün 50 mbps pakete yükselttim 125,90 TL'ye. Önceden 16mbps kullanıyordum. Maşallahı var. Her zaman alt yapı sahibi en iyi hizmeti verendir.

    Bende VDSL kullanıyorum (paketim 50mbps) hızım bu;

    Çok istemesem de şu anda en çok ona yakınım hocam zaten. Bulunduğum yerde (ilçe olarak) en az 5 sene olacağım zaten. En kötü yarın aramam gerekecek sanırım birilerini.


    edit : sizinkisi güzel hız alıyormuş hocam. Artık şanslı kesimde misiniz bilemedim :D Net konusunda ben çok şanssızım ezelden beri. Ta 2003'te ADSL'in ilk geldiği tarihten beri hayatımda 10 mbit üstünü hiç göremedim. 17 yıllık ortalama hızım 6 mbit diyebilirim. O derece (abartı değil).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 12 Aralık 2020; 23:20:35 >




  • Babblebabble kullanıcısına yanıt

    Altyapınız güzel görünüyor, kağıt üzerinde 100mbps alabilmeniz lazım. Turknet hız düşmesi sorununu yakında çözeceğini söyledi. Gıbırnet'ten de memnun olan da var olmayan da. https://forum.donanimhaber.com/gibirnet-ana-konu--143862446

    Konusunu inceleyebilirsiniz. Fiyat önemli değilse arkadaşlarında söylediği gibi Türk Telekom digerlerine nazaran daha sorunsuz hizmet sunar. He ama dediğim gibi diğer İSS'leri de sorunsuz olarak uzun süre kullananlar mevcut.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt

    saha dolabındaki tarihten tahmini olarak öğrenebilirsin 3-5 yıllıksa sorun çıkartmayabilir daha fazlaysa sorun çıkartabilir türktelekom alsanda değişmez bu problem


    genede şanş işi basit bir port problemi ilede sağlıklı internete giremeyebilirsin


    küçük bir ilçedeysen pek sorun olacağını sanmam özellikle evler müstakil yada 3-5 katlı apartmanlardan oluşuyorsa yoğunluk az olur


    ben turknet ve millenicom kullandım ikiside 4 4lük değil ama millenicom açık ara bana göre daha iyi


    en azından telefon edince müşteri hizmetlerine hızlı bağlanabiliyorsun


    ikisinde de kod ile 1 ay bedava kullanabiliyorsun


    turknet 66 lira kurulum bedeli alıyor millenicom 150 liraya çıkartmış


    bu iki bedeldende sadece telefon başvurusu yaparak kurtulma imkanı olabilir net bilmiyorum


    telefon başvurusu yapıyorlar sonra o telefonla internet başvurusu yapıyorlar 10-20 lira telekomdan para geliyor sadece


    başvuru yaparken öğretmen olduğunu belirt telefon kablosunu bağlayan kişiye de bunu söyle





  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    saha dolabındaki tarihten tahmini olarak öğrenebilirsin 3-5 yıllıksa sorun çıkartmayabilir daha fazlaysa sorun çıkartabilir türktelekom alsanda değişmez bu problem


    genede şanş işi basit bir port problemi ilede sağlıklı internete giremeyebilirsin


    küçük bir ilçedeysen pek sorun olacağını sanmam özellikle evler müstakil yada 3-5 katlı apartmanlardan oluşuyorsa yoğunluk az olur


    ben turknet ve millenicom kullandım ikiside 4 4lük değil ama millenicom açık ara bana göre daha iyi


    en azından telefon edince müşteri hizmetlerine hızlı bağlanabiliyorsun


    ikisinde de kod ile 1 ay bedava kullanabiliyorsun


    turknet 66 lira kurulum bedeli alıyor millenicom 150 liraya çıkartmış


    bu iki bedeldende sadece telefon başvurusu yaparak kurtulma imkanı olabilir net bilmiyorum


    telefon başvurusu yapıyorlar sonra o telefonla internet başvurusu yapıyorlar 10-20 lira telekomdan para geliyor sadece


    başvuru yaparken öğretmen olduğunu belirt telefon kablosunu bağlayan kişiye de bunu söyle

    Şu anda yeni geçtiğim bina 5 yıllıkmış hocam, içindeki kablolar da sanırım yapılalı uzun süre olmamış. Sağlıklıdır sanırım.





  • TTNet internet festivali 24 mbit'e başvurdum 89.90+8 tl olarak beyler (2 yıl tasmamla beraber). Hayırlı olur inş Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline) 


    Bu arada acaba bu arkadaşlar kurulumu yapmadan önce imzalatıyorlar mı her şeyi. Öyle değilse mesela bağladılar test yaptık, leş çıktı. Hadi bb istemiyorum deyip kovabiliyor muyuz Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 13 Aralık 2020; 2:5:39 >
  • Ben buradaki çoğu yorumun aksine TT, Superonline, vodafone gibi kan emici firmalara sizin tabirinizle tasma takılmasına müsade edilmesine asla sıcak bakmıyorum. Turknet , Netspeed gıbırnet gibi firmalar en mantıklısı.
    Tt başvurmuşsunuz. O fiyata o hızın 3 katını alırdınız bu firmalardan hem de taahhütsüz.
    Sorun olmuyor mu elbet oluyor. Ama inanın değiyor. Ben 95 liraya turknetten 88 mbps hız alıyorum. Varsın arada sorun olsun.
    Yine de madem başvurdunuz hayırlı olsun demek düşer
  • https://forum.donanimhaber.com/bu-baglanti-degerleri-sizce-nasil--146979654

    Burada ki hat değerleriyle 24 Mbps Türk Telekom mu aldın Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline) 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.