Şimdi Ara

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
3
Favori
17.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? neden?


(En Son Oy Tarihi: 13.8.2020)
Giriş
Mesaj
  • MUR55 M kullanıcısına yanıt
    ben debian tabana alıştım şahsen güzel yani ama direkt denemek için geçeceğin için alışkanlığın olmadığından dolayı belki manjaro daha iyi gibi gelebilir sana.
  • keşke bizim cihazlarada kurulabilseydi ubuntu mobil olarak nexus 5 alarak muhteşem bir hareket yapmışsınız hocam
  • M4M00D kullanıcısına yanıt
    Arch taban daha iyi bence debian dan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 Home Single Language.
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsunuz hocam bu konuda. evet windows oyun konusunda daha çok seçenek sunabiliyor ama geri kalan işlemlerde Linux taraftarıyım ( mac os ta kullanılabilir) forumda biliyoruz ki 100 windows kullanıcısından 99 u kmspico ile kullanıyor. defenderi kapatmak için 40 takla atıyor. hani gündelik işlemler için oyun oynamıyorsanız Linux tavsiye ederim
  • Mac OS kullanıyorum.Benim için avantajları
    +virüs programı kullanmak zorunda değilim.
    +Uzun süre kullanınca format atmam gerekmiyor.
    +iPhone ile uyumluluğu telefon çaldığı zaman macten cevap verebilme
    +bilgisayardan mesaj atabilme,
    +airdrop ile dosya paylaşımı,
    +icloud ile ortak saklama alanı
    +herhangi bir sitede onay kodu geldiği zaman telefondaki mesajı alıp bilgisayarda otomatik olarak doldurması,
    +telefonda kopyaladığımı aynı anda bilgisayarda yapıştırabilmek.
    +ve en önemlisi touchpad gerçekten inanılmaz kaliteli yapılmış fare kullanmaya gerek kalmıyor.
  • standart kullanıcı olup windows harici bir sistem kullanan arkadaşlar beni seri engelleyebilir.zenginler zaten macintosh takılıyor işim olmaz.

    yok kardeşim,aklım mantığım almıyor.adamın program geliştirmeyle hiç alakası yok;fedora,kali falan kullananlar var.iyi de kardeşim niye kullanıp işkence ediyorsun kendine?tamamen ilgi çekme çabası içinde kullanan arkadaşlara buradan tavsiyem:kızlar arch kullanıyorsun diye düşmeyecek..

    ales soruları yazdıracağım yazıcıdan.duplex baskı-iki tarafa basma-özelliği yok,manuel ayarlıyorum.bak allah bak onu aç bunu kapat yok kardeşim öyle bir pencere..vpn kurmaya çalışıyorum kullanıcı adı gireceğim kısım yok,bulamıyorum.kesin bir yerlere saklanmıştır.tabiki komunitesi sağlam araştırsam,sorsam kesin cevabını alırım.iyi de benm ona zamanım yok ki?ben sadece printer kullanmak istiyodum,vpn kullanmak istiyordum.taa forumları mı tarayacam her problemde.libreoffice beleş diye linux kullanılmaz zaten.libreoffice de word'un yerini tutabilecek program sayılmaz ayrıca.uzun bir makale yazarken libreoffice'e güvenmek=cem uzan'a hapis şoku.
    bende niye bu kadar içerlediysem,gidip test çözim bari.
    windows adamdır.




  • Windows 10 kullanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4M00D

    Siber güvenlik için kali linuxa bakabilirsin
    sanal makinede kullaniyorum zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşüncenize saygım var ancak biraz sert çıkmışsınız hocam standart kullanıcı için benim gözümde ( oyun hariç ) linux iyidir bende vpn kullanıyorum bende libreoffice kullanıyorum bir tek yazıcı kullanmadım ancak onunda bir olayı vardır elbet görmeden yorum yapmayayım bazı yazıcıların belki uyumluluğu yoktur olabilir bu durum.

    ben standart kullanıcının bir tık üstüyüm diyebilirim programlama ile de uğraşıyorum ama gündelik işlerimi de linux üzerinde gerçekleştiriyorum windows şuan benim gibi olan arkadaşlar için tamamen oyun amaçlı bir işletim sistemine döndü
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    bende linux dünyasına ilk girdiğim zamanlar sanal olarak denemiştim ama şuan sanal olarak kullanmak bana işkence gibi geliyor hocam çok alıştım böyle SSD-HDD yi bölüp işletim sistemlerini düzenli kurup grub menüsünden açma olayına
  • Yahu mint kullanmayi denedim ama driver destegi halen daha yetersiz ozellikle NVIDIA icin. Hem update istiyor. Update yapinca kilitleniyor. Menuler yok oluyor. Mouse sorun cikariyor vs vs.

    Ayrica uygulamalari kullanmaya debelenirken surekli kilitleniyor cok acayip ve yavaş tepkiler verebiliyor. Gercekten beklentimin cok altinda bir hiza ve stabiliteye sahip. Hem laptop hem desktopta problem yasatti. Ama genede mint kullanmaya calisiyorum özellikle.

    Fakat linux mint in telemetrileri ile ilgili bilgi piyasada pek yok. Muhtemelen arkada deli gibi telemetri verisi topluyor. Ayrica trojana viruse en az firewall ve antivirusu olan windows 10 kadar acik bir sistem olduğunu düsünüyorum. Linux bahsedildigi gibi dertsiz tasasiz degil.


    Windows 10 da kullaniyorum. Windows 10 un modifiye edilmiş optimize edilmiş bir versiyonunu kullaniyorum lite diye. Deneme amacli bir makineye kurdum. Telemetrileride buyuk olcude kapadim. Inanilmaz hiz artışı oldu standart versiyondan.
    Eger windows 10 hizli ve verimli kullanmak istiyorsaniz, kesinlikle windows 10 administrator olmaniz ve kendinize göre optimize etmeniz gerek isletim sistemini. Çok fark oluyor.
    Microsoft kendi cesitli windows sürümleri piyasaya sürmeyerek cok buyuk hata yapiyor bence. En azindan windows lite/student/gamer/cad-cam/only internet versiyonunu mutlaka biran önce cikarmali. Modulleri yuklerken ayri ayri secebilmeliyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4M00D

    bende linux dünyasına ilk girdiğim zamanlar sanal olarak denemiştim ama şuan sanal olarak kullanmak bana işkence gibi geliyor hocam çok alıştım böyle SSD-HDD yi bölüp işletim sistemlerini düzenli kurup grub menüsünden açma olayına
    bizim bi arkadas 6 tane kurmustu
    en son pc yi bozdu nasil becerdiyse servise gonderdi
    cok ca şeyapmamak lazim
    zaten kali bu yila kadar gunluk kullanima uygun olmayan bi dagitimdi, surekli root olarak kullaniyordun, ama bu sene guncelleme ile default olarak kali isimli root olmayan bi kullanici ile geliyor acilista, gunluk kullanima uydurmaya calisiyolar. Ilk cikisinda zaten sizma testi sirasinda kullanip gecmek icin usb den kullanmalik yapilmis bi dagitim diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    arkadaş yetenekliymiş biz önceden backtrack kullanırdık ahh ahh bitirdiler onu
  • 2018 yılından beri Win10 pro kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim henüz.

    Windows hatalarına da denk gelmedim şimdiye kadar ilginçtir ki
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız sorun eğer dediğiniz gibi driver sorunu ise ( dahili ve harici ekran kartları olan kişilerde olabiliyor genelde )https://forum.linuxmint.net.tr bu forumda kurallara uyarak istenilen çıktıları paylaşıp bir konu açarsanız forum görevlileri yardımcı olacaklardır hocam çözümleri emin olun aşırı zor şeyler değil aynı sorunların farklı versiyonlarını biz windows ortamında da yaşıyoruz ve bunu bir kere çözdüğünüzde az çok nasıl yapıldığını anlarsınız kullanıcılar windows ortamına alıştğı için linux dağıtımları biraz zor geliyor insanlara burası bir gerçek.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    dün gece 2 civarından bir kare maalesef bazı bilgisayarlarda aşırı derecede sorun çıkartıyor bu belli bir noktada çok can sıkıcı oluyor mesleğim gereği binlerce bilgisayar görmüş biri olarak söyleyebilirim ki bu windows 10 ilk çıktığı zaman az bilgisayarı haşat etmedi anakart tamiri yapan ustalar i/o nun ekmeğini çok yedi bu konuda windows sağolsun tabiki kötü demiyorum güzel elbette bende kullanıyorum çünkü oyun amaçlı ama oyunlar windowstaki gibi linuxta çalışsa windowsu tamamen uçururum orası bir gerçek




  • Windows'da virüsü bahane edenler var hala. Kullanıcı bilinçsiz ise Microsoft'un veya başka bir OS üreticisinin yapabileceği hiçbir şey yok, ki zaten bunun için olabildiğince çözümler ürettiler. Windows 10 çıktığından bu yana ne bir virüs ne de büyük bir sorun yaşattırdı. O da her siteye girerim, torrenting falan da yaparım. Ama hiçbir oyunda, programda crack aramam/kullanmam. Asıl sorun burada.

    Bu arada sorunun cevabı; Linux ve macOS'un bana ekstra sunabileceği hiçbir şey olmadığı için Windows ile devam ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asaf1

    Telefonda ve PC de Ubuntu ...

    Bir kere gizlilik diye bişey var diğerlerinde olmayan :)

    Nexus 5 bu arada cihaz
    vay nexus ubuntu kullanan kaldı mı ya helal olsun

    Bir zamanlar nexus'ta rom'dan rom'a zıplarken ubuntu test etmiştim ama ilk çıktığı zamanlardı sanırım stabil değildi hiç.
  • Windows 10 kullanıyorum ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.