Şimdi Ara

Hangi Getz 1.3 mü? 1.4 DOCH mu? 3 silindir CRDI mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
30.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var,

    Sanayiideki ustalar 3 silindir CRDI alıpta macera arama, başına dert alırsın demekteler, en çok 1.4 DOCH motoru tavsiye ediyorlar.

    Benim gönlümde de, 3 silindir CRDI yatıyor, ama ustalar kafamı karıştırdı. Ustalar, "Tempra alma canın yanar" şehir efsanesi gibi o arabayı ve motoru bilmeyip beceremediklerinden mi kafa karıştırıp kötülüyorlar?



  • valla bende 2005 ağustos trafiğe çıkışlı 1,5 crdi 3 silindirli getz var.6 yıldır biniyorum ama daha hiç canım yanmadı.benden çok daha fazla km re yapan arkadaşlarım var onlarında yanmadı.:)80 bin km re oldu neredeyse aracım ama daha bakım harici usta yüzü görmedi.ayrıca forumları okursan getz in en sağlam yeri motoru olduğunu görürsün.bence sen sağlam arızası olmayan bi araç bul keyfine bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    valla bende 2005 ağustos trafiğe çıkışlı 1,5 crdi 3 silindirli getz var.6 yıldır biniyorum ama daha hiç canım yanmadı.benden çok daha fazla km re yapan arkadaşlarım var onlarında yanmadı.:)80 bin km re oldu neredeyse aracım ama daha bakım harici usta yüzü görmedi.ayrıca forumları okursan getz in en sağlam yeri motoru olduğunu görürsün.bence sen sağlam arızası olmayan bi araç bul keyfine bak.



    Cevap için teşekkür ederim, anladım ki, ustalar tamiri kolay ve bildikleri motorları öneriyorlar.
  • hocam sen yine de 4 silindirden şaşma hem performans hem yakıt hem sessizlik hemde teknoloji olarak 3 silindirli dizel hyundailerden çok daha önde araştırmacı bir tüketici olarak söylüyorum tabiki karar sizin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şahinler

    hocam sen yine de 4 silindirden şaşma hem performans hem yakıt hem sessizlik hemde teknoloji olarak 3 silindirli dizel hyundailerden çok daha önde araştırmacı bir tüketici olarak söylüyorum tabiki karar sizin...



    3 silindirin sıkıntısı nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4


    quote:

    Orijinalden alıntı: şahinler

    hocam sen yine de 4 silindirden şaşma hem performans hem yakıt hem sessizlik hemde teknoloji olarak 3 silindirli dizel hyundailerden çok daha önde araştırmacı bir tüketici olarak söylüyorum tabiki karar sizin...



    3 silindirin sıkıntısı nedir?

    teknolojik olarak daha eski olunca her anlamda dört silindire göre daha kötü

    ama sen illa daha az tutulanı alcam diyosan diyecek bir şey yok...
  • valla 5 senedir 3 silindir crdi kullanıyorum bi kez enjektörden ses geldi ( enjektör temizlemeye girdi bir enjektörün tamir takımı değişti toplam 150 tl ) bi kezde balans takozu çıkıp yağ hortumunun vidasına vurmuş biraz yağ akıtmıştı yağ sızıntısını fark edip çekici çağırdım ( maliyeti 140 tl çekici masrafı dahil ) =) öyle maceralı bi araba değil yani 125.ooo de şu an =) bi sorunumuz yok kendisiyle =)
  • 4 senedir 1.3 olanını kullanıyorum şimdiye kadar motorda bir sıkıntı olmadı. aylarca motoru açıp bakmadım, benzini koy gider.
  • Bende 3 silindirli 2004 Getz var. Aracın eksilerini söyleyeyim öncelikle. Biraz gürültülü çalışır, birde çekmeme gibi bir sorunu var. Daha doğrusu sorun değil araba böyle. Yani bi rampada araç sollarken biraz tıkanırsın. Ama çekmiyo derken basmıyor anlamında değil. Otobana çık kökle o zaman hakkını veriyor. 3 silindirler daha az yakar. Fabrika değeri 4,5lt/100km otoyolda. 2 hafta önce Manisa-İstanbul yaptım ortlama 4,3 yaktı. O macera arama diyen ustalara pek aldanma. Onlar açıkcası pek anlamadıkları için bu teknolojiyi böyle konuşuyorlar. Banada alma etme dediler gittim aldım. Tabi 4 silindirli gibi değil, bu gün gider 4 silindir alırdım. Ama şuana kadar bir problemini görmedim. Çok memnunum. Ama sana esas tavsiyem 1.5 VGT olur. Bi kere bin usta ona ne demek istediğimi anlayacaksın. :)
  • 17500 TL 2006 1.4 dohc 30.000 k.m ile 20.000 TL 2007 1.5 crdi 25.000 k.m arasında kaldım. Tüketimleri şöyle dizel ş.içi/dış 5,5 lt / 3,9 lt benzinli ş.içi/dış 7,5 lt / 5,1 lt. YILLIK K.M 16-17.000 CİVARI. 2 sene sonra satarsam son durum ne olur???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmoli2001 -- 3 Ocak 2013; 15:27:10 >
  • kesinlikle dizel al sonra bu benzinli çok yakıyor yok lpg filan ugraşma dizel daha atak turbo filan değerde kaybetmez dizel alın.....
  • zfiri34 Z kullanıcısına yanıt
    güzel hort olmuş. o tarihte mk2b punto aldım dizel. 1 yıl tepe tepe bindim. sattım grande punto aldım.
  • 1.3 GLS kullanıyorum,lpg ile uyumu üst düzey.zaten bu araca benzinle binilmez çokkk yakıyor.
  • Merhaba benimde 2005 1,3 getz aracım lpg konusunda fikre ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakarakaya355

    Merhaba benimde 2005 1,3 getz aracım lpg konusunda fikre ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz

    LPG ile sorunsuz motor, atiker taksan yeter. önemli olan montaj kalitesi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.