Şimdi Ara

Hangi fan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus TA - 231 kasa içindeki 2 adet egzos fanın voltunu düşürdüm. Ses biraz azaldı. Ama asıl sesi AMD Athlon 3500+ AM2 işlemcinin üstündeki fan yapıyor. Bunun üstündeki fanı değiştirmeyi düşünüyorum. Pek fazla para ayırmayı düşünmüyorum. Aşağıdaki iki fandan birini seçmem lazım. Tabii bu fiyata alacağın fanlar zaten işini görmez diyorsanız hiç almayayım. Geceleri download yaparken ses sinirimi bozuyor.

    Benim için önemli olan minumum ses. Isınma ile ilgili pek sorunum olacağını sanmıyorum zaten oyun falan oynanmıyor pc'de.

    Yardımcı olursanı sevinirim.

    Titan AMD Series Coolers
     Hangi fan?



    DATA COOLER AMD 64 CPU COOLER
     Hangi fan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavuraki -- 18 Ekim 2006; 23:38:27 >







  • ben alpın7 yı kullanıyorum( ARCTİC yani) kesınlıkle tavsiyeederım taktıgında anlıyacaksın hele bırde speed fanla % 50 düşürdügünde inan kulagını dayaman grekıyor sesını duyman için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 19 Ekim 2006; 18:15:17 >
  • arkadaşın dediği speed fan çok güzel program onu dene olmazsa biosta qfan özelliği varsa aktif et. cool'n 'quiet özelliğini aç asus anakartların çoğunda q fan var qfanı açarsan speed fana gerek kalmaz zaten iş görmez o zaman.
  • Selam;

    Anakartım (M2NPV -MX) sanırım şu speed fan programını desteklemiyor. Hiçbir değişiklik olmuyor kıssam da. Zaten listesinde de anakartım yok. Şu qfan dediğiniz olayı deneyeyim. Fanı artık bayramdan sonra alacağım bir süre evde olmayacağım için. Hem şu qfan'dan verim alabilecek miyim ona bakayım.

    Yardımlar için teşekkürler.
  • Şu q-fan özelliğini denedim gerçekten muhteşem bir şey. Dönüş hızını 1200rpm civarına düşürdü ve ses neredeyse "0" :) Bir kaç yazı okumuştum bunun hakkında ve ayarın bios üzerinden yapılacağını söylüyordu. Ben oradan açmama rağmen bir türlü fan hızı düşmedi daha sonra PC PROBE II programı üzerinden q-fan 'ı aktif ettim. Bir de fanın devreye gireceği sıcaklık değerini istiyor. Ben makul bir değer girdim ancak şimdi bu PC PROBE II Programını kapatırsam(system tray'den de kapatırsam) bu verdiğim değer geçerli olur mu? Yani fan, cpu o belirtilen sıcaklığa ulaşınca devreye girer mi? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • @seventyseven
    Ben de o fanı almayı düşünüyorum. Kendi sistemimin sıcaklık değerlerinden şikayetçi değilim ama sessizlik arayışım hala sürüyor. Sisteminin sıcaklık değerleri ve ses seviyesi hakkında ayrıntılı bilgi verirsen memnun olurum.
    Saygılar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: seventyseven

    ben alpın7 yı kullanıyorum( ARCTİC yani) kesınlıkle tavsiyeederım taktıgında anlıyacaksın hele bırde speed fanla % 50 düşürdügünde inan kulagını dayaman grekıyor sesını duyman için




  •  Hangi fan?


    evet birçok kişinın ınanmadıgı sıcaklıklar ama kasamında sogutması buna yardımcı tabi oda sadece fan başka birşey degıl.. neyse sorun sesse kesınlıkle tavsiye edecegım bır urundur ve sen gecelerı download yaptıgını soylemıssın dedıgım gıbı speed programıyla gerçekten duyamıyacagın sevıyeye gelecegını garantı edıyorum %50de çalişsin yeter. ayrıca bır onerım psu nunda fanı seste onemlı bır yere sahıp tır ben bır dıyot sayesınde onu 7 volt a dusurdum ( tabi 12 volt u kesmedım bir dugme yardımıyla 12/7 yapabılıyorum oyunlarda acıyorum)ve ses gerçekten azaldı aklında bulunsun




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.