Şimdi Ara

Hangi Dövüş Sporunu Yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 14 yaşındayım bir dövüş sporuna yazılmak istiyorum amacım sokakta kendimi koruyabilmek ama kick boks fln bana çok sade geliyor böyle gelen yumrukları savurmalı bi spor arıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiryigitozden -- 3 Kasım 2022; 0:2:5 >



  • artistik hareketler ile kendini sokakta savunma kısmı biraz risklidir. olabilir de olmayabilir de. lakin her hangi bir sporu yapman asgari düzeyde kendini sokakta savuna bilmen için yeterli olacaktır.

    eğer tekme ağırlıklı ve artistik hareketli bir spor düşünürsen taekvando öneririm.

    ama sade sokakta savunabileyim kendimi kalan hareketleri de çalışırım dersen kick box ta olur. ki bildiğim kadarıyla onda da döner tekmeler var.

  • Kardeşim öncelikle bilmen gereken bir şey var; bir dövüş sporunda ne kadar akrobatik hareketler varsa o kadar etkilidir anlamına gelmez. Dövüş sporunu ne amaçla yapacaksın? Profesyonel mi olacak? Yoksa sokakta işe yarasın kendimi koruyayım mı? Bunlar senin için kendine soracağın en önemli sorudur. Profesyonel düşünüyorsan MMA mi olacak? yoksa öğreneceğin dövüş sanatında mı uzmanlaşmak istiyorsun?


    Sokakta genellikle esnek kıyafetler giymiyoruz Taekwondo,Capoeira gibi sporları pek önermem. Muaythai kesinlikle mükemmel bir dövüş sanatıdır lakin yüksek tekmeleri sokakta atmak zordur ve rakibe çok açık verirsin stance yüksekte kalıyor ve güreşe açık pozisyonlar bırakıyorsun. Yine de merak ediyorsan öğrenmek iyi bir tercih olabilir. Lakin diğerlerine göre çok daha sert bir spordur benim tercihim Kick Boks'tan yana.


    Akrobatik hareketler yapmak senin yaşında havalı gelebilir ama unutma göze iyi hitap etmek iyi dövüşmek değildir. En basitinden Kick Boks öğren yanında öğrenebiliyorsan Güreş,Sambo,BJJ,Judo 4'lüsünden birisini öğrenmek iyidir. Judo üstsüz insanlara karşı çok etkisiz kalıyor o yüzden benim tercihim BJJ'den yanadır. Yani Kick Boks ve BJJ'yi iyi icra eden bir dövüşçünün kolay kolay dayak yiyeceğini hiç sanmam üstelik sokak için öğrenildiyse kendini savunmaman için hiçbir sebep yok. Güreş'i seviyorum ama sokakta yer çok sert ve neredeyse bütün hareketleri yere fırlatma üzerine olduğu için çok tehlikeli öğrenmemek bence daha akıllı bir tercih olur çünkü saldırgan şahsı asfalta vuracağını unutma bu durum onun için ölümcül olabilir.


    Bu yaşlarda öğrenilen şeyler kalıcı oluyor ama bu da riski beraberinde getirir hatalı öğrenirsen ilerde düzeltmek için çok uğraşman gerekir. Uzak doğu sporlarının çoğundan bence uzak dur; kung-fu,wing-chun,Karate,Aikido vs. Kötü demiyorum ama yumruk yakalamak, kolu havada tutmak çok zordur ve işi bilen birine denk gelirsen şansın yok. Komik duruma düşersin adam seni yerden yere vurur.


    Ayrıca filmlerde gösterilen şeylerin büyük bir çoğunluğu tamamen seyirciyi etkilemek amaçlı yapılan showlardır. Onları izleyip de bu spor neymiş kesinlikle öğreneyim moduna girme. Profesyonel müsabakaları izle ona göre karar ver. Yuri Boyka havada 3 kere 180 derece açıda dönüp döner tekme atıyor. Böyle bir şeyin olabileceğini düşünüyor musun gerçekten? :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientistofcomputer -- 1 Kasım 2022; 22:25:14 >




  • aikido nasıl bir tercih olur ?

  • emiryigitozden E kullanıcısına yanıt

    Yukarıda dediğim gibi kick boks öneriyorum.

  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    güreş bilgin var mı kardeş? salonlar ufaktan yetiştiriyor, idman arıyorum

  • Dincer Ozkok D kullanıcısına yanıt

    Var istanbul'da mı ikamet ediyorsunuz?

  • merhaba,amacınız sokak ise bunlar sizi korumaz.maddi durumunua varsa anti terör eğitimi alın onada yaşınız müsait olmayabilir.


    şunu anlamanız gerekir.sokakta kural yoktur.bıçak tornavida,levye,beyzbol sopası çekiç ateşli silah,kürek hatta kezzap,


    kuralı olmayan bir düzenin içine kuralı olan bir yapı ile çalışarak girerseniz hayatınınzdan olursunuz.


    systema yada krav maga ya gidin derim,oda türkiyede varmı.




    bence siz şimdilik muay thai+güreş+boks öğreinin.tabi bütçenize göre




    saygılar........................

  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    aynen özelden no versene bro telefon doğrulama yapamıyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.