Şimdi Ara

Hangi buzdolabını kullanmalıyız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bi tanıdığımız Sağolsun bugün bize buzdolabı hediye göndermiş. Dolap kuruldu falan sonradan manuel ine bir baktım yeni dolap F sınıfı elektrik tüketimine sahip arçelik 570463 mb modeli. Bizdeki ise aynı ölçülerde vestel gtp 454 a modeli, yakıt tüketimi ise a sınıf. Yani kullanım açsındna hiç bir fark yok bizim için nerdeyse ama elektrik tüketimi yüzünden ne yapacagım şaşırdım. Hesap kitap bilen varsa lütfen bir yardımcı olsun. Eğer bu yeni olan eskisinden daha çok elektrik tüketecekse hiç kullanmayalım diyorum. Şimdiden İlgilenen herkese teşekkür ederim. Hangi buzdolabını kullanmalıyız?



  • Merhaba, yeni olan eskisinden daha az tüketecektir. 2021 Mart ayında yenilenen enerji etiketine göre F sınıfı olan cihaz, günlük 0.833 kWh elektrik tüketmekte.Eski cihazınız ise 24 saatte 1.66 kWh tüketmekte. Bunlar katalog verileri tabi, ortama göre değişecektir. Özetle yeni cihaz, günlük yaklaşık %50 daha az elektrik harcayacak. İki ürünün üretildikleri tarih farklı, aynı şekilde enerji etiketi test sistemleri de farklı. Aynı A-G skalasına sahip değiller. Yeni sistemde F sınıfı olan cihaz, eski sistemde A sınıfı olan cihazdan çok daha az elektrik tüketmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @CAN@ -- 26 Şubat 2022; 20:54:37 >
  • Merhaba.
    Eski dolabın enerji simgesi zamanındaki simgelerde bugünkü yönetmelikteki simgelerin tekabül ettiği değerler maalesef değişik kafanızı karıştırmayayım ama yeni dolabın F olanı eskinin A sından iyi kısaca.

    https://www.google.com/search?q=yeni+enerji+etiketleri+ile+ilgili+bilgilendirme&ei=R6IaYubzMeSSxc8PnKuAyA0&oq=yeni+enerji+etiketi+ile+&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIGCAAQFhAeOgcIABBHELADSgQIQRgASgQIRhgAUOoMWMEQYLYcaAJwAXgAgAGyAYgBnwSSAQMwLjSYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=gws-wiz
  • Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.