Şimdi Ara

Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, atölyemde özellikle metal ve arada ahşap işlemler için avuç taşlama makinesine ihtiyacım var. İki ürün arasında kararsız kaldım. İkisi de hemen hemen aynı özellikle fakat kalite olarak ve servis ağı yedek parça olarak hangisi daha iyidir diye sizlere sormak istedim.


    Bosch GWS 14-125 S

    Makita 9565 CVR


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Atölyeniz olduğuna göre sizin tercihinizi yapabilmeniz için size en yararlı olabilecek olanı almanız doğru olur bence.Bu konuda bir fikir sahibi olduğunuza inanıyorum.kolay gelsin.

  • Fİyatları benzer ve 2.5-3 bin civarında internette. Ne kadar uçmuş fiyatlar!!! Ufak taşlama bu paralara.


    Bosch mavi seri gösterdiğiniz ürün yani yeşil seriden üstün. Boschun servis ağı ve hem yedek parça hem de yan sanayi yedek parçaları daha fazla olsa gerek ama Makita da ondan aşşağı kalmayacaktır. Unutmayın orjnal serviste dahi yan sanayi parçalar kullanılabiliyor ve tamirat orjinal haricinde yapılabiliyor. Fazla güvenmeyin!


    Bosch un linkte fazla özelliği yazmıyor. Ama Makitanın sabit devir, aşırı yükte tomatik durma ve elektrik yokken geldiğinde düğmesi açık olsa bile başlamama özellikleri iç açıcı. SCS dediği otomatik durma haricinde sıkışma anında dişlilerini ayırıp boşa döndürerek koruma özelliğinden de bahsetmekte! Boschun kendi sitesinde bu özellikler yazmıyor aslında yok demek, ama gws 17-125s de yazıyor ve ne hikmetse internet alışveriş sitelerinde daha ucuz görünmekte??? daha güçlü daha özellikli ve nasıl daha ucuz?? gws 19-125s modeli sanki makita kadar öellikli onda da fiyat 3bini geçmiş. İnternet alışverişi genel fiyatlarına baktım farklı ve hatalı olabilir. Makita Bosch'un daha üst mdelindeki özellikleri veriyor gibi ama fiyatı daha yüksek olan o üst modellere göre de gücü daha az...


    BU tip kaliteli markalarda fazlaca model bulunmakta. Madem fiyatlar bu denli arttı, herbir modeli incelemek esastır. Alışveriş sitelerine eski modeller de bulunuyor olabilir ve ya her model olmayabilir. Detaylı araştırma esastır. Büyük ve küçük taşlamalar arasında bir de orta boyutta gs 18-150L gibi olanları da var.


    İkinci ele yönelmemek mümkün değil. AMa bahsedilen özellikleri taşıyan sıfır bir aleti sakınarak kullanmanın zevki de bambaşkadır... İkinci el alıp birçok tehlikeli makinaya zarar verir işlerde kullanmak için bulundurmak hem de sıfırını almak da bir yoldur. Makinayı kirletmemek ya da zorlamamak için ikinci el eski model kullanılabilir ve de farklı taş takılı bekletilip birçok işte farklı cins taşlar takma sökme olmadan kullanılablir.


    Detaylı bilgilerle konudan devam edebilirsiniz. Size en iyi bilgiyi tecrübe sahipleri verir. Youtube dekullanıcıların videoları olsa fena olamzdı.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Bilgileriniz aktardığınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok fazla model ve farklı fiyatlar var. Atölyemde hem Bosch hemde Makitanın farklı ürünleri var. Bosch de arızaya denk gelmedim. Makita da ise aldığımda balans sorunu vardı servis direk değişim verdi. Avuç taşlama aletim farklı bir markaydı bozulunca yenisine ihtiyaç duydum. O yüzdendir ki Bosch ve Makitanın avuç taşlama cihazını kullanmadım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Devir ayarlı olması istediğim en önemli özelliklerden biridir, ikisinde de var. Sizin önerinizle Bosch Gws 17-125 S Modeline baktım Watt olarak Makita 9565CVR den yüksek ve gördüğüm tek eksiği makitaya göre zorlanma olduğunda dişli mekanizmasını korumaya alma gibi özelliği yok. Kısacası iki modelde işimi görür ama Bosch Gws 17-125 S ve Makita 9565CVR arasında kaldım.

  • PERİSKOP kullanıcısına yanıt

    Fikir sahibiyim ve iki farklı marka arasında kararsız kaldım. Bu yüzdendir ki bu markalarda bu cihazları kullanan kişilerden fikirlerini ve deneyimlerini aktarmalarını rica ettim.

  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt

    Devir ayarı daha kolay bozulmasına sebep olduğu anılırdı eskiden çünkü düşük devirlerdeki zorlamada devir daha da düşüp makinayı olağan dışı zorladığı mevzu. Ama yen modellerde bunlar aşılmış olabilir.

    Alıntı

    metni:
    Makita da ise aldığımda balans sorunu vardı servis direk değişim verdi

    sıfır kaliteli markada balans sorunu? Şaşırtıcı. Neydi ürün?

    Alıntı

    metni:
    Bosch Gws 17-125 S Modeline baktım

    fiyatı yakın diye mi Bosch un daha üst modeline baktınız? daha üst modellerine neden bakmadınız? Eğer fiyatlarıyla beraber özelliklerini de özetleyerek bu konuya ekleseniz hem size hazırlık olur hem de izleyenler de fikir sunar hem hem de konu daha çok fark edilir.

    Fiyatlar çook yüksek görünmekte ve ileride düşmesi de ihtimal. BU fiyatlar 3 misli düşerse çok üzer satın almış olanları!!! BU yüzden ikinci eli hiçe saymayın onu da düşünün. Tabi sıfırın alınacağı yerde eskiye yönelmek de yanlış.


    Makita konudaki verilere göre Boscha göre daha fazla güvenlik önlemi sunmuş halde. Pek tabii Bosch un sitesinde bu özellikler teyid edilmediğinden böyle düşündük yoksa belki de Boschun standart özellikleri vardır ve tek tek yazmıyordur. Diğer modellere özellik diye eklediğinden standart olmadığı belli ama yine de kesin konuşamadık.


    Modelleri resim ve fiyat bilgileri ile özelliklerinin özetini konuya ekleseniz ilgi çeker. Resim altta fiyatı onun altında özellikler. Tüm modeller.





  • Merhaba


    Benim önerim bu.


    Bosch Professional GWS 750 S

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07L321T61/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1


    Hem Bosch hem de Stanley 115'lik avuş içi taşlama kullanıyorum.


    Bosch'u devir ayarlı olmasından dolayı almıştım. Özellikle, bıçak yapacaksanız yada zımpara amaçlı kullanacaksanız devir ayarı bence çok önemli, yoksa zımparaya da metale de zarar veriyoruz.


    Tabi ne amaçlı bir atölyeniz var bilemiyorum, 115'lik kullanıyorum, kontrolü daha kolay.


    Not: Mutlaka disk korumasını takın ve metal ile çalışırken kulaklık kullanmanızı tavsiye ederim.





  • Alıntı

    metni:
    bıçak yapacaksanız

    icraatlardan örnek bekleriz... Mekanik bölümüne konu açılabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?


    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?


    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?


    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?


    Merhaba, Daire Testereden (Krom Vanadyum çeliği) 2 bıçak denemem oldu, fakat sonra biraz pişmanlık duydum gidip de adam gibi bıçak çeliği kullanmadığıma :) :çünkü bu bıçağı ıslak bırakmamak gerekiyor. Paslanıyor :))





  • Kalıpçı Taşalamayı da yine devirli öneririm. Ben Makita'nın bir kalıpçı taşlamasını aldım. Yalnız burda dikkat etmek gereken nokta şu, 8-10 mm ilk çaplı freze ucunu yine yüksek devirde kullanmak gerekiyor, ben bir hata yaptım, düşük devirde kullandım bir 10 mm'lik freze ucunu ve çalışma yaparken 1-2 sn süresince kontrolü kaybettim ve 120 tl 'ilk ucu yamulttum. uç çöpe gitti yani..

  • Tebrikler... Yalnız ayrı bir konuda detaylı tartışmak isteriz. AYrı ayrı konular açın bunun için.

    Krom vanadyum olduğunu nereden bildiniz? Görür görmez paslanması aklıma gelmişti ki siz de muzdaripsiniz.. Neden buna rağmen kullanmak istiyoruz? Çünkü hem ince yani bıçakla aynı kalınlıkta hem de ucuz...

    https://forum.donanimhaber.com/celik-karartma-zehirli-mi-namlu-boyasi-cold-bluing--153913413 konusuna bakmanızı tavsiye ederim. Baı paslanma engelleyici yöntemler ve bunların sağlığa etkisini değerlendirmiştim. Gıda için kullanılan ıçakta en önemli özelliklerden... Ama konuda daha da derinleşilmesi gerekli...


    diğer taraftan bu taşlamalarda eskiden devir ayarı olanlar daha çabuk bozulurdu. Şİmdikilerde özel devre i var? Bir önlemi var mı yoksa aynı mantıktalar mı? Elbette kaliteli olanların önlemleri vardır ama diğerlerinin hali nedir? Özellikle devir düşükken zorlamada motorları hasarlanıyordu.


    Diğer traftan ağaç yontma için özellikle kaşık vb yapımında "küre bıçak" diye bir ürün tanıtıyordu youtubede d yayın yapan biri. Braz ustalığı zayıftı o zamanlar ama piyaadan çok daha ucuza verdiğini söylüyordu bıçağı


    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?
    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?youtube
    Degerli dostlar,atölyem samsun merkezdedir,maliye kayıtlı çalışmaktayım. kanalımda belirttiğim,Ahşap oyma aparat,şimşir ağaç kaşık ,taslakları,kuksa taslakları satılır.uygun fiyat politikam devam edecektir.saygılarımı sunarım
    https://www.youtube.com/@doruk_dal_ahsap_atolyesi215/videos




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    çelik kalitesinden emin değilim ama geneli öyle diye böyle söyledim.

    bunu kullandım çünkü çok ucuza malettim:) 6-7 tl gibi paraya aldım 2 tane bıçak yaptım.


    bu videodaki siz misiniz?

  • Video başkası. Bilgi olsun diye ekledim.


    Yarım daire testere makinası bıçakları için, krom vanadyumlu yani içinde krom olsa paslanmazdı muhtemelen. Muhtevasında az olabilir diye düşünülebilir ancak başka tip daha büyük vb testereleri gördüğümde bayaaaa paslanıyorlar. Kararta yöntemleri paslanmayı önleyebilir ama sağlık yönünden muallak olduğundan tereddüt ettiriyor.


    Konu bekliyoruz .... Tartışalım konuşalım bıçak yapımı vb. BU mesajlarımız dahi ayrı bir konunun muhtevasına layık!

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Bu konuda hiç tecrübem yok, ben öylesine bi haftasonu, "bugün n'apsam?" diye hobby atölyeme girince yapmıştım.


    geçen haftalarda da, bir çekicim olsun diye bunu yaptım. Ancak kullandığım demir parçası muhtemelen St37 ki, yumuşak kaldı.


    Burda yok ama daha sonra çekicin vurma yüzeyini Argon kaynağı ile kaynak yaparak sertleştirdim. Daha iyi oldu.


    Hangi Avuç Taşlama Makinesini Almalıyım?




  • Tebrikler.

    Yalnız yeni konu açsak?

    1. konu bıçak
    2. konu çekiç
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Fena olmaz, benim hiç tecrübem yok ama forumda tecrübeli arkadaşlar belki paylaşımda bulunabilirler..

  • AÇ konuyu gitsin reis!!! Çok eğerli konular. tecrbeli kim varsa da çıkar yazar!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.