Şimdi Ara

Hammadde fiyatlarının düşmesi elektrikli otomobilleri ucuzlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hammadde fiyatlarının düşmesi elektrikli otomobilleri ucuzlattı
    Elektrikli araç üretimi için gerekli hammadde fiyatları yılın başından bu yana önemli ölçüde düştü. Bu durum analistleri olukça şaşırttı. Zira uzmanlar, elektrikli otomobil fiyatlarının yüksek kalacağını ve hatta artacağını bunun da geleneksel içten yanmalı motora sahip araçlara geçişi yavaşlatacağını düşünüyordu.



    Ayrıca Bkz.Tesla, Türkiye için tarih verdi!



    Tedarik zinciri analiz firması Benchmark Minerals'e göre elektrikli araç bataryaları için önemli bir bileşen olan lityumun fiyatı Ocak ayından bu yana %20 oranında düştü. Bununla birlikte hem pillerde, hem de elektirkli araç motorlarında kullanılan bakır %18 ucuzladı. Bataryaların bir diğer temel malzemesi kobaltın fiyatında ise neredeyse yarı yarıya düşüş var.



    Hammadde fiyatlarının düşmesi elektrikli otomobilleri ucuzlattı



    Tesla'dan beşinci fiyat düzenlemesi



    Bu durum yavaş yavaş batı ülkelerindeki elektrikli otomobillerin fiyatını etkilemeye başlıyor. Tesla kısa bir süre önce bu yılki beşinci fiyat ayarlamasını yaptı. Şirket en pahalı elektrikli otomobillerinden ikisi olan Model S ve Model S Plaid'i daha erişilebilir hale getirmek için 5.000 dolar indirim uyguladı. Ayrıca Model X SUV'un fiyatını 10.000 dolar düşürdü.



    ABD'de elektrikli otomobillerin ortalama satış fiyatı Ocak ve Şubat ayları arasında 1.000 dolar düştü. Tesla CEO'su Elon Musk, Mart ayında yaptığı açıklamada, insanların elektrikli otomobile sahip olma arzusunun yüksek olduğunu ancak yüksek fiyatların bunu yapmalarını engellediğini söyledi. Aynı görüş batarya üreticisi Amprius Technologies'in başkanı tarafından da dile getirildi.



    Hammadde fiyatlarının düşmesi elektrikli otomobilleri ucuzlattı
    Hammadde fiyatlarındaki düşüş elektrikli araç sübvansiyonlarının kesilmesinin ardından Çin ve Avrupa'daki satış büyümesinnin yavaşlamasına bağlanıyor. Bununla birlikte yeni madenlerin ve işleme tesislerinin devreye girmesinin lityum gibi malzemelerin tedarik kısıtlamalarını hafifletmeye yardımcı olduğu düşünülüyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98086-falling-raw-material-prices-making-evs-more-affordable.html







  • Türkiye hariçmi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hammadde felan hikaye. İşlemez bu indirimler bize

  • Türkiye, Kenya ve Ruanda hariç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir yıl boyunca düşüş eğiliminde olacaktır. 2024 ile de büyüme.

  • Bu ucuzlamanın nihai ürün satış fiyatına yansıması iyi bir şey tüketici için. Umarım daha da ucuzlar seri üretim hacimli üretim yapıldıkça.

  • android seyfi A kullanıcısına yanıt

    Türkiye her şeyden hariç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.