Şimdi Ara

Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]

    ___________________________________

    TÜR: Aksiyon
    GELİŞTİRİCİ: 343 Industries, Splash Damage, Ruffian Games, Bungie, Saber Interactive
    YAYINCI: Xbox Game Studios
    ÇIKIŞ TARİHİ: 3 Aralık 2019

    Steam Sayfası
    https://store.steampowered.com/sub/376282/

    Konsol oyunlarını sonsuza dek değiştiren seri, destansı bir deneyim içerisinde 6 hit oyunla ilk kez PC'ye geliyor. Bu paket Halo: Reach ile başlamak ve daha sonra 2020'de Halo 4 ile bitmek üzere zaman içinde erişime açılacak koleksiyondaki tüm oyunları içerir.

    Orijinal Halo üçlemesinin son oyunu olan efsanevi Halo 3'te Halo maceranıza bugün başlayın. Halo 2'de Dünya'ya dönüşünden sonra, galaksiyi kurtaracak veya yok edecek özellikte olan Afrika kumlarına gömülü gizli bir kalıntıyı keşfeden Master Chief'in Dünya'daki etkileyici savaşını deneyimleyin. 24 çok oyunculu efsanevi haritanın tadını çıkarın, özel haritalar oluşturmak ve oyun videosu kaydetmek için Forge ve Theater özelliklerini kullanın.

    Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]



    Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 20 Eylül 2022; 8:26:56 >







  • Genel olarak dediklerinize katılıyorum. Yaptıkları mekanikler ve oynanış elementleri 10 yıl önce iyiydi, artık göze batıyor. Halo Infinite da aynı mekanik ve görsel kalitede geleceğini görünce hayranları da yeter artık dedi. Tamam oyun fizik motoruna güveniyor ama artık millet de grafiksel kalite görmek istiyor.


    Master Chief Collection'a gelirsek, yenilik görmek istiyorsanız Halo 4'ü oynayabilirsiniz. Remake'ler dışında en son çıkan oyun bu PC tarafında. En azından yeni bir kaç mekanik vardı.


    Bir diğer önerim oyun zorluk seviyesi olarak Legendary de oynamanız.

  • Ana konusu yok muymuş yahu PC tarafında. Seri ve bu paket hakkında sorusu olanlar çekinmeden sorabilir arkadaşlar. Halo 5 dışında her türlü yardımcı olunur.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    zamanında bir reach'i az bir şey oynamıştım sonrasında 4'ü oynamıştım.

    baştan başlamam için bu sırayla mı oynamalıyım? çıkış tarihlerine göre sıralama bu değilde. hikaye olarak mı sıralaması bu acaba?

    Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Kronolojik olarak hikaye önemli derseniz sıralama o şekilde. Halo 1 ve 2 Remastered(light remake de sayılır) yapıldığı için 3 ve ODST biraz daha göze batar grafikleri.
    Reach oyunu Yakuza serisindeki Zero gibi prequel, hikayenin öncesini anlatıyor. Diğer oyunlarda bol bol duyacağımız Reach gezegeni ve akıbetini işliyor.

    Grafikler çok önemli değil derseniz bu şekilde ilerleyebilirsiniz. Reach'in portu biraz kötüydü, özellikle ses konusunda. Sesler kötü ve Oyun içi altyazı olmadığı için çoğu konuşmayı anlayamıyorsunuz çatışma esnasında. Yine de çoğu Halo hayranının en sevdiği oyundur o. Etkileyicidir.

    Halo Reach (Noble takımı)
    Halo Combat Evolved (Master Chief)
    Halo 2 (Master Chief)
    Halo 3 (Master Chief)
    Halo 3 ODST(ODST Takımı)
    Halo 4 (Master Chief)




  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bilgi verdiğiniz için.

    seriyle ilk tanışmam reach çıktığı zamandı ama çok nadirde olsa bazı oyunlarda yaşadığım mide bulantısı yaşatması yüzünden oynayamamıştım. Bir daha bi deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Konsol tarafında özel ölçeklendirme yaptıkları için sorun yaşamış olabilirsiniz. Ben ilk Halo oyununu 2000lerin başında PC'de bitirmiştim, ardından eski nesilde Xbox alınca komple seriyi bitirdim. Yeni(mevcut) nesilde konsol almadığım için Halo 5'i oynama fırsatım olmadı, herkes oyuna lanet ettiği için pek eksiklik gibi gelmedi.
    Her oyuncunun Halo Evreni ve Master Chief ile tanışması gerekli bence. Birde Cortana ile tabii.
  • Geçen aylarda Reach'i bitirmiştim, bugün Combat Evolved'a başladım. Öncelikle serinin ilk oyunu olduğu için bazı şeylerin tam oturmadığını farkettim. Sözde üçüncü oynayışım.
    Checkpoint sistemi oldukça kötü, oyun yarı açık dünyada bölge bölge ilerlediği için öldünüz mü bölgenin hemen başına dönebiliyorsunuz.
    Dillere destan Legendary zorluk seviyesinde de bol bol öldüğünüz için sinir krizi çevirmeniz olası. Bazı kısımlarda yarım saat uğraştığım oldu, ki oyunun 2-3. bölümündeyim.
    Serinin müzikleri çok iyidir, bilenler bilir. Özellikle ilk oyunda Orkestral parçalar felaketmiş. Yeni yeni parçalar keşfettim sayılır.




  • An itibar ile Combat Evolve'u bitirdim. Horizon Zero Dawn gelinceye iki ve üçüncü oyunları da bitirmeyi düşünüyorum.

    Combat Evolve'u ilk oynadığımda 2000'lerin başıydı, korsan oyun aldığım Kırtasiye'de şansıma orijinal olarak denk gelmişti. Oyun tek CD olmasına rağmen CD'de 900 mb yer kaplıyordu, daha ilk başta şaşırtmıştı beni. Oynadıkça zaten Half-Life sonrası bir oyuna daha aşık olmuştum. Vuruş hissi, Düşman yapay zekâsı, araç kullanımları derken hayranlığım artmıştı. Fizik motorundan bahsetmiyorum bile.

    2010'ların başında ise konsol almaya karar verdiğimde Gears serisi ile birlikte Halo Xbox'ı seçmemde etken olmuştu. Gel zaman git zaman içimdeki Halo aşkı hiç bir zaman bitmedi fakat Microsoft'a kızdığım için bu nesli konsol almadan geçirdim, o yüzden Halo 5 bizden değildir. Umarım Infinite ile tekrar barışırız, gördüğüm kadarıyla da ilk oyunun izinden gidiyorlar sanki.

    Öncelikle oyunun Anniversary sürümü eski nesile remake olarak yapıldığı için günümüzde artık eski geliyor görsellik olarak. Aynı şekilde bazı mekanikleri de öyle. Ahh o Checkpoint sistemi ah, az sövmedim. Onun dışında vuruş hissi, düşman yapay zekâsı, araç kullanımları dediğim gibi çok iyi hâlâ. Üçüncü kez oynamama rağmen bazı noktaları kaçırdığımı farkettim, o yüzden seriye sağlam bir başlangıç yapılmış diyebilirim. Romanları bile mevcut.

    Gelelim olumsuz taraflarına.. Öncelikle dediğim gibi 2011 çıkışlı bir oyun olduğu için grafikleri sırıtabiliyor ama bence diğer olumlu yönleri ile bu durumu kapatıyor.
    Bir diğer sıkıntı ise port tarafında. Yanlış anlaşılmasın optimizasyonunda sıkıntı yok fakat oyun PC tarafına port edilirken sınırsız FPS seçeneği de verilmiş. Fakat port ederken kimse ara sahnelerin 30 FPS'de yapıldığını farketmemiş. 144 FPS'lik görüntüde 30 FPS yapıldığı belli olan ara sahneler garip duruyor. Bir diğer garip kısmı da kırılabilen objelerde. Özellikle Camlar'ın kırılması 30 FPS tasarlandığı için garip garip görüntüler oluşuyor.

    Yarı Açık Dünya, old school FPS, ve zorluk sevenlere her türlü önerebilirim bu oyunu. Legendary zorluk seviyesi efsanedir serinin. Ayrıca özellikle Master Chief ve Cortana ile kesinlikle tanışmalısınız. Chief ilk oyunda biraz sessiz az ama öz konuşanlardan. Ama git gide açılıyor seride. Ve tabii ki araç kullanarak da aksiyona girin. O konuda çok üzerine pek oyun yoktur. Şimdi sırada ikinci oyun var. Mevcut nesile Remake yapıldığı için daha az sırıtacaktır diye tahmin ediyorum.

    Son olarak ikinci oyunun efsanevi bir E3 tanıtımı vardır, Reaction tarzı videoların da ilklerindendir. Temiz görüntülü halini bulamadım fakat konuyu anlarsınız.





  • İkinci oyuna başladım da kötü bir haber vereyim. İkinci oyun da Reach gibi oyun-içi altyazı içermiyormuş. Biraz araştırınca aslında bu pakette sadece Combat Evolved'da oyun-içi altyazı olduğunu öğrendim. Xbox döneminde durum nasıldı hiç hatırlamıyorum ama can sıkıcı bir olay. En azından Reach gibi ses konusunda kötü bir port yapılmamış, konuşmalar anlaşılabiliyor. Tabii combatta değilsen.
    https://www.reddit.com/r/halo/comments/bg58xa/with_the_mcc_coming_to_pc_can_we_get_ingame/

    Bu arada oyunun açılışı gerçekten çok iyi olmuş, hatta normal versiyonunda olmayan bir sahne ekleyerek Halo 5'e zemin hazırlamışlar. Aynı şekilde ara sahneler CGI olarak oldukça kaliteli.




  • Dün akşam itibari ile 2 Anniversary'i bitirdim. 1-2 Anniversary sürümleri ile oyuna ekledikleri Terminal videoları sayesinde Lore hakkında çok önemli detaylar öğreniyoruz. Ayrıca daha önce farketmediğim noktaları da bu oynayışımda öğrenmiş oldum.

    Öncelikle görsellik ilk oyunun Anniversary sürümünden daha iyi, hatta ara sahneleri CGI yaptıkları için gayet gaza geliyor oyuncu. Tabii 6 yıllık oyun olduğu için yine oyun-içi grafikler göze batıyor.

    Önceki mesajımda da bahsettiğim gibi oyun-içi konuşmalarda alt-yazı yok, o yüzden yine eksiklik hissediyorsunuz. En azından Reach gibi ses kalitesi mono seviyesinde değil de anlaşılıyor en azından çatışmada değilseniz. Ayrıca ara sahnelerin CGI olmasından bahsettik fakat adamlar nasılsa altyazıların 1-2 saniye sonradan geldiğini farketmemişler. Direk öyle oyunu çıkarmışlar.

    Port konusuna değinmişken Anniversary çıkışında, yani 2014 yılında olan bölüm başı yükleme ekranında donma sorununu 2020 yılına kadar port ettikleri için teşekkür ediyorum. Herhalde geri-dönüş konusunda en umursamaz firma. Adamlar konsolda olan sorunu PC tarafına da getirmişler. Allah'dan dosya doğrulama ile sorunu çözebildim, konsol tarafında oyunu silip tekrar kurmak gerekiyormuş. Ufak bir araştırma ilk 1 ve 2 Anniversary'nin portlarını Saber Interactive'in yaptığı öğrendim. Yani ünlü AAA oyunların Switch portlarını yapan, en son olarak da Crysis Remastered'ı yapan firma. Ateşle oynuyor bu Microsoft.

    Şimdi sırada Halo 3 var, Master Chief'in ilk üçlemesinin son oyunu. Grafiksel açıdan pakedin en eski oyunu olması yüzünden grafik kalitesini çok merak ediyorum. Hoş serinin en yüksek puanlı oyunu diye hatırlıyorum, senaryo ve oynanış açısından da en iyisi. En azından beni üzmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 10 Ağustos 2020; 13:21:25 >




  • Tab tuşuyla eski ve yeni grafikler arasında kesintisiz geçiş yapmak güzel düşünülmüş. Keşke üçüncü oyunda yenilenmiş grafik ve seslerle çıksaydı, ilk 2 oyunu bitirdikten
    sonra pek sarmadı beni bu şekilde, yinede bir ara oynarım.
  • 17 Kasım'da paketin son oyunu olan Halo 4 çıkıyor. Bununla birlikte Koleksiyon tamamlanmış, benim gibi Halo 5'i de bekleyenlerin gözleri yaşlı olmuş olacak. Hoş, ayrı gelse oynar mıyım, bilemiyorum.Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] 

  • Dün Halo 4 çıkışını gerçekleştirerek paket tamamlanmış oldu. Oyun içerisinden sadece Singleplayer seçimi sonrasında 15 gb indirme boyutu mevcut. MP kısmını da seçerseniz boyut artacaktır.Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] 


    Halo 5'i saymazsak serinin mevcut nesillere en yakın oyunu Halo 4'tür. Diğer oyunların grafik kalitesini yeterli bulmayanlar buna bakabilir bence. Kendim ise daha denemedim.


    Halo serisi OST konusunda oldukça başarılıdır. Bunun yanında Halo 4'ün aşağıdaki parçasının remix halini kaç yıldır hâlâ dinlerim. Tavsiyedir.





  • Konu ölmüş ama olsun biz yorum yapalım.


    Halo 1 ve 2 yi İnternet kafede Lan üzerinden oynarken tanıştım (sadece çok oyunculu kısmını oynadım , senaryoyu hiç oynamamıştım). Daha sonra konsola özel oyun olmasından dolayı bir daha oynama fırsatı bulamadım.


    Daha sonra xbox için eski oyunların olduğu paket duyurulunca "iyi fırsat , tüm seriyi oynamak farz oldu demiştim(Bir şekilde xbox almak, kiralamak çare olacaktı)


    Ama saolun Xbox , pc'ye getirince oyunu bir de üzerine Steam'e gelince üstüne üstelik 61 tl gibi çok ucuz fiyata almamak saçmalık olurdu.


    Coop olarak arkadaşımla başladım oynamaya. İlk önce Halo Reach , sonra Halo , Halo 2 derken bir şeyi farkettik , oyunu oynarken sıkılıyoruz.



    Çünkü 3 oyun oynadık ve 3 oyunda da her şey aynı , düşmanlar , mekanlar (kısmi olarak) , görevler vs. Düşman çeşitliliği neredeyse yok 3-4 düşmandan başka düşman bulamamışlar.


    İlk Halo remasterd tadında grafik iyileştirmesi yapılmışken , Halo 2 bildiğiniz Remake tadında olmuş. Grafikleri göze batmıyor , sesler elden geçirilmiş belli bir süre keyif verse de grafik iyileştirmesi bile sıkmaya başlıyor.


    Bunca zamandır beklediğimiz Halo böyle olmamalı , herkesin (xbox tarafında) övdüğü , yere göğe sığdıramadığı Halo böyle olmamalıydı. Bizim gözden kaçırdığımız bir şey olmalıydı.


    Maalesef ne kadar oynamaya çalışsakta 1 saat sonra sıkılıp çıkıyorduk. Kısacası biizm için hayal kırıklığı oldu.


    26 saat oynama sürem boyunca 4. oyun dışında hepsini bitirdik 4. oyuna girip bir 10 saat harcamak gelmiyor içimizde.


    6.5/10 Halo ismin hatırına yoksa mantıklı olarak 5/10





  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt

    Genel olarak dediklerinize katılıyorum. Yaptıkları mekanikler ve oynanış elementleri 10 yıl önce iyiydi, artık göze batıyor. Halo Infinite da aynı mekanik ve görsel kalitede geleceğini görünce hayranları da yeter artık dedi. Tamam oyun fizik motoruna güveniyor ama artık millet de grafiksel kalite görmek istiyor.


    Master Chief Collection'a gelirsek, yenilik görmek istiyorsanız Halo 4'ü oynayabilirsiniz. Remake'ler dışında en son çıkan oyun bu PC tarafında. En azından yeni bir kaç mekanik vardı.


    Bir diğer önerim oyun zorluk seviyesi olarak Legendary de oynamanız.

  • Gears 5 ne güzel hem steame geldi hemde Türkçe dil desteği ile geldi. Bu oyunda Türkçe dil ile gelseydi hiç düşünmeden alırdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Bir tek 4. oyun kaldı oynamadığımız. O zaman ona başlayalım.


    Diğer 4 oyunu "Herotic" zorlukta oynadık. Uğraştırması ve düşmanların tepkileri çok iyi ama bu seferde 30-40 mermide ölen düşmanlar deli ediyor insanı :D Siz 2-3 mermide patates olurken düşmanların ölmemesi "eee öl artık" dedirtiyor.

  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Legendary seviyesinde kan aliyorlar diyebilirim.Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU]  Konsolda oyle oynamistim, pc tarafinda da Reach, 1 ve 2 yi oyle oynadim yine. Firsatim olsa devam edecegim seriye.


    @JaReD22 Collection eski aslinda, pc tarafina yeni geliyor sadece. Hatta konsol tarafindaki teknik sikintilari ayni sekilde aktarmislar pc portunu yaparken. Ama gel gelelim bu fiyata adamlar 6 adet AAA oyun veriyor. Bilim-kurgu ve fps sevenlerin kacirmamasi gereken bir seri bence. Hakkinda romanlar yazili. Halo: The Master Chief Collection (2019) [PC ANA KONU] Turkce konusunda ise gelecek olan Infinite da altyazi destegi olacagini dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serideki ilk 3 oyunu çok sevemedim ve yarıda bıraktım. Halo Reach ve Halo 4'ü bitirdim. Oynanış güzel ve düşmanlar zorluyor. Açıkcası hikaye ilgimi çekmedi. Daha çok fps açlığında olduğum için oynadım. İndirimle 30 TL fiyata gayet güzel bir paket. Keşke Türkçe dil desteğiyle gelseydi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.