Şimdi Ara

Halka Açık Olmayan Şirketin Değeri'nin Hesaplanması ve Yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba merak ettiğim bir konu var. Halka açık olmayan bir şirketin değeri tam olarak nasıl hesaplanır ve ne tür etkenler şirketin değerini yükseltir? Teşekkürler.




  • Şirket değerlerken birden fazla yöntem kullanılabilir genelde nakit akım tablosunun bügüne indirgenmesiyle değerlenir yani gelecekteki kazanacağı bütün para enflasyondan arınır. Bir diğer yöntem aktif toplamına göre değerlenebilir bu genelde geleneksel sanayi şirketlerinde olur. Yeni bir pazarsa gelişme potansiyeli varsa bambaşka yöntemler kullanılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersincoo E kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok teşekkürler. Başka bir sorum daha vardı aslında. Peki yurtdışından yatırım alan şirketler yatırım aldıklarında değerlerinde çok ciddi bir büyüme oluyor. Mesela 468 milyon dolar yatırım alan Dream Games'in piyasa değeri 2.75 milyar dolara ulaştı. Ancak şirketin yaptığı oyundan çok ciddi bir geliri yok diye biliyorum aynı zamanda 10m gibi çok büyük olmayan bir indime sayısı var (diğer büyük oyunlara göre). Peki nasıl oluyorda bu şirketin değeri milyar dolarlara ulaşıyor? Teşekkürler.

  • Yazılım şirketleri matematikten ve muhasebeden uzak olarak değerlenebiliyor. Örneğin THY'nin piyasa değeri defter değerinin 0,73 katı ancak logo yazılımın 5,11. Şuna da dikkat etmenizi öneririm yatırım almak ve hisseyi satmak farklı kavramlar bebek aşamasında çok yüksek yatırım alırsanız şirketteki hisse payınız çok düşük seviyeye gelebilir. Rica ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersincoo E kullanıcısına yanıt

    Kişinin yatırım alan şirketindeki pay kaybını minimuma indirmesinin ne gibi yolları vardır? Ve birde şirketin dışarıdan yatırım almasıyla, kendi geliriyle kendine yatırım yapması (hissedarlarına ödeme yapmaması) arasında fark var mıdır? (İki yatırım miktarının aynı olacağını varsayarsak). Teşekkürler tekrardan yardımcı oluyorsunuz .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byGEREN -- 7 Eylül 2022; 11:54:19 >
  • byGEREN B kullanıcısına yanıt
    Hisse senedi ihraç primi diye bir kalem vardır. 100 Bin tl yatırım alırsınız ama 20 bin tl'lik pay verirsiniz yatırımcıya. Kalan 80 bin ihraç primi olarak şirketin olur. Bunu yapabilmek için iş planınızı uygulamaya koymanız, alabiliyorsanız patent almanız, satış yapmaya başlamanız lazım aksi halde yatırımcıyla pazarlık yapamazsınız. Şirket büyük ihtimalle birkaç yıl ciddi kar elde etmeyecektir organik büyümeniz uzun sürer. Kendiniz yüksek sermayeyle başlarsanız paranızı riske atmış olursunuz. Dengeyi bulmak lazım başlangıçta ne çok büyük yatırım alın ne de üzüleceğiniz parayı bağlayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hesaplanır da verimli olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.