Şimdi Ara

Halimi anlayın yardımcı olun. Lütfen duyurumdur size.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugüne kadar ülkemde adalet olmadığı için hep haksızlığa uğradım genel olarak. Polislik için uğraştım, jandarma için uğraştım girebilmek için olmadı hakkım yenildi hep.


    Ve ülkemi toprağımı hep seven sayan birisi oldum. Tabi bunu kırdılar hemde sağolsun devletimiz yaptı bunu.

    Kısa geçiyorum. Fen ve teknoloji öğretmenliği mezunuyum.

    Şimdi bir soru soracağım. Bir iş görüşmesine çağırıldim günlük 8 saat asgari ücretle 3 ay İşkur bünyesinde deneme işçisi olacağım. Ama kadroya geçersem 1 yıl sonra büyük ihtimalle 3.5 4 arası maaş alacağım. Vardiyali.


    Neyse tam orası ile evrak hazırlığı yaparken 1 2 hafta mühlet var. Ben ilk evrak günü başka yerden müdürlük teklifi aldım. Tabi şube müdürü 8 10 şubesi olan yerel bir firma maaşı ilk ay dahil 3.5 4 bin arası. Çalışma saati günde 12 saat vardiya yok. Genelde işçiler çalışıyor sen kasaya bakıyorsun.

    Gel gelelim hangi işi seçerdim diye bir soru hadi soralım size, ama zoruma giden su. Firma günlük 10 bin tl satış yapıyor. 2 bin tl kredi kartı ise kredi kartı faturası var ama 8 bin tllik elden satışın faturası 200 tl var yok. Anlayacağınız vergi kaçırıyor. Ve aşırı zoruma gidiyor, şimdilik 2 gün gittim 1 gün 2 4 saat arası diğer gün 8 10 saat kadar çalıştım.

    Yani 12 saat çalışmam teklif ediliyor ama, adamlar 8 şubeden günlük 80 bin tl faturayı kesmiyor. Ülkemize zarar çok zoruma gidiyor. İşi kabul etmeyeceğim. Şikayetçi olmaya çalışacağım deliller elde ederek. Şikayetçi olsam da devletimiz sağolsun üstünü kendi kapatacak inanıyorum. İşçiler de günlük 10 saat haftalık 60 saat çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sen ilk işi kabul et.
    Diğer işi de dediğin gibi şikayet et.
    Üstüne düşeni yap . Gerisini Allah'a bırak.
    Sen vazifeni yapmışsın demektir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk musun 2. İsi yap

    Özel sektörde ogretmeni ezerler düzgün maas vermezler deli gibi calistirirlar annem babam özel sektörde onlarca yil çalıştı hemde pdr mudurluk genel mudurluk kurucu mudurluk gibi yuksek pozisyonlarda ama hicbir sey kazanamadilar ben 100 150 200 gibi rakamlara yillarca calisan stajer 27 28 yasinda hocalar gordum gecirdim

    Devlet bilerek denetlemiyor cogu esnafi suan bu pandemi yuzunden ozel sektörün hic cani kalmadi normalde de ufak esnafla fazla ugrasmaz devlet çünkü kagit üstündeki vergiler cok fazla kiralar falan da ortada

    2.isi yapmadigina ilerde çok pisman olursun hem ticareti kaparsan kendin de yaparsin ilerde keske bende olsa boyle bir imkan ama kimse bana boyle bir kiyak gecmez adamlar alakan olmamasina ragmen guzel maas vermis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denetim sıfır. Vergi değil haraç.

    Ülke her yerden çürük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi kaçıran tek yer orası mı ki? Bak ben de öğretmenim özelde. Çalıştığım bütün yerler elden maaş verdi. Ve bunu yapan özel okul vs rahat %95 oranında. Var sen düşün kaçırılan vergiyi. Çalıştığım yerlerden daha fazla yerle görüştüm. Hiç elden maaş vermem diyen çıkmadı. Sadece eğitim sektöründe de değil birçok sektör aynı. Ve ben bunun devlet tarafından bilinmediğine ihtimal veremiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu durum sizin vicdanınız ile alakalı, ki böyle bir konu açmışsanız bu hassasiyetiniz ve rahatsızlığınızdan dolayı olduğunu düşünüyorum.


    Yani buradan alacağınız cevaplar sizi nasıl tatmin eder bilmiyorum. Aslında yapmak istediğiniz şeyi kendiniz biliyorsunuz. Ama ne olursa olsun vicdanınızı rahatsız eden bir şeyi yaparsanız gelecek zamanınızda sizi yıpratabilir yada vicdanınızı körelterek umursamaz olabilirsiniz. Tercih tamamen size ve nasıl bir hayat sürmek istediğinize bağlıdır.


    Hak yemek ve haksızlık işine gelirse, bu hayatta hak ve adaletin sağlandığı bir hayat olmayacaktır. Ufak veya büyük hak yemeler her zaman mevcut bu araba ile giderken başka bir şoför yada yayanın hakkını yemekten tutunda sizin hakkınız olduğunu düşündüğünüz bir işin başkasına verilmesi vs vs, işte burada siz nasıl bir hayat sürmek istiyorsunuza vereceğiniz cevap sizin hayatınızı şekillendirecektir.

  • 1. İş vardiyali işçilik.
    2. İş bir kuruyemiş şubesinde müdürlük.

    Gidip bugün yapamayacağımı söyledim. Vardiyali hamallık dahi yapacak olsam gücüm yerinde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.