Şimdi Ara

HALI SAHA MAÇLARINDA NEDEN NEFESİM ÇABUK KESİLİYOR? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
3
Favori
112.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende spor yapmama rağmen çabuk yoruluyorum sanırım nefes olayı ile ilgili burnumda bir problem var ameliyat olucam
  • arkadaşım kondisyonun yok.kondisyonun olsa hep aynı eforu sarfedersin.fakat bi anda motora yüklenince haliyle hararet bi anda tavan yapıyo normaldir.Her gün düzenli olarak koşarsan formuna kavuşabilirsin.
  • Burnumdan aldığım nefes yetmiyor, yani ağzımdan almasam nefessiz kalıyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

    quote:

    Orjinalden alıntı: bilalso

    Bakın evde hafif tempoyla 3 4 dk koştum kan ter içinde kaldım bu arada alışkanlık sanırım sadece burnumdan nefes almak yetmiyor uyurken bile ağzı açık uyurum ondan olabilir mi?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

    Burnundan solu.




    Burnundan solursan yorulmazsın fazla. Maçta ağzını hiç açma. Sadece burnundan nefes al. Faydasını görüceksin.
  • Çabuk nefes kesilmesi ile beraber sık sık kulak çınlaması, göz önünde uçuşan sinekler falan var ise kansızlığa işarettir. basit şuruplar ile düzelir. Doktora git en kısa zamanda.
  • aynen var hepsi tutuyor ya ben doktora gidince kan alıp test yapıyolşar kansızlık olsa anlaşılmaz mı ama dediklerinşn hepsi var birde hemen acaip terliyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: ucanturk41

    Çabuk nefes kesilmesi ile beraber sık sık kulak çınlaması, göz önünde uçuşan sinekler falan var ise kansızlığa işarettir. basit şuruplar ile düzelir. Doktora git en kısa zamanda.
  • Taa 18-20 yıl önce olmuştu bende. Ozaman bilmiyordum tabii. Birdaha esintisi bile olmadı. Dediğim gibi doktora git.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emure

    çokmu zayıfsın acaba zayıfların çok cabuk yorulduğunu-sinirlendiğini okumuştum?

    Zayıflıkla olacağını sanmıyorum. Ben de boyuma göre aşırı zayıfım. Hergün basketbol oynuyorum. Öyle aşırı derece yorulup tıkanma gibi bir problemle karşılaşmadım şimdiye kadar.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum dostum önceleri yorulmak nedir bilmezdim tahmini 16-17 yaşları civarına kadar. Ancak bu dönemden sonra çok çabuk yorulmaya başladım ve oyunuma da etki ediyordu bir türlü anlam veremiyordum. İlerleyen süre zarfında kulağımda yorulduktan sonra bazı problemler yaşamaya başlamıştım bu durumu tatildeyken teknenin üst katından suya atlayıp yaşadığım kulak acısına bağladım ve doktora gittim.Meğer yanılmışım sorun tekneden atlama değilmiş. Doktor; burnumdaki bir kemiğin büyüme döneminde eğri gelişmesiymiş burundaki kemiğin yamukluğu kulaktaki basınç ayarının dengesini bozup duymada da problem yaşatıyormuş.Bu da çabuk yorulmaya sebebiyet veriyormuş yukarıda bazı arkadaşlar zaten söylemişler ağızdan değil burundan nefes al diye sonuna kadar katılıyorum . Ancak burnunda bi problem varsa tek yol ameliyat.Burnunda sorun varsa kendinde anlayabilirsin burnuna aynada yandan bak hafif eğrilik varsa farkedebilirsin şahsen benim oyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorki_26 -- 30 Ağustos 2010; 0:18:42 >
  • Ciddi bi hastalıgın olabilir eğer kendını biliyorsan. gidip göğüs filmi cektırmenı tavsıye ederım!
  • Şimdi sana 100 mekik 100 şınav çek desem yapamazsın mesela.
    Fakat hergün düzenli 20-30 tane çekersen artırarak dediğim rakama ulaşırsın.

    Ben mesela sürekli ağırlık kaldırırım. Düzenli olarak ağırlık kaldırdığımda inanılmaz enerjik oluyorum ve ağırlık kaldırmak benim için çocuk oyuncağı gibi geliyor. Ne zamanki bırakıyorum o zaman sıfırdan başlıyorum tekrar.

    Anlayacağın Spor Salonuna yazıl, bol bol koşu bandında antrenman yap. Halı Saha maçlarında yorulmayacağının garantisini buradan veriyorum.(sağlıklı oldugunu varsayıyorum)
  • AZ ASIL
  • ben koşarken gırtlağım ve boğazım yanıyor o yüzden duruyorum hep
  • Bir de çim sahada dene.
  • Benim abim de senin gibi. Ağzına sigara sürmemiş, nargile bile içmediği halde 2 dk koşamıyor. Yapıyla ilgili galiba
  • yürü, iyi beslen , merdiven çık

    hadi ben kaçtım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emure

    çokmu zayıfsın acaba zayıfların çok cabuk yorulduğunu-sinirlendiğini okumuştum?

    Aslında tam tersi. Zayıflar kolap kolay yorulmaz. Kendimden biliyorum Ayrıca vücutta yağ seviyesi arttıkça kondisyon düşer. Atletlerin yağ seviyesi % 6 - 9 arasındadır.
  • dostum sağlık sorunun yoksa (ki büyük ihtimalle yoktur) kondisyondan kaynaklanıyor...ben 2 ay kick boxa gittim...gideli 1.5 ay olmuşken bir maç yaptım...yorulmak nedir bilmiyorudum...resmen 3 kişilik oynadım...kick bocu bıraktım sonra...oruç ta tutuyorum haliyle hep evdeyim gündüzleri, ne bir yürüme ne bir gezme...2 gün önce maç yaptık beynim burnumdan atacak sandım...5 dk da tükendim...sonra yavaş yavaş kendime geldim...ve ramazandan önce o kadar koşu yapmıştım yine de fazla etki etmedi...şimdi heryerim ağırıyor ama çarşambaki maça çakı gibi olurum biliyorum...çünkü asıl mesele kondisyon...

    vel hasıli kelam

    1-) Koşu yapacaksan düz koşma...arkadaşın dediği gibi temponu bir arttır bir azalt. Sadece tempoyu hafif arttırarak koşma...(45 dk da durmadan tempoyu arttırarak 7 km koşabiliyordum ramazandan önce ama ona rağmen maçta kesildim...)

    2-) Maçtan önceki gün uykunu iyi al...maçtan önce birşey yeme...

    3-) Belli bir süreden sonra gücün artacak...o zamanda antrenmazsız çıkma sahaya...befesin açılıyor...

    4-) Eğer bir sağlık sorunun yoksa, koşmadır çarttır curttur yapmadan, 1 ay boyunca haftada iki maç yap...son maçında hayvan gibi koşarsın...

    NOT: Bende sigara kullanmıyorum...


    benimde bir sorum var arkadaşlara...bir maç yapıyorum hiç yorulmuyorum ama 2 gün sonra başka bir maç yapınca ebem ağlıyor koşamıyorum...bazen böyle oluyor...sebebi ne bilmiyorum...uykuya bağlıyorum...ama ne kadar doğru bilmiyorum...görüşlerinizi bekliyorum...
  • Kondisyondan kaynaklanıyor.Sigaranında etkisi var.


    5 yıldır diğer mahalle arkadaşlarımızla ezeli bi rekabet var bir izleseniz maçı REAL VS BARCA ambiyansında
  • Aktif dinlemeyen özen göster...

    Klasik düzenli spor yap, git gide açılacaksındır.. Spora bile gerek yok bi hafta bi afta halı saha oyna 1 aya kalmaz formunu yakalarsın, ama öyle kendini heba etme dediğim gibi aktif dinlen.
  • Ben sigara kullanmıyorum fakat sahada Alex'ten farkım yok Kondisyon ile alakalı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.