Şimdi Ara

Half-Life Yararlı Komutlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
4
Favori
103.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuda birkaç çok basit konsol komutu paylaşacağım. Tek yapmanız gereken konsolu açıp bunları yazmak. Çoğu oyunu kapatıp açtıktan sonra da çalışır. Çalışmayanlar için de garanti olması için konunun sonunda yazacağım Autoexec başlığına bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu komutları tabi ki Donanım Haber Half-Life Serverında da uygulayabilirsiniz.


    1. Bind Komutu

    Bir tuşa görev atamaya yarıyor. Klavyemizde oyunda işimize yaramayan birçok tuş var. Bunlara çok eğlenceli ve yararlı şeyler ekleyebiliriz.
    Şöyle kuruluyor:

    bind <tuş> " komut ; komut ; komut ; ... "

    Örn: bind o "say AAAHHH KiKiKi AAAAHHH; say thetime"

    Biliyorsunuz say komutu y tuşuna basıp bir şey yazmakla aynı işlevi görüyor. Serverda thetime yazınca size tarihi ve saati yazıyor. Biz o tuşuna iki tane say komutu atadık. Birinde warrok tr'den kovulan sinan abi'nin efsanevi sözünü söyledik, diğerinde de -ilkiyle aynı anda- thetime dedik. Aşağıdaki ss'lerde de görüldüğü üzere 1 saniyle arayla o tuşuna bastım ve söyledim bunu.

     Half-Life Yararlı Komutlar

    bind p "say nasil vurdum la ahiahi" falan gibi şeyler türetip, arkadaşınızı öldürünce p'ye basıp yarasına tuz basabilirsiniz. (spam yapmayın lütfen ve argo olmamasına da dikkat edelim )


    2. Hareket Ederken Model Değiştirme

    (akyuz61'den alıntıdır) Aslında yine bind komutuna bağlı bir şey. Çoğu script bind ve alias komutuna bağlıdır zaten. Konumuza dönersek:
    Hareket komutları +forward, +back, +moveleft ve +moveright' tır. W, A, S, D tuşları bunlara atandığı için (bind w "+forward" gibi) biz o tuşlarla hareket edebiliyoruz. Bir başka komut ise model <model ismi> dir. Bu komut oyundaki tipinizi değiştirir. Örneğin model zombie yazarsanız Options'a girmeye gerek kalmadan tek bir komutla kafasında örümcek olan zombi modeline sahip olursunuz. Peki yön tuşlarını bu iki komut için ortak kullanırsanız ne olur? Hareket ederken aynı zamanda modeliniz de değişir. Rakibiniz için çok önemli bir taktik olmasa da biraz gıcık verici bir hal alabilirsiniz.

    bind "w" "+forward;model zombie"
    bind "s" "+back;model barney"
    bind "a" "+moveleft;model hgrunt"
    bind "d" "+moveright;model recon"


    Diğer model isimleri şunlardır:
    gina
    gman
    gordon
    helmet
    robo
    scientist


    3. FOV Ayarı

    (FOV=Field of View. Görüş Alanı) Gerçekten çok yararlı bir komuttur. Hem silah modelinize hem de tüm haritaya olan görüş açınızı arttırır. Ustalar bunu değiştirmeden oynamaz.
    Komutun formatı şöyle:

    default_fov <sayı>

    Varsayılan değeri 90'dır. Şahsen ben 105 kullanıyorum görüntünün de göze hitap edebilmesi için, herkesin kişisel tercihine göre değişir. Aşağıda aynı haritada aynı noktada çekilmiş olan, default_fov değeri 90 ile 120 arasındaki farkı gösteren 2 ss'im yer almaktadır:

     Half-Life Yararlı Komutlar Half-Life Yararlı Komutlar

    Bakın SS'leri hiç yer değiştirmeden aynı noktada çekmeme rağmen fov 120 iken ayağımın dibindeki yeri, uçurum kenarını görebiliyorum fakat 90'da göremiyorum. Fakat bir dezavantaj olarak aynı mesafenin grafikte uzadığını, mesafe hissinin biraz değiştiğini da belirteyim. Dip not: Sanırım fov değeri maksimum 150'ye kadar çıkabiliyor.

    4. Sensitivy

    Çoğunuz biliyorsunuz ki fare hassasiyetini belirler.

    sensitivy <sayı> şeklinde yazılır. Şahsen ben sensitivy 3.2 kullanıyorum. Elinize uygun değeri rahatlıkla bulabilirsiniz.


    AUTOEXEC
    Autoexec dosyasında yazılı olan komutlar oyuna her girdiğinizde otomatik olarak çalışır. Yani yukarıda anlattığım komutları bu dosyanın içine yazarsanız oyuna her girdiğinizde bir daha yazmanız gerekmez. Öncelikle bilgisayarınızdaki C:\Program Files\Counter-Strike 1.6 V40\valve dizinindeki(C:\Program Files kişiden kişiye değişebilir) autoexec.cfg 'yi sağ tıklayıp Birlikte Aç'ı seçerek Not Defteri ya da herhangi bir metin düzenleyici program ile açınız. Yukarıda verilen komutları her biri ayrı satıra olmak üzere yazıp kaydediniz. Bir sonraki oyuna girişinizde ve ondan sonraki her seferde de çalışacaktır.

    Yazı tamamen bana aittir. İyi eğlenceler

    Eklemek ya da düzeltmek istediği bir şey olanlar konuda belirtebilirler.







  • Bu adam işi biliyor genşler AAA kkikikiikkiki
  • Lanet olsun adamim. İşte bu !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararlı bilgiler +rep

    konu kilit
  • AAAHHH KiKiKi AAAAHHH

    Sen sus lan köylüye kopuyorum.
  • default_fov u artırınca silah gözükmüyor çözümü ne
  • hr alex cfgsini yükledim silah gözükmüyor nasıl gözükür yapabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.