Şimdi Ara

Haksız cezaya itirazım reddedildi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
9.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonzales20

    En güzeli emniyet kemeri takılmış bir fotonuzu çekip gönderseydiniz emniyete aha da takılıydı kemerim diye. Onlarda o an olduğunu nerden bilelim deyince onuda siz ispatlayın derdiniz

       

  • Motosikletle kırmızıda geçme cezası gelince ben de itiraz ettim. Polisin görsel kanıt gösterme zorunluluğu yokmuş. Ben o gün o saatte orda olmadığımı kanıtlamalıymışım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmediğim kırmızı ışıktan ceza yedim. Avukata sordum, tanıdık polise sordum, bir de yolda cevirmedeki trafik memuruna sordum 3ü de olur abi öyle öde geç dedi.


    Ne mi yaptım, ödedim geçtim. Türkiye burası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasalar net olmadığı için her hakim kendine göre karar veriyor. belki başka hakime denk gelse iptal edilirdi. Belki talimat gelmiş olabilir iptal sayısını azaltın diye. Çünkü bir çok ceza itarızını ret ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shelby_1967

    Çok saçma bir durum. Emniyet kemeri taktığını nasıl ispatlamanı bekliyorlar acaba

    Acaba arabada kamera olsa ve ispatlamis olsaydınız, o fahri bilmemnesi ceza alir miydi? Çünkü olmasi gereken o. Herkes kafasına gore mi takılıyor yoksa?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az daha dayanın arkadaşlar, geldikleri gibi gidecekler!

  • Şaka lan bu memlekette yasamak ya...
    Sen suçsuzluğunu ispatliyacaksin.
    Senin ben adaletinin ta a....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EsasHakkındaMütalaa

    Bu amcaların süper güçlerine ben de epey zamandır takılmış durumdayım zaten, üzerine bu konuyu görünce yazmadan edemiyorum :))

    Bu fahri müfettişlik işi yukarıda karşı oy kullanan güzide üyelerin açıklamalarında da görüldüğü üzere gerçekten hukuksuz ve Anayasa’ya aykırıdır arkadaşlar.

    Bir çok kez bu amcaların yetkilerini kötüye kullandığına bizzat şahit oldum. Bunun yanında bir kaç forumda okuduklarım da oldu. Bir forumda vatandaş, karşıdan karşıya geçen hanıma korna çaldığını, karşıda hanımı bekleyen amcanın el kol hareketleri ile onu durdurduğunu ve tartıştıktan sonra oradan ayrıldığını ve arkasından hemen o noktada trafiği tehlikeye sokmak suçundan trafik cezası geldiğini yazmıştı. Fahri müfettişi araştırdığında ise bu amcanın eşine korna çaldığı amca olduğunu görmüştü.

    Diğer örnek ise bu forumdan ve çok daha vahim

    Konuyu bulursam link atarım

    Bir arkadaş eşinin fahri müfettiş olduğunu ve bu cezaların yazılmasının doğru olduğunu savunuyordu. Hatta kendisinin de trafik suçu işleyenleri eşine bildirdiğini ve bu plakalara ceza yazdırdığını hatta ve hatta bir whatsapp grubu kurduklarını ve eş dost çevrede kim varsa artık çektikleri fotoğrafları bu gruba attıktan sonra eşininde cezayı düzenlediğini yazdı.

    İnanamıyorum dediğinize duyar gibiyim ama ülkede fahri müfettişlik durumu aynen bu.

    Şimdilik bir yolu yok ancak, bir gün hukuki bir teknik ile bu amcaları tarihe gömeceğime inancım sonsuz.

    O zamana kadar şans yanınızda olsun

    Tek kelime edip daha fazla yorum okumayacağım; Yuh! :)

  • Aslında Fahri trafik müfettişleri anayasaya aykırıdır. Anayasa madde 128:
    Devletin, kamu iktisadî teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği aslî ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.
    Yani kamu görevlisi olmayan birinin ceza kesmesi Anayasaya aykırıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt

    fahri müfettiş neymiş yahu, ilk kez duyuyorum.

    bende olayım sevmediğim herkese ceza yazayım o zaman, ne güzel işmiş bu.

  • ben polis olduğum halde polis tarafından dur ihtarına uymamaktan ceza yemişim .;) yani polis polisten kaçar mı hiççç ;))) ha bu arada dur ihtarı filan da yapılmadı, yine paşa paşa ödettiler cezayı , itaraz ettik ama rettt senin gibi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevercollapsed -- 1 Kasım 2020; 0:32:51 >
  • Bir üst mahkemeye taşırsanız karar bozulur çok yüksek ihtimalle ama iyi bir avukat tutmanızı öneririm.

    Tüm masraflarınızı fazlasıyla alırsınız.

  • 3-4 yıl öncesine kadar radar cezası dahil iptal bir çok cezayı iptal ettirdim ama artık mahkemeler direk ret veriyorlar hem devlete para lazım hemde mahkemeler incelemiyor uğraşmıyor mahkemen ret edilirse emniyetin avukatılık ücretinide kitledikleri için ben artık mahkeyeme başvurmuyorım çok şükür uzun süredirde cezam yok,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Aslında Fahri trafik müfettişleri anayasaya aykırıdır. Anayasa madde 128:
    Devletin, kamu iktisadî teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği aslî ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.
    Yani kamu görevlisi olmayan birinin ceza kesmesi Anayasaya aykırıdır.
    Cezayı o kesmiyor o bilgileri alıyor emniyete veriyor emniyet kesiyor,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jiggly Puff

    Haber buldum. Fethiyede hakim trafik müfettişi devlet memuru olmadığı için trafik kabahatini ispatlamak zorundadır, diyerek cezayı iptal etmiş. Vicdanlı hakimler yok değil arkadaşlar, hakkınızı arayın. Konuyu açan arkadaş emniyet kemeri takmadığı takmadığı için ceza yemiş, ispatı çok kolay bir ceza. Başka bir ceza türü olsa tartışılır.


    https://gercekfethiye.com/fethiye-de-emsal-niteliginde-karar/30355/



    Arada kaynamasın, bu haberi ben de okudum, çok şükür ki ülkede adaleti tesis eden mahkemeler ve onun adil hakimleri de var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla insana illegal iş yaptıracaklar yani. Telefonun tarihini eskiye alacaksın, cezanın saatine çekeceksin. Ardından video kaydı ya da fotoğraf aldıracaksın aynı yolda yanındaki arkadaşına. Sonra da o zamana ait diye mahkemeye sun geç. Videonun bilgilerinde oynama yok, telefonun bilgileri neyse videoya da o işleyecek, konum bile dahil. İşte sana delil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EsasHakkındaMütalaa

    İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir. Yani ceza yargılamarında ya da hukukun her alanında bu böyle işler. Birine katil diyorsanız katil olduğunu delillerle ispaylamak zorundasınız.

    Kişi suçsuz olduğunu değil, suç isnat kişinin suçlu olduğunu ispatlamak zorundadır.

    Trafik polisleri için de aynı şey geçerlidir. Ceza yazıldıysa fotoğraflı kanıtlı olmak zorundadır.

    Ancaaaaaak,

    Fahri trafik müfettişleri için durum böyle değildir. Cezayı yazar ödersiniz. Ödememek için suçu işlemediğinizi siz ispatlamak zorundasınız. Yani fahri trafik müfettişleri delil sunmak zorunda değildir.

    İlk derece itirazları bi yana bırakalım, Anayasa Mahkemesi ne dahi başvuru yapılmış ve fahri müfettişlerin delil sunmak zorunda olmadığı yönünde ıy çokluğu ile karar verilmiştir.

    Şahsi kanaatimce emekli bu amcaların devletin her kurumdan daha güvenilir olduğunu düşünmek, her sözüne kayıtsız şartsız itimat etmek kelimenin tam anlamıyla ahmaklıktır.

    Anayasa mahkemesi kararında bu amcalara verilen yetki kesin resmilik kazanmıştır. Üyelerden yanılmıyorsam 2 si karşı oy kullanarak bunun doğru olmadığını düşündüklerini bildirmişlerdir ancak oy çokluğu ile bu fahri müfettiş amcalara sonsuz itimat verilmiştir.

    Tamamen hukuksuz, masumluk karinesine aykırı bu uygulama halen devam etmektedir hukuk devleti ülkemde.

    Anayasa mahkemesi kararını bulursam eklerim.

    Saygılarımla

    Geçen ay karşı şeritten ters yöne girmiş araba( 1 km ötedeki yol ayrımından dönmemek için bölünmüş yolda ters şeritte gidiyor) ile 100 km hızla giderken 10 cm kala carpismaktan kurtuldum direksiyonu kırarak.


    Arabamda kamera var hem ön hem arka plakası belli, trafik polisleri bu görüntüleri kullanarak ceza yazmıyor.

    Kendileri elimde video olmasına rağmen kullanmıyor.

    Neymiş kendileri görecek ve yerinde yazacakmis.


    Süre dolsun yaş gelsin ben de fahri müfettiş basvurusu yapacağım, ceza yazdığıma da kanıtı ile sunmazsam o cezayı yazmam zaten.


    Ne bu herkes çift şerit park ediyor, karşı şeritten gelen kasaplar, makascilar bilmem ne. Bu adamlar kafasına göre ceza yazıyor gibi görünüyor ama her iş onu yapacak insana göre yön alır. Genellememek lazım, gerçekten faydalı olacağı yerler olabilir.


    Geçen hafta ışıklarda trafik polisi yanımda durdu öndeki aracın plakası okunmuyor bir şey yapmıyor musunuz dedim duymazlıktan geldi, e trafik polisi böyle yapıyorsa umursamıyor ise o zaman ihtiyaç var demek ki bu fahri müfettişlere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt
    bu fahri trafik müfettişleri var madem, neden o kadar apaçi, driftci makasci var ortalıkta, eminim sağlam ceza kesseler, bir tane kalmaz ortalıkta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.