Şimdi Ara

Hakem Heyeti Kararına Göre Ücret İadesi Alan Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turktelekom taahhütümün son ayında operatör değiştirerek turknete geçtim. Faturama haksız yansıtılan Kampanyadan Sağlanan Avantajların Bedeli adı altında 57 TL içi hakem heyetine başvurdum. Savunma göndermeye bile tenezzül etmemişler. Sonrasında da zaten ücret iadesi kararı çıktı. Karar tarihi 14.11.2022 ama karar yazısı geleli 10-15 gün ancak oldu.


    Bununla ilgili iade alan varmı, bizim birşey yapmamız gerekiyormu? Operatörden çıktığım için faturayada yansıtılmaz, karta geri aidemi yapılır nasıl olur anlamadım. İadeyle ilgili hala bişey yok, 57 TL için illa icrayamı verecez  




  • E devlette alacak ve iadeler kısmında gözüküyor olabilir. Oraya tıkladığınızda sistem sizden IBAN isteyecek. Bu arada tüketici hakem heyeti kararları Tüketici Mahkemesinde bozulabilir. Yani savunma göndermeme sebepleri bununla ilgili olabilir. Bir süre için E devletten dava sorgulama kısmını takip etmenizi tavsiye ederim.



    https://www.turkiye.gov.tr/btk-mobil-sabit-internet-kablo-tv-uydu-isletmecilerinden-borc-ve-alacak-sorgulama

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Cevabın için teşekkür ederim.


    O sayfadaki TTnet detayında Borç/Alacak ve Hukuki İşlemler kısmında varsa detaylar gözüküyor. Burayı takip etmek lazım sanırım.

  • Evet borç alacak kısmında gözükmüyorsa eğer konuyu Tüketici Mahkemesine götürecek olabilirler. E devlette "dava sorgulama" kısmından takip edin bir süre.


    Bir diğer ihtimal ise, yani eğer borç alacak kısmında gözükmüyorsa, hakem heyeti kararınız ile birlikte icra dosyası açıp tutarı talep edebilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki icra mahkemesine başvurup (ilçenize göre kodu değişir) icra dosyası açtığınızda tutarı talep edebilirsiniz.


    Bir de hakem heyeti kararınız ile birlikte

    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet


    şu adresten kayıt açarsanız sizi ararlar diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Aralık 2022; 16:52:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.