Şimdi Ara

Hafriyat kamyonu ile doblo kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    3 gün önce 100 metre önümde olan bir kaza. İnsan bakar ama görmez ya, kamyon korna çaldığı an oraya dikkat kesildim, zaten 1 saniye geçti geçmedi büyük bir gürültü ve toz bulutu eşliğinde dobloyu önüne katarak bi 20 metre sürükledi. Yol 2 gidiş, 2 geliş şeklinde, karşı tarafa da geçiş var, ya doblo u cekmek istedi veya direkt karşıya geçecekti kamyonu görmedi heralde, ama dediğim gibi görmedim, bunlar tahmin.

    Doblonun diğer taraftaki jantları kırılmıştı doblonun, ordan hesap edin, 2 kadın vardı içinde.

    Kimin hatası var, bilmiyorum ama Allah kimseye yaşatmasın çok kötüydü, ilk yarım saat kendime gelemedim araç içindekileri gördükten sonra, o halleri hala gözümün önünde. Hemen 112'yı aradık, ardından itfaiye. Yoldan geçen bi polis aracı da durdu 2 dk sonra. İlk yardım yapmaya çalıştık ama ekipman yok, o durumda bi insana ne yapabilirsin ki, şoförün durumu epey kötüydü çünkü, daha çok yandaki yolcuyla ilgilenmeye çalıştık ama o da baygındı.

    İtfaiye ve ambulans geldi, yaralıları çıkarıp götürdüler, şoförün o an hayatta olması mucize idi, şu an durumu nedir bilmiyorum, gittiği hastaneyi biliyorum ama arayıp sormaya çekiniyorum kötü haber alırım diye. Allahım yardımcıları olsun.


    Hafriyat kamyonu ile doblo kazası


    Hafriyat kamyonu ile doblo kazası

    Herkes dikkatli olsun arkadaşlar, trafik dikkatsizliğe, şakaya gelmiyor, bir saniye varsın, diğer saniye yoksun. Güvenli sürüşler herkese.



  • Neden bu kazalar hep ticari araçlar ve daha ucuz ve eski araçların başına geliyor acaba. Genelde düşük gelirli insanların trafikte daha dikkatsiz olduğunu düşünüyorum yola her zaman kaderimde varsa olur mantığıyla çıkıyorlar sanırım . Kendi canlarını önemsemiyorlar anlıyorum ama başka insanların canlarına saygıları olsun bari
  • Neden bu kazalar hep ticari araçlar ve daha ucuz ve eski araçların başına geliyor acaba. Genelde düşük gelirli insanların trafikte daha dikkatsiz olduğunu düşünüyorum yola her zaman kaderimde varsa olur mantığıyla çıkıyorlar sanırım . Kendi canlarını önemsemiyorlar anlıyorum ama başka insanların canlarına saygıları olsun bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Temmuz 2020; 14:29:21 >
  • keşke dememek için..

    daha önce hiç kaza yapmadım demeyin. belki 2.kazayı yapma şansınız bile olmayacak. acelecilik,uykusuzluk,kurallara uymamak size keşke dedirtebilir. araba istiyor, yol çok iyi gibi sözlere kulak asmayın.

    yapmayın.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    düşük gelir demeyelim de cehalet diyelim buna.
  • onixon29 O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle...
  • Allah yardımcıları olsun inşaallah kurtulmuslardir
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    İnşallah
  • Umarım can kaybı olmamıştır.Buyuk araçlara ekstra dikkat etmek gerek.Cok akrabam var hafriyatçı,kamyonlarına çok binmişliğim var kör noktaları çok sıkıntı ve küçük araçlar sağından sağından önüne kıriyor habire.Insanımız sabırsız,büyük araç olunca ya ara yoldan önüne kırıyorlar ya sağından önüne atlıyorlar arkasında beklememek için
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Kaç tonluk demir yığını, doblo ne hale geldi kamyonda birşey yok. Çarpışma anında ortaya çıkardığı enerji inanılmaz.

    Çok dikkat etmek lazım böyle araçlara. Özellikle bu yüksek hafriyat kamyonlarına, doblo yerine binek bir otomobil olsa tavanını sıyırır çok daha kötü sonuçlara yol açabilirdi.
  • İnsanlar neden bu kadar dikkatsiz çarpışma resimlerine göre dobloyu kullanan kamyonun önüne atlamış yolu kontrol etmeden.
  • Arabaların kazadaki en zayıf yeri yandan darbeler olduğu için bu tür kazalardan çok korkarım başıma gelir diye. Fotografta da doblo gibi ucuza kacilmis ir araba ile tonlarca ağırlıkta ki kamyonu görünce ayrıca bir kötü oldum
  • Volvo haricinde çoğu aracın B sütunu bu hale gelirdi meydana gelmiş olan kazada.
  • https://www.youtube.com/watch?v=4NP5vS1e8QY&app=desktop
    Birde bu kaza vardı . Geçmiste 7 kişi sağ cıkmıştı içinden.
    Aman büyük araçlara dikkat edin.
  • Acaba doblo yerine B7 zırhlı bir Mercedes S kasa olsa sonuç ne olurdu, bu kadar yamulur muydu ?

    Ya da hafriyat kamyonuna dayanabilecek bir araç var mıdır?

    Benim civice çarpsa selamı okurlar herhalde araba bayağı alçak.
  • Alçak aracın hiç şansı yok hocam böyle bi kazada.
  • Arabamın euro n-cap testi beş yıldız falan diye güvenmeyin.N-cap falan hikaye.Otomobil gibi düşük tavanlı bir araç bu kazada aracın altına girip pestil olur.Doblo tavan yüksek olduğu için bu şekilde kurtulmuş.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bu tip araçları yani Doblo, Tofaş kuş serisi, Renault, vs yayalara karşı hiç sinyal vermiyor. Kaldırmda yürüyorum, önümde tali yol var, arkama bakıyorum, sinyal veren var mı diye Doblo Tofaş Reno ise hiç sinyal vermeden tali yola giriyor. Yayayı gördüğü ve tali yola adımını attığı halde, sinyal vermeden tali yola giriyor. yayalara sinyal verilmez gibi bi anlayışa sahipler. Aynı pozisyonda kamyon olsa sinyal verirler ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andires42

    https://www.youtube.com/watch?v=4NP5vS1e8QY&app=desktop
    Birde bu kaza vardı . Geçmiste 7 kişi sağ cıkmıştı içinden.
    Aman büyük araçlara dikkat edin.
    Bu kazanın dikkat ile alakası yok sanırım. Tofaş Şahindeki 7 kişi toplu intihara kalkışmışlar ama başaramamışlar. Aslında trafik kazası olarak bile değerlendirmek yanlış olur. Sağ şeritten kamyonun önüne atlıyorlar ölmek için. Bir mucize gerçekleşiyor hayatta kalıyorlar.
  • Sadece yayalara karsida degil suruculerede ayni hocam, ne zaman hafif ticari ve taksi gorsem yavasliyorum veya uzak kalmaya calisiyorum cunku tali yoldan ana yola girecek olsalar veya donus yapacak olsalar ve yol %100 benim hakkim bile olsa kendilerini kurallardan ustun gorup mutlaka ariza hareketler yaparak yol almaya calisiyorlar. Ya bir anda hizlanarak aracin burnunu bir anda onume sokuyorlar yada sinyalsiz yakin mesafeden onume kiriyorlar.Her surucude hatalar olabilir ama taksi ve hafif ticari suruculeri cogunlukla cok dikkatsiz ve umursamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan0058 -- 2 Ağustos 2020; 3:27:17 >
  • Euro Ncap Poletest sonuçlarına bakabilirsin, böylesi bir kazada seçme Hakkım olsa doblo içinde olmaktansa smart içinde olmayı tercih ederim.

    [simage]https://preview.thenewsmarket.com/Previews/NCAP/StillAssets/640x480/468960.JPEG[/simage]

    https://www.youtube.com/watch?v=TMhk2YIZZBQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 2 Ağustos 2020; 3:58:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.