Şimdi Ara

Hacettepe elektrik elektronik 3.sınıfım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
8
Favori
3.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversite adı çok mu onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Evet mezunlar kolay iş buluyorlar ama o kadar da toz pembe değil :).İş seçmezsen her türlü bulursun ortalaman düşük olsa bile . Çok az da olsa iş bulamayanlar oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkts F kullanıcısına yanıt
    Aaa emin üçer hacettepeli severim ama videoları çok temel düzey sınavda ise yaramiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alxxx1 A kullanıcısına yanıt
    Onu ben de duydum ama neye dayanarak söylüyorlar bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubede Hacettepe ee okuyan bir çocuk işsiz +90 kanalinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Üniversite adı neden önemli? Şu şekilde : mesela bir işveren biliyor ki şu Üniversitesiden mezun olan öğrencileri işe aldım , gayet donanımlilar ve iyi çalışıyorlar o zaman ben bu üniversiteden çalışan alırım ya da hocamızı tanıyor hoca da bize referans oluyor onun artısı oluyor. Başka abet Akreditasyonu var yurtdışı Avantajı sağlıyor gibi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Üniversite mi okuyorsun? Okuyorsan hangisindesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Evet evet biliyorum.Şahsen buraya da bu yüzden böyle başlık açma gereği duydum.O adamı tanımıyorum fakat tanıyanlarin dediğine göre üniversiteye geçince her şey bitti kafasında olan birisi.Bizim Bölüm zor çalışmazsan yapamazsin bu yuzden 2 ya da 3 yıl okulu uzatmış.Bölümün puanı yüksek arti zor Bölüm belki bu yüzden mezun olduktan sonra iş seçme derdine girmiş olabilir bilemiyorum
    Benim şahsen mezun arkadaslarim 3-4 ay içerisinde iş buldu. Birisi okulu 2 yıl uzatmisti ortalamasi da 2.4 tü ona rağmen buldu.He ama birisinin başlangıç maaşı 4.5 diğerinin 6 başka birinin de 8 .
    O arkadaş belki de 4.500 başlangıç maaşını istememiş olabilir bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz kişinin linkedin profiline şu linkten bakabilirsiniz. Videonun yayınlandığı tarihten 1 ay içinde bir firmada çalışmaya başlamış olduğu gözüküyor.
    https://tr.linkedin.com/public-profile/in/mehmetrasim

    İstisna olabilecek sayıdaki olumsuz örnekler yerine somut ve çok kaynaktan doğrulayabildiğiniz bilgilere göre tercih yapın.
    Burası iyi bir bölüm ve iyi bir üniversitenin bir bölümü.

    Danışmak istediğiniz şeylere cevap verebilecek bir kişi olarak her zaman ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.

    Bayram sonrasında devam edecek tanıtım günleri ile birlikte internet üzerinden bölümün hocaları ile canlı konuşabilirsiniz.
    Doğru ve kanıtları olan bilgileri gerçek insanlardan alıyor olursunuz.
    Yalnızca bu şekilde forumlardaki bizler gibi tanımadığınız veya kim olduğundan emin olamayacağınız kişilerin sözlerini göz önünde bulundurarak karar vermeyiniz.

    Hacettepe elektrik elektronik 3.sınıfım
  • Hocam mühendislik teknik üniversitede okunur diye bir düşünce var millette. Bu ne kadar doğrudur, hacettepe mühendislikle teknik bir üniversitenin mühendisliği arasında ne kadar fark vardır?
  • Merhaba, öncelikle "teknik" kelimesinden ileri gelen bir fark yoktur. Belki ilk zamanlarda bu üniversitelerde bu alanlar için yapılan yatırım ve çalışmalar daha yoğun olabilir ancak şu anda üniversitelerin ve ilgili bölümlerin eğitim kalitesini doğrudan oranın kadrosu, geçmişi, mevcut imkanları ve potansiyel olarak ileriye dönük imkanları belirler.
    Buradan isminde teknik kelimesi geçen üniversiteleri karalamak fikri çıkmasın, o üniversiteler içinde eğitimi çok iyi olan bölümler yoğunlukta, bunun temel sebebi de isminden değil geçmişinden, birikmiş tecrübelerden ve yukarıda bahsettiğim unsurlardan gelir. Tesadüf odur ki isminde teknik geçen üniversitelerimiz köklü ve iyi üniversitelerdir. Ancak Hacettepe ve diğer "teknik" kelimesi barındırmayan köklü üniversitelerin de eğitimleri oldukça iyidir. Hocaların mezun olduğu yerler, doktora ve doktora sonrası eğitim/araştırmalarının mahiyeti, bölümün laboratuvar imkanları, genel olarak üniversitenin sağladığı imkanlar düşünülünce Hacettepede mühendislik okumanın isimden dolayı bir dezavantajı yoktur. Tam olarak hangi bölümden bahsediyorsak ona göre kıyaslama yapılabilir. Örneğin bu konu elektrik ve elektronik mühendisliği konusundaki bilgileri içeriyor. Hacettepede elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü okuyan bir öğrencinin elinin altındaki imkanların (laboratuvar, kütüphane, yemekhane, kampüs ortamı) açısından bir eksiği yoktur diye düşünüyorum.

    Eğitim kapsamındaki teorik ve pratik konuların yanındaki ek pratik çalışmalar konusunda da (öğrenci toplulukları olarak üniversitenin geneli), Hacettepe EE kapsamında da hem robot topluluğu (twitter.com/hunrobotx), hem insansız hava araçları topluluğu (twitter.com/iha_hacettepe) hem de IEEE öğrenci kolunun (twitter.com/HacettepeIEEE) oluşturduğu topluluklar çok katkı sağlamaktadır. Bu topluluklara bölümdeki danışman hocaları ve bölümün geneli destek verip, topluluk kullanımlarına özel laboratuvar mekanı ve diğer fiziksel/teknik imkanlar sağlanmaktadır. Sponsorlar, yarışma başarıları ve üniversitenin destekleri ile de maddi imkan desteklerine kavuşup, dişe dokunur işler çıkarmak için imkanlar elde ederler.

    Çok spesifik olarak bölümlerin artı/eksi yonler tartışılabilir ancak bunlar toplamda daha kötü yapmaz. Hangi üniversiteyi/bölümü ele alırsanız alın illa ki memnun olmayan insanlar çıkacaktır. Somut unsurları ortaya koyup değerlendirmeyi sizlere bırakmak lazım.
    Hacettepe EE nin verdiği mezunlar yurtiçi ve yurtdışında çok iyi yerlerde çalışıp buranın kalitesi için de kanıt teşkil ediyorlar. Buna bağlı olarak da isminda teknik geçmemesine rağmen bir firmadaki Hacettepe mezunu yeni işe alınacak mezunlar için de hem o firmada hem de sektörün genelinde pozitif fikirler uyandırır. Tekrar söylüyorum bu durum iyi üniversitelerimizin geneli için geçerlidir. Fanatizimden ziyade bütün değerli kurum ve bölümlerimize hakkını vererek yorum yapmak lazım.

    Şunu belirteyim, Hacettepe EE bölümünün web sitesi (ee.hacettepe.edu.tr) oldukça düzgün bilgi verir. Laboratuvar imkanlarını, derslerin içeriklerini, hocaların çalışmalarını, alanlarını, derslerini vs. bilgileri rahatca inceleyebilirsiniz. Mobil uyumlu olmasına rağmen, büyük tabloları rahat incelemek açısından masaüstünden kapsamlı bir gezintiyi tavsiye ederim.

    Bölümdeki bütün kişilere ulaşma şansınız var, genel olarak danışmak için info[at]ee.hacettepe.edu.tr adresine soru sorabileceginiz gibi hocalar ve asistanlara da spesifik ilgi alanlarınız kapsamında e-mail bilgilerine bakarak soru sorabilirsiniz.

    Spesifik bir sorunuz olursa buradan da yanıtlamaya çalışırım.

    Düzenleme : Topluluklarla ilgili bir iki cümle ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G0RD0N -- 8 Ağustos 2020; 19:8:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

    Benden önce yazan arkadaş çok net cevap vermiş konuya ama ben de şöyle sorayım. Boğaziçi, Bilkent, Oxford, Cambridge, Stanford gibi üniversiteler için de aynı soruyu yönlendirir miydiniz? Veya teknik sözcüğü tek başına bu kadar önemli madem, Karadeniz Teknik, Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, Konya Teknik veya Ostim Teknik gibi üniversiteleri aynı ciddiyetle ve istekle değerlendiriyor musunuz? Yanlış anlaşılma olmasın, niyetim hiçbir kurumu karalamak veya kötülemek değil. Bunlar benim hatırlayabildiğim, isminde teknik geçen üniversiteler. Sadece soru sorarak üniversitenin ismindeki bir sözcüğün tek başına ne kadar anlam ifade ettiği hususunda kendi kendinize karar vermenize yardımcı olmak istiyorum.

    Saygılar.
  • frkts F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba elektrik elektronikteki fiz202 dersi nasıl devreli olan öğrencileri zorluyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • Fiz 202 dersi almiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Marmara eem ikinci sınıfım. Yazılım alanına yönelmek istiyorum ancak kafam çok karışık. Normalde aklımda Java/Kotlin/Flutter gibi dilleri öğrenerek mobil uygulama geliştirmeye yönelmeyi düşünüyordum. Ancak son zamanlarda gömülü sistemler de oldukça ilgimi çekmeye başladı. Ayrıca Mobil Uygulama bilgisayarcıların alanı ancak gömülü sistemlere yönelen fazla bilgisayarcı olacağını düşünmüyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Kafamda ayrıca güç elektroniği alanı da var hepsi cazip geliyor hocam. Biraz da bu alanların iş imkanlarından bahseder misin?
  • Morpheus1911 kullanıcısına yanıt
    Yazilimin kendisini bir alan olarak gormek yerine bunu arac olarak kullanan belli bir sektoru hedef almak, istediginiz seyleri ve atacaginiz adimlari netlestirebilir. Yani mobil yazilimlar konusunda belli bir alan secmek (otomasyon sistemlerinin mobil kisimlari, banka ve finans islemleri ile ilgili yazilimlarin sektoru, oyun veya 2D/3D grafik barindiran konseptler gibi) ogrenmeniz gereken ve ilk basta test edip eksigini tamamladiginiz bilgiler acisindan yol gosterici olur. Buna ornek olarak tamamen alakasiz seyler olmamasina ragmen bankacilik ve finans uygulamalarinda bilgi ve islem guvenligi konseptleri, oncelik belirleme ve sirali islemlerin duzenlenmesi, sorun cikabilecek durumlarda uygulanacak yedek adimlarin neler oldugu gibi seyler kullanilirken, bir oyun uygulamasinda hem elinizdeki donanimin guzelliklerini nasil kullanacaginiz (OpenGL tabanli bir oyun motoru, unity vs. kullanimi gibi) hem de oyunun mantiksal kisimlarini nasil tasarlayip uygulayacaginizi dusuneceksiniz. Kendinize bir hedef belirlemek gitmeniz gereken yollari daraltip nihai alana ulasmayi rahatlatabilir.

    Gomulu sistemler konusunda da benzer bir onerim olacak, zira gomulu sistemlerin kendisi tek basina bir alan olmak yerine nerede kullandiginiza gore sekil alabilecek hamur kivamindadir.
    Ornegin telekomunikasyon alaninda calisacaksaniz, hiz, guc tuketimi, guvenlik konusundaki yetenekler gibi seyler on planda olacaktir. Guc elektronigi alaninda calisirken gomulu sistemler ile ilgili belki daha cok analog arayuzlerin kullanimi, cok dar zaman kisitlarinin implement edilmesi, yine yukaridaki ornekte gibi sorun cikan durumlarda gerekecek fallback mekanizmalari gibi seylere agirlik vermeniz gerekecektir.

    Hepsinde en basit noktadan baslayip o isin "Hello World" unu ogrenerek baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken alanla ilgili asiri abartili olmayacak sekilde kendinize bir hedef belirleyip onlarla ilgili eksiklerinizi tamamlayarak ilginizi ve bilgi eksiklerinizi kesfetmeniz lazim. Ornek olarak kendinize "ben yilan oyunu yapmak istiyorum" dediginizde sifirdan baslayan biriyseniz, "Bu cihaz icin program yazarken kullanmam gereken arayuz nedir", "2D grafikleri en temel olarak nasil cizdiriyoruz", "Kullanicidan girdiyi alip basit sekilde nasil yorumlayabilirim" gibi sorular sorarak baslamaniz lazim.

    Mobil uygulama ve genelinde yazilim konusu ozellikle yalnizca bir kismin alani sayilmaz. Ozellikle elektronik muhendisligi bolumunde mikroislemci ve mikrodenetleyici mimarileri konusunda ogretilen ders ve uygulanan laboratuvarlari goz onunde bulundurursaniz yazilim konusunda bayagi iyi temeller verecek dersler mevcut. Bunlar kullandiginiz donanimlarin yeteneklerini daha iyi anlamaya, problemleri en temelden ve gercekten cozmeye cok yardimci olur. Bunun yaninda sayisal tasarim dersler, veri yapilari/veri iletisimi dersleri, isletim sistemleri dersleri de yazilim alanina bayagi altyapi katmaktadir. Bu dersleri elektronik muhendisligi bolumu icin ornek olarak veriyorum (hatta Hacettepe ozelinde..).

    Bilgisayarcidan kastinizi bilgisayar muhendisleri olarak anlayarak cevap verirsem gomulu sistemlere yonelmis olan kisilerin devre ve sistem teorisini, sinyal ve sistemler dersini, elektronik muhendisliginde verilen elektronik 1 & elektronik 2 gibi derslerini, sayisal elektronik, ileri sayisal tasarim gibi dersleri, gomulu sistem konusunu hangi alanda uygulayacagina bagli olarak haberlesme alani icin yine sinyal ve sistemler, analog ve sayisal telekom derslerini, kontrol ve sistem muhendisligi alaninda calisiyorsa denetim kurami, endustriyel kontrol, denetim sistem tasarimi gibi derslerini almis ve ozumsemis olmasi yuksek ihtimalle beklenir. Bunlara ne sebepten olursa olsun uzak kalmis kisilerin sansinin daha dusuk olabilecegini dusunurum.

    Son olarak guc elektroniginin, donanim iceren her alanda yeri oldugu icin hemen her yerde parmagi bulundugunu soyleyebilirim. Haberlesme ve elektromanyetik konularinda calisiyorsaniz yaptiginiz donanimlarin cok dusuk gurultu ve cok yuksek hassasiyetle calisan, guc elektronigi bilen muhendisler tarafindan tasarlanmis kaynak ve duzenleyici donanimlara ihtiyaci olur. Dogrudan iletim hatlari, guc sebekeleri gibi yuksek gerilim ve akim konusunda calismak isterseniz zaten bu alanin ana hedeflerinden biri sayilabilir. Gunumuzde elektrikli araclar ve yuksek hizli trenler, yeni jenerasyon hava araclari gibi konularda da oldukca onemli bir yeri vardir. Kendim bu alanda calismiyor olsam da bu konuda calisanlarin cok iyi somut basarilara imza attigini goruyorum. Benim aklima gelmeyen daha bir cok ornek ve onemli unsur olabilir, aklima gelen bir kac fikir bu sekilde.
  • G0RD0N G kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
  • Hacettepe elektrik elektronik te yurt dışına çıkmak çok mu zor ? Akademik kariyer hedefim var yurt dışında master yapmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir zorluk yok, ABET ile akredite ve duzgun bir egitim veren bir bolum. Yurt disina cikarken de sonucta asil sizi degerlendirmeye alacaklar, diger unsurlar ancak bir takim pozitif katkilarda bulunabilir. Bolum hocalarindan bu bolumde lisans okuyup master ve/veya doktorasini yurt disindaki iyi universitelerde yapmis cok sayida kisi var. Bunun disinda mezunlardan da cok sayida ornekler var. Bolumun youtube kanalinda da nerelerde olduklari acikca belirtilmis eski veya yeni mezun tercubeleri ile yurtdisi olanaklarina kavusmus kisilerden ornekler var. Inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.