Şimdi Ara

Haber vermeden işten ayrılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bugün işe başladım ve şartları bana aşırı ağır geldi sürekli ayakta ve haftanın 6 günü.Girerken bunları bilmiyomuydun demeyin evet biliyordum fakat kaldıramadım. Sorum şu ben yarın haber vermeden işe gitmesem bana hukuki bir yaptırımları olur mu ? Çünkü belirsiz süreki iş sözleşmesi imzaladım ve işten çıkmadan 2 hafa önce bildirmem gerektiğini biliyorum ama ben o 2 haftayı çalışabileceğimi sanmıyorum. Yaşım 24 bu arada reşitim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismuail -- 24 Eylül 2018; 19:28:19 >



  • İş kanununa göre ne işveren seni habersiz olarak işten çıkartabilir ne de işçi habersiz olarak işten ayrılabilir.
    Yani iş kanununa göre senin oradan çıkmadan 15 gün öncesinden (0-6 ay arası çalışan olduğun için 15 gün) haber vermen gerekiyor. Yoksa ihbar tazminatı ödersin.

    Tabiki yukarıdaki cümle iş kanununa göre geçerli. Uygulamada her zaman öyle mi oluyor peki ? tabiki hayır. Pek çok işletme ve işveren buna dikkat etmiyor uygulamıyor.Pek çok işçi habersiz şekilde ayrılıyor aynı gün haberli habersiz ayrılan bile var. :) Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum bizimki dahi uygulamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 29 Eylül 2018; 15:11:24 >
  • yaptığın iş üretimi AKSATIYOR veya iş yerini zarar uğratiyorsa zararı tazmin edebilir işveren ancak Uygulandığını Görmedim bir şey olmaz yinede ara söyle niye korkuyorsun zorlamı calıştıracak adam seni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.