Şimdi Ara

Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli DH kullanıcıları merhabaGüvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler 

    Daha önce bir çok DH ailesi üyesinin işlerini yapmış olan firmamız ALKATEK Güvenlik Sistemleri olarak sıkça sorulan soruları derleyip Güvenlik Sistemleri hakkında bilgi vermek istedik. Ana başlıklar altında Güvenlik ve rahatlık sağlayacak farklı sistemler anlatacağız. Güvenliğinizi sağlamak için farklı bir bakış açısı elde edip belki duymadığınız ama ilginizi çekecek ürün veya uygulamalar elde etmenizi temenni ederiz. Hepinize daha güvenli bir hayat dileriz


    KAMERA SİSTEMLERİ GENEL ÖZELLİKLERİ

    Eskiden analog sistemler vardı. Analog sistemlerde görüntü kalitesi tam çözünürlüğün çeyreği kadardı. Uzun zamandır analog kamera sistemleri yerini HD kamera sistemlerine bıraktı. Bu ürünlerle mega piksel görüntü kalitesine ulaşılmıştır. AHD,

    Hd-CVI ve Hd-TVI kamera, koaksiyel kablo üzerinden 500 metre mesafeye mega piksel görüntü iletir. Koaksiyel kablo üzerinden hdcvi kameralar ile 8 mega piksele kadar görüntü alınabiliyor.


    Bir de bu teknolojinin üstü olan ip kamera sistemleri var. Kamera güvenlik sistemlerinde zirvede ip kamera sistemleri yer alıyor. Kablolama cat6 veya fiber olmak zorundadır. Ip güvenlik sistemlerinde video analiz çözümleriyle yüz tanıma, kişi sayımı, alan ihlali, sınır ihlali, seçili alandan nesne kaybolması veya nesne bırakılması, plaka tanıma, yangın ve dumanı algılama, kimlik tespiti yapma ve benzeri bir çok analizi gerçekleştirebiliyor.

    Kamera sistemleri ile aynı zamanda canlı izleme ve kaydetme , ses dinleme ve kaydetme, Olay anı fotoğraf gönderme, geçilmesini istemediğiniz sınırlar geçildiğinde alarm verme gibi özelliklerde mevcuttur.

    İP KAMERA VE AHD KAMERA ARASINDA NE FARK VAR

    Kamera sistemleri günümüzde çok farklı seçenekler halinde piyasaya sunulmuştur. Fakat bu sistemlerin ortak değeri görüntülemek, kayıt altına almak ve online görüntü aktarmaktır. İp Kamera ve AHD Kamera farklı ama aynı sonuç için çalışan sistemlerdir. Örneğin İp Kamera Sistemi görüntüleri dijital olarak network kablo ağı üzerinden aktarım yaparken AHD Kamera Sistemi koaksiyel kablo üzerinden analog sinyal göndererek yapmaktadır.

    İp kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir. İşlemci analog olan bu elektrik sinyalini dijital sinyale dönüştürür. AHD Kameralarda ise analog görüntü sinyalini koaksiyel kablo ile DVR Kayıt Cihazına iletmektedir. Yani İp kamera tüm görüntüyü kendi içinde hazırlayıp Network kablo (Cat5, cat6 vs) ile NVR Cihazına hazır gönderirken AHD kameralar analog sinyal gönderir ve görüntüler DVR Kayıt cihazında işlenir. Bu yüzden İp kameralarda daha net görüntü vardır. 2 MP ip kamera ile 2 MP AHD Kamera arasında görüntü kalitesi farkı vardır. Doğal olarak İp kameraların fiyatı AHD kameralara göre biraz daha yüksektir.

    İp kameraların görüntü çözünürlüğü yüksek olduğundan dolayı AHD kameralara göre daha fazla kayıt alanı kaplar. Örneğin 1 TB Hard Disk kullandığınızda AHD kameralarla 10 gün kayıt yapıyorsanız İp kameralarla 4-5 gün kayıt yapabilirsiniz. Kayıt sürelerini belirlemek için Kameraların ve kayıt cihazının özellikleri önemlidir. Mesela Kayıt Cihazlarında H-265 ve H-264 formatları arasında kayıt süresi farkı vardır, 1080N ile 1080P arasında yine kayıt süresi farkı vardır ve değişik formatlar arasında da kayıt süresi farkları vardır. Güvenlik Kamerasında 1mp ile 2mp arasında da kayıt süresi farkı vardır.

    İp Kamera Sistemi altyapısında kullanılacak malzemelerde değişiklik yapılabilirken AHD Kamera Sistemi altyapısında standart malzemeler kullanılmaktadır. Örneğin İp Kamera Sisteminde PoE yani Power over Ethernet özellikli NVR Kayıt Cihazı kullanıldığında adaptör veya swich gerekmez, ancak AHD Kamera Sistemi söz konusu olduğunda alt yapısı değişmez.

    DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    Arkadaşlar Kamera Sistemi almaya karar verdiğinizde önce ürünlerin markası ve kalitesine dikkat etmelisiniz. Maalesef aynı özellikleri taşımayan ibareler görebilirsiniz kameralarda veya diğer ürünlerde. Mesela 5mp kamera yazılıyor ancak 5mp bir görüntüyü alabilmeniz ve kayıt edebilmeniz için kayıt cihazı, kablo, enerji gücü özelliklerini bir arada tutmalısınız. Piyasa da ve N11-Sahibinden gibi sitelerde abartılarak satılan ürünlere asla itibar etmeyiniz. Zaten orjinal 5mp olan ürünlerin fiyatları oralarda satılanlarla kıyaslanamaz. Dahua, Haikon, Hikvision, UNW bu markalar dünyanın en büyükleri ve en çok tercih edilenleridir. Bu markaların belirttiği özellik ve ibareler gerçeği yansıtır ve güvence altındadır. Özellikle kullanılan kablo, Hard disk ve güç kaynakları çok önemli konumdadır ve bunlarında maalesef hileleri vardır. Örnek bir 4 kameralı AHD paket tasarlayalım.

    Dahua 4 adet Kamera 2 mp 1920x1080p çözünürlük

    Dahua 1 adet Kayıt Cihazı 4 kanal 1080p

    Western Digital Purple 1 TB HDD 7/24 Endüstriyel

    2+1 0,50mm tam bakır iletken cctv kablo

    Mervesan 12 Volt 8,5 Amper adaptör

    Gümüş BNC Konnektör

    Bakır Power Jack


    4 kameralı bir sistemin standart ve olması gereken doğal hali böyledir. Artık bunun altına inmek veya üstüne çıkmak tercihinizdir . Kamera sayısını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Soru ve destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi forumlar dileriz

    ALKATEK Güvenlik Sistemleri

    Volkan KARTAL

    www.alkatek.net

    info@alkatek.net

    0532 626 77 12




  • Merhabalar, Hikvision, Haikon gibi marka kamera setinde kullanılmak üzere önerdiğiniz hdd marka modelleri nedir? Wd purple dışında da öneriniz var mı?

  • Seagate SkyHawk öneririm. Yalnız bunların sıfır olmasına dikkat edin hocam
  • ALKATEK A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bu hdd lerin ömrü kaç yıl oluyor gibi?

  • Western digital benim tercihimdir. Skayhawk kalitesi de iyidir. Yalnız bunlara ney ömür veremem. Kullanım şartlarına bağlı değişebilir .
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronikyorgun -- 2 Mayıs 2021; 0:34:35 >
  • Genel olarak Kamera kayıtlarını DAV formatında mı pc den rahat izleyebiliyoruz?


    DAV formatı için önerdiğiniz media play uygulaması var mıdır?

  • Dr Gülçin hanımın Ofis kamera sisteminin DAHUA görüntü ve ürün kalitesi. Hayırlı olsun

    Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler

    Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler

    Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler

    Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler

    Güvenlik Kamerası Sistemleri Hakkında Bilgiler
  • Merhaba bahsettiğiniz setin 6 kameralı set fiyatı nedir

  • AlP3R67 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bunun için altyapıda kullanılacak malzemeler , Kayıt süresi ve teknik özellik bilgilerini öğrenmemiz gerekir.
    Lütfen 05326267712 numaralı telefondan irtibata geçer misiniz. Size yardımcı olacağız
  • Konuda bahsettiğiniz set için sormuştum hocam

  • 2 tane daha ilave kamera ve adaptör değişecek ve haliyle kayıt cihazı da 8 li olacak şekilde
  • Uzak bir şehirde olduğum için hizmet veremeyecek olmalarında rağmen sorduğum bütün sorulara titizlikle cevap verdiler, teşekkür ederim.

  • çalınan kameranın yerine yenisini almak istiyoruz . 4 adet kamera var . herşey hazır,hırsız kabloları söküp götürmüş. apartmana alınacağı için sorun çıkarmayacak bişey arıyoruz ne almamız lazım ?


    @ALKATEK




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 5 Ocak 2022; 22:0:14 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Tabi ben Volkan 05326267712 yarın iletişime geçebiliriz isterseniz
  • İyi Günler....daire içinde kablo çekmemek açısından Mutfak ve koridor 2 kamera ( yaşlı evi ) takmak ve uzaktan cep telefon ile gerektiğinde bakmak istiyorum. Şarjlı olan Çin Malı wi-fi ile çalışan Kameralar için ne düşünüyorsunuz ?


    Örnek 1080P Wifi Dış Mekan 100% Kablosuz Şarjlı Kamera 4-6 Ay Şarj Süresi TEK ŞARJLA AYLARCA KULLANIM Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

  • Tornio T kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar sürekli kayıt yapmaz.Eufy benzerini yapmışlar. Şarjlı olan cihazlar alarm özellikli olur ve alarm kuruluyken haraket algıladığında 1-2 dk kayıt yapar. Yaşlı evi için eufy ip kamera ya da xiomi ip kamera düşünebilirsiniz. Sadece elektrik kablosu bağlıyorsunuz wifi den internete bağlanıyor rahatlıkla uzaktan izleme ve uzaktan konuşma yapabiliyorsunuz.
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler....Xiaomi aldım gerçekten güzel çalışıyor....32 GB SD Kart taktım ama kayıt konusu henüz denemedim bakalım o da çalışıyorsa müthiş cihaz. Elektriğe bağlı mecburen başka türlü dediğiniz gibi Şarjlı olan cihazlar sadece hareket algılıyınca kayıt yapıyor.

  • Tornio T kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın. Sensör özelliğinide aktif ederseniz tüm kaydı izlemek zorunda kalmazsınız sadece haraket algıladığındaki kısımları izlersiniz hatta tavsiye etmem ama sadece haraket algıladığı zamanlarda kayıt yapma özelliğide var. Siz yinede kaydı 7/24 yapıp,haraket algılamayı açıp bildirimi kapatıp haraket algıladığı zamanları kayıt defterinde kırmızı görebilirsiniz diğer zamanlar mavi gözükücektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.