Şimdi Ara

güvendiğim dağlara kar yağdı (WD)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen günlerde windows çok çok uzun sürede açılmaya başlamıştı. sonra restart yaptığımda açılışta chkdsk tarama yapıp bazı problemli alanlar bulup buradaki dosyaları sildi ve açılış düzelmişti. bugün açılışta tekrar chkdsk yapınca hdd'de bad sector oluştuğunu farkettim.

     güvendiğim dağlara kar yağdı (WD)


    hdd wd c. black ve daha kasımda almıştım. raw read error rate 787 olmuş. neyse ki sadece işletim sisteminin olduğu alan kusurlu.

    bu aralar gta4 oynuyordum, 2gb ram'le kastırınca belki katkısı oldu. ayrıca hdd psu'nun fan olan tarafının önünde duruyor ama bir arkadaşım manyetik alanın arka tarafta oluştuğunu söylemişti. yani olacağı varmış...

    garanti için aldığım yere haber verip göndercem sadece değil mi? (hızlıal.com)

    ama en azından seagate kadar sinsi olmadı:)



  • düşüp darbe almadıktan ya da kısa devre olmadığı sürece kolay kolay bad sektör oluşmaz, eğer öyle ise yazılımsal bad sektör olusmuştur, bunu da formattan önce tüm partitionları kaldırıp full formatla veya hddnin resmi programıyla zero-fill (hard format) la yapabilirsiniz.
  • yerinden oynamadı darbe yok. peki bunu yapınca sorunsuz olcak mı?

    hangi şekilde yapmamı tavsiye edersin ve partition dediğin sürücülerse sistem diskini nasıl kaldırcam?

    cvp için de teşekkür ederim.
  • Reset de ölü kesim oluşumuna neden olur. Sadece darbe elektrik kesintisi değil.

    İşletim sistemi kurmadan önceki format aşamasında partitionları silip tek disk haline gitirip daha sonra format ve tekrar bölerek düzeltebilirsiniz.
  • tamam teşekkürler herkese, iyi ki burada paylaşmışım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .: mds :.

    düşüp darbe almadıktan ya da kısa devre olmadığı sürece kolay kolay bad sektör oluşmaz, eğer öyle ise yazılımsal bad sektör olusmuştur, bunu da formattan önce tüm partitionları kaldırıp full formatla veya hddnin resmi programıyla zero-fill (hard format) la yapabilirsiniz.


    Herşeyi özetleyen bir cevap. Aynı problemi yaşadım, hem de RAID 0 ile, aynı çözümü uyguladım, 1 senedir sağlam HDD. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.