Şimdi Ara

Günü Birlik Yürüyüşler İçin Ekipman Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Ben ve Eşim zaman buldukça yürüyüşler yapmaktayız gecen yaz en son bularistanda perperekon ve gelin kayalar gezisi yaptık hem tarihi yerleri hemde doğada gezmeyi seviyoruz. Ekipmanımız yok otelden çıkıp rahat giysiler giyip normal bir sırt çantasıyla gezmekteyiz.yanımızdada fazla birşey almıyoruz gezilerimiz günü birlik çünki . Bu yazada hazırlık yapmaya başladık ama bu sefer azda olsa rahat ayakkabılarımız rahat bir çantamız olsunki daha rahat gezebilelim ve fazla ağrı sızı çekmeyelim. Bu konuda 2 adet sırt çantası ve rahat ayakkabılar almak istiyorum yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bütçe ne kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafamda büyük bütçeler yok orta halli yazın kullanabileceğim doğa yürüyüşleri ve şehir gezileri için ideal çanta ve ayakkabı dekatlonda 20lt çantalar var acaba işimi görürmü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanta=>> Günübirlik geziler için, hele bir de yaz mevsimiyse, Decathlon ürünleri işinizi fazlasıyla görecektir bence. 20 lt. yeter diye düşünüyorum.
    Ayakkabı konusunda fazla bir tecrübem yok maalesef.
  • @emrahim54 hocam sizin sorunuzun aynısını ben de soracaktım ki konunuza denk geldim. Ben de eşimle yurt içi ve yurt dışında günü birlik gezi rotaları belirleyip günlük 15-20 km yürüdüğümüz oluyor. Çanta olarak ben 7 yıldır klasik Nike sırt çantası eşim adidasınkini kullanıyor. Çok ağır şeyler taşımadığımız için yeterli ve dayanklılar. Sadece yaz aylarında terletme yapıyor.
    Özellikle ayakkabı tavsiyesine ihtiyacım var.Şimdiye kadar hep günlük hayatta kullandığımız ayakkabılarla yürüdük ama artık uzun yürüyüşlerde rahat ettirecek ayakkabı tavsiyesine ihtiyacım var
  • Bende araştırıyorum hala çanta olarak dekatlondan aldım 20 lt çantalardan ama ayakkabıyı hala araştırıyorum amozandan alıcam şimdilik takipteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayakkabı olarak keen tavsiye ederim. Bugün yaklaşık 20 km asfalt toprak taşlı çamur iniş çıkış karışık zorlu bir parkurda test ettim . Kesinlikle üzmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En önemli bütçenizi ayakkabıya ayırmanızı oneririm , bileğinizi saran bir bot almanız lazım. Çanta olarakta doğaya çıkarken ne taşıyacağınıza bağlı. Mesela bana 30 litre yetmiyor ben 50 litrelik çanta kullanıyorum. Ne taşıyorsun derseniz.

    İlk yardım çantası
    organizer çanta içerisinde ateş başlatma kitim pipet konteynır ların içerisinde mühürlenmiş yara,yanık kremleri. Pusula vb malzemeler yer alıyor. Ekstra olarak balta,testere , kafa feneri , yemek , tabak vb malzemeler , tozluk ve kış aylarında isek mont.


    Organizer çantamda ne taşıyorum ile ilgili detaylı bir video çekmiştim.
    https://www.youtube.com/watch?v=9ynXzyCVRco&t=1s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 3 Nisan 2017; 18:40:54 >
  • Merhabalar hocam; bende eşimle özellikle yaz aylarında kamp yapıyor ve yürüyoruz. Ne şanslıyım ki bu işin üstadı olan, 30 yıldır doğa yürüyüşleri yapan ve hemen hemen tüm parkurları bilen bir aile dostumuz var. Onun bana öğrettiklerini aynen size aktarıyorum hocam. Öncelikle yürüyüşler kesinlike ayakkabı ile değil botla yapılmalıdır özellikle doğada ve arazide iseniz; zira doğa yürüyüşleri inişler/çıkışlar ve engebelerle doludur. Bu yürüşlerde bileğinizin bot tarafından sıkı sıkı sarılması ciddi yaralanmaları önleyeceği gibi arazide ekstra konfor sağlayacaktır. Ayrıca botun burun ve topuk kısmının extra güçlendirilmiş olması dayanklık açısından ve ayak koruması yönüyle olmazsa olmazlardan.Çantaya gelicek olursak, kamp yapacaksanız yanınızda çadır,tulum,mat,şişme yatak,kamp ocağı vs.. olacağı için minumum 50-60 LT ve üzeri olması gerekir.Yalnızca yürüyüp bir yerde küçük bir ateş yakıp yemek yenilip dönülecekse 25 Lt fazlasıyla yeterli olacaktır. Tabiki fiyat ve kalite olarak yelpaze oldukça geniş. Bununla beraber bot için tavsiyem Lowa olacaktır. Çanta içinse Timberline öneririm. Selamlar...
  • Ben decathlondaki 20 litrelik çantayı yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum,çok anım var o keratayla.Sırf aksiyon olsun diye klipslerini birleştirip 1.5 2 km bata çıka yüzdüğüm bile oldu.Yeri geldi balık taşıdım,balıkların kanı aktı leke yaptı.Güneş yedi hala taş gibi çanta.Üzerine bir kaçta modifiye yaptım on numara oldu.

    Doğadaki en önemli şey bıçaktır bunu hiç bir zaman unutmayın.Çoğu doğa yürüyüşçüsü bıçağa önem vermiyor küçük bir isviçre çakısıyla işini görüyor.Oysa sabit ve sağlam bir bıçağınız olsa yeri geldi mi batonlama yapsanız fena mı olur ? Öncelikle 1 tane bıçağı ekleyin listenize.Bıçak tavsiyem moraknivin bütün bıçakları herhangi biri olabilir.Türkiye deki en iyi hatta dünyadaki bıçakların görüşüyle en iyi fiyat performans bıçaklarıdır.Derseniz 400 500 veririm bu seferde moraknivin garberg modelini öneririrm size.

    Yemeğinizi ormanda yiyorsanız bir tane küçük katlanır tencere seti decathlondan almıştım freecamp marka çok işimi gördü,yanlız kayışı sahte deriydi onu orjinal deriyle değiştirdim.

    Benim gibi yazın sıcağında dereye şelale altına girip serinlemeyi seviyorsanız gerekli havlu ve kurulanma ekipmanlarını tavsiye ederim.

    Benim önericeklerim bu kadar ayakkabıyı da bilgili arkadaşlar önerebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halbay

    Ayakkabı olarak keen tavsiye ederim. Bugün yaklaşık 20 km asfalt toprak taşlı çamur iniş çıkış karışık zorlu bir parkurda test ettim . Kesinlikle üzmedi.

    Hangi modelini kullanıyorsunuz ? Ben "Gypsum II" modelini düşünüyorum. Kışında kullanacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.