Şimdi Ara

Günlük kullanım (içerik tüketme ve fotoğraf ağırlıklı) için 5000 TL altı tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Son dönemde çıkan tüm telefonlar "Pubg'yi şöyle oynatır" şeklinde lanse ediliyor. Benim derdim biraz farklı:


    • Telefondan sosyal medya tüketimi
    • Video-içerik izleme
    • Çocuğumun, ailemin kaliteli fotoğraflarını çekme
    • NFC ile mobil ödeme yapabilme
    • Kararlı yazılım ve donanım


    iPhone 6S kullanıcısıydım uzun zamandır, sorunsuz telefon alışkanlığım var yani, o yüzden "sensörü sorunlu", "yazılımı çöküyor" sıkıntılarını çok yaşamayacağım bir telefon arayışındayım.


    iPhone kararlılık açısından iyi olsa da hem NFC ödeme yok hem de donanımsal olarak rakiplerinin çok gerisinde kalıyor bu fiyat bandında. Xiaomi-Poco ailesi kağıt üzerinde uçan kaçan telefonlar yapıyor ama yazılımsal sorunları çok dillendiriliyor her yerde. Samsung da orta-üst segment (S20 FE, S20+ gibi) telefonlarında bile kamera megapiksellerini yerlere çekmiş durumda, hele S20+'daki 10 MP ön kamera "hangi devirde yaşıyoruz" dedirtiyor. Oppo'yu ise hiç bilmiyorum.


    İçerik tüketme noktasında da minimum 90 Hz, mümkünse HDR10/10+ destekli bir şey bakıyorum (çok mu abartı acaba?). E haliyle fiyat yukarılara zıplıyor. 5000 TL altı hedefim ama gerçekten içime sinen bir telefon olursa bu noktada bir esneme yapabilirim belki.


    Şimdi bu kafa karışıklığına bir çözüm arıyorum. Şu anda eşimin epey badire atlatmış ve hayata tutunmaya çalışan iPhone SE 2016'sını kullanıyorum idareten, çok aceleci olmak da istemiyorum o yüzden ama malum Türkiye'de telefonlar eskidikçe fiyatları arttığı için beklentilerimi karşılayacak bir telefon var ise geçiş yapmak istiyorum.


    Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.V -- 30 Haziran 2021; 8:21:5 >







  • Hocam Samsung ya da İphone. Bu iki marka, ben olsam Samsung alırım. Şahsen Apple'la aram pek iyi değil ondan ama İphone da kaliteli telefon.

  • Marka olarak böyle zaten, ben de Xiaomi'ye pek yanaşma niyetinde değilim. Peki spesifik olarak model öneriniz var mı kullanıyorsanız?

  • Eğer ekran odaklı cihaz arıyosanız D-amoled bakıcaksınız.Benimde ekran takıntım olduğu için s10+ aldım önceden G7 kullanıyodum.Yazılım konusunda da android kanadında şuan en iyisini yine samsung sunuyor.Diğer markalar donanım bazında samsungdan daha iyi fakat iş güncelleme ve yazılıma gelince hepsi çakılıyor.Bir tek bu konuda çinlilerden oneplus iyi bir iş çıkartıyor.Oppolarda 5 para etmez zaten cihazlarıda Türkiyeye gelmiyor artık.Gelelim hz olayına dün MM'e gittim biraz inceleme yapıyım diye.Benim cihaz 60hz,90hz ile 120hz cihazlarla kıyasladım.Farkı sadece 120hz'de hissedebildim,90 hz'de çok alamıyosunuz o akıcılığı.

  • Anladım ben de S20+ düşüncesindeyim de ana kameranın 12 MP olması ve ön kameranın 10 MP olması biraz canımı sıktı açıkcası.


    Hz noktasında şaşırdım açıkçası, genelde yorumlarda "60-90 arasını hissediyorsunuz ama 90-120 arasını hissetmezsiniz pek" deniyor, ben de o nedenle 90 Hz min olsun diye düşünmüştüm ama tabi 120 olsa şahane olur.


    S20+ D-Amoled, HDR10+ desteğiyle falan çok güzel, bir eksisi işte şu kameralar; ve işte bir de fiyatı :(

  • U.C.V kullanıcısına yanıt

    s20'leri de inceledim.İphone 12'lerle kıyasladım ön kameraları.Renk doğruluğu açısından 12'ler renkleri daha doğru veriyor.Samsung biraz daha beyaza çalıyor.Bu arada test cihazı olduğu için midir bilmiyorum ama s20+'ın ön kamerası berbattı çok fazla grenlenme yapıyor.Benim s10+'ın ön kamerası bundan iyi.Normelde öyle çekmemesi lazım ama anlamadım.Bunların içinden bir tek s20 ultra hakkını veriyor.100x zoom olayını zaten herkes biliyor.50x'den sonra detay seviyesi 0'a iniyor ama eğlenceli yinede dürübün olarak kullanabilirsin.Ön kamerada S20+'dan çok çok daha başarılıydı yani bu kadar fark olmaması lazım sonuçta iki cihazda aynı aileye mensup.Dediğim gibi test cihazından kaynaklanıyorda olabilir.

  • Haklısınız, kağıt üzerinde de baktığımızda Ultra ve Plus arasında uçurum var S20 serisinde ki bu çok normal bir şey değil. Ultra'da ana kamera 108 MP ve ön kamera 40 MP, Plus'ta ana kamera 12 MP ve ön kamera 10 MP (64 MP olan Telefoto kamerası). Yani Ultra aslında bir fotoğraf makinesi olarak düşünülmüş de sonradan telefona çevrilmiş gibi, bu arada da S20 ailesindeki diğer ürünler unutulmuş gibi sanki.


    Yani bilemiyorum hem fotoğraf tarafında hem de ekran tarafında beklentileri karşılayan bir ürün bulabilir miyim, çok emin değilim ama "olmalı" umuduyla burada da sorayım dedim.

  • U.C.V kullanıcısına yanıt

    Hatta şunuda söyleyebilirim.Gerçi standları farklı yerlere kurdukları için kafa kafaya tutup bakma şansım olmadı.İphone 12 ile s20'leri yanyana koydukları için kafa kafaya kıyaslayabildim.S21'ler'e ayrı bir yerde stand yapmışlar.S21'lerede baktım hiçbirini beğenmedim ultra dahil tabi bunları kamerasal olarak konuşuyorum.Ekranlar şahane ona bir lafım yok fakat kırpılmanın zirvesi asıl bu s21'lerde olmuş yani s21 ultra apayrı bir model olmuş 21 ile 21+ çok farklı bir model gibi yani aynı ailenin ürünü değil gibiler sıradan xiaominin bir telefonundan farkı yok bunların ve fiyatları çok uçuk seviyelerde.Samsung burda bariz ultra modele yöneltmek için 21 ile 21+'ın içinden geçmiş ama kameraya bakıyosun 12 hepsini tokatlıyor.Eski serilerle nerdeyse kamerada hiçbir fark yok hatta geriye gitmiş bile diyebilirim.Bu samsung'un ne yapmaya çalıştığı hakkında en ufak bir fikrim yok Kısacası Ekran diyosan samsung kamera diyosan iphone.İkisini 1 sunabilen cihaz yok maalesef heleki 5k'larda çok çok zor yani yukarıda belirttiğim gibi 11-12k'lık cihazlar birşey sunamıyor.





  • Aynı durumdayım. Fotoğraf ve sosyal Media olarak kullanıyoruz eşimle telefonları. Elimizde uzun süredir kullandığımız se modelleri mevcut. Araştırmanın sonunda sanırım Se 2020 de bitecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anladım, yani gönül tabi iPhone almak istiyor esasında; çünkü nadir sorun çıkaran bir telefon ve tek elden yönetiliyor. Yok "Android 12 çıktı Samsung ne zaman benim cihazıma Türkiye güncellemesini gönderecek" diye bir derdin yok en basitinden ki ben uzun yıllardır iPhone kullandığım için Apple ürünlerinin neredeyse hepsine sahibim. Ama şirket telefonum da iPhone olduğu için kişisel telefonumda biraz daha donanımsal özgürlük istedim, ne bileyim videolarımı daha kaliteli izleyeyim, kameram daha iyi çeksin ve artık şu mobil ödemeyi yapabileyim istiyorum.


    Ha A52 de iş görür mü mesela, belki. HDR10+ yok, 90 Hz ve kameralar bir tık daha düşük ama evet yine de iPhone 6S'ten iyi. Yine de zırt pırt telefon değiştiren biri olmadığım için rahat 4 senemi kotaracak bir şey alayım diyorum almışken. Çünkü şimdi özelliklerden feragat etsem teknoloji biraz daha ilerlediğinde elimdekinin kabiliyeti de hepten düşecek. Tabi 4 sene boyunca tüm gelen teknolojileri karşılasın da demiyorum ama bugünün de gerisinde kalmasın bari.


    E böyle düşününce de 5k kurtarmıyor tabi farkındayım, apaçık S20 Ultra'nın altına düşemeyecekmişim gibi geliyor. Hepsiburada'da eskiyi yenile kampanyasından 6S'imi 1000 TL'ye verdim, mecburen oradan alacağım, orada da ultra fiyatı 9200 olmuş. Nasıl çıkılır bu denklemden bilemedim.





  • mutlaka 4-5 sene kullanırsınız da işte SE'de de çip dışında çok güçlü bir taraf yok gibi, bilemiyorum :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: U.C.V

    Anladım, yani gönül tabi iPhone almak istiyor esasında; çünkü nadir sorun çıkaran bir telefon ve tek elden yönetiliyor. Yok "Android 12 çıktı Samsung ne zaman benim cihazıma Türkiye güncellemesini gönderecek" diye bir derdin yok en basitinden ki ben uzun yıllardır iPhone kullandığım için Apple ürünlerinin neredeyse hepsine sahibim. Ama şirket telefonum da iPhone olduğu için kişisel telefonumda biraz daha donanımsal özgürlük istedim, ne bileyim videolarımı daha kaliteli izleyeyim, kameram daha iyi çeksin ve artık şu mobil ödemeyi yapabileyim istiyorum.


    Ha A52 de iş görür mü mesela, belki. HDR10+ yok, 90 Hz ve kameralar bir tık daha düşük ama evet yine de iPhone 6S'ten iyi. Yine de zırt pırt telefon değiştiren biri olmadığım için rahat 4 senemi kotaracak bir şey alayım diyorum almışken. Çünkü şimdi özelliklerden feragat etsem teknoloji biraz daha ilerlediğinde elimdekinin kabiliyeti de hepten düşecek. Tabi 4 sene boyunca tüm gelen teknolojileri karşılasın da demiyorum ama bugünün de gerisinde kalmasın bari.


    E böyle düşününce de 5k kurtarmıyor tabi farkındayım, apaçık S20 Ultra'nın altına düşemeyecekmişim gibi geliyor. Hepsiburada'da eskiyi yenile kampanyasından 6S'imi 1000 TL'ye verdim, mecburen oradan alacağım, orada da ultra fiyatı 9200 olmuş. Nasıl çıkılır bu denklemden bilemedim.

    A52 fena cihaz değil ama size s20fe daha uygun olur gibi duruyor.A52 fiyatlandırması çok kötü,biraz indirim şart o cihaza çünkü donanım bazında pek iyi olmadığı gibi malzeme kaliteside iyi değil en azından 4 bin tl'lik cihaz gibi durmuyor.





  • S20 FE'de de ciddi sorunlar var gibi gördüm birkaç yerde. Fiyatı daha makul ama S20 serisinin orijinal üyeleri bile bu durumdayken "FE" gibi dış kapı mandalı biraz dert açabilir gibi sanki başıma. Biraz daha kendimi zorlayıp S20+ almayı tercih edebilirim FE alacağıma.

  • Yani evet 3 aşşağı beş yukarı s20'lerinde durumu ortada.Yani Samsung'un yaptığı iş bu kadar oluyor hocam.Sadece ultra modellere çalışıyolar gerisi salla pati.5k'nın altına düşmüştü o yüzden öneriyim dedim.Zaten bende eğer s10+'ı satarsam bir daha samsung düşünmüyorum

  • iPhone'a mı geçiş yapacaksın sen de?

  • İphoneleri beğeniyorum fakat o ekosistem bana uygun değil.Androiden devam edicem,kafamda olan iki model var şuan biri mi11 diğeride,oneplus 8 pro.Bunlarda MM,vatan gibi mağzalara gelmiyor işte olsaydı onlarıda inceliyecektim.Eğer ultra modellerin fiyatlarında ciddi bir revize olmadığı müddetçe samsung'u şaunlık sildim kafadan.Yeni s serileri gelirse anca o zaman değerlerndirmeye alırım.Onlarda ultra'ların fiyatını aşşağı çeker diye.

  • Anladım hayırlı olsun, sanırım ben de bu gidişle kendime telefon bulamayacağım 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • U.C.V kullanıcısına yanıt

    s20fe araştır g780g uygun yollu bulursan al (sd865 işlemcili cihazın kodu bu) yada güzel bir iphone 11 olabilir. 3.seçenek uygun fiyata gelirse realme gt 5g ama zor. S20fe alacaksan dikkat et exynoslu vermesinler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lithaunans L kullanıcısına yanıt
    tavsiye için teşekkürler; Hepsiburada’dan almak zorundayım çünkü hediye çekim var bin TL’li ve sağolsun onlar da işlemci veya model numarasıyla ilgili hiçbir şey yazmamışlar 😡 Neyse bakmaya devam, belki akıllarına gelir de değiştirirler bir ara

    Bu arada Mi 10T 6 bine gerilemiş, donanım olarak şahane görünüyor ama olumsuz yorumlara bakınca da yine soğuyorum Xiaomi’den. Mutlaka memnun olan kullanan da vardır, ama ben o şanssız azınlıktan olurum diye endişeliyim 😕 Tüh bu da IPS ekranmış 😩



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.V -- 2 Temmuz 2021; 8:31:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ek olarak belirtmek isterim ki megapikselin yüksek olması iyi birşey değildir. 10mp hatta 7-8mp bile gayet yeterli bir değerdir. Telefonlardaki gibi küçük sensöre yüksek mp koymak fotoğraf kalitesini kötüleştirir. Canon, Nikon gibi Dslr makine üreticisi firmalar dev gibi sensörlü cihazlarında 20-30 mp arası değerler kullanıyorlar, telefonlardaki mantıkla düşünürsek 200-300 mp bile yapabilirler bu cihazları ama fotoğraf kalitesini neden bozsunlar. Telefonlardaki mp değerlerinin düşmesi kesinlikle çok iyi birşey, tüketicinin bilinçlendiğinin bir göstergesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.