Şimdi Ara

Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor



    Küresel çapta yaşanan yonga krizi erken yatırımın ne denli önemli olduğunu gösterdi. Gerek ülkeler gerekse üreticiler yoğun bir yatırım yarışına girmiş durumda. Bu yarışta deneyimi olan ülkeler biraz daha şanslı. Güney Kore bunlardan birisi.



    Tam 450 milyar dolar



    Geçtiğimiz haftalarda ABD hükümeti yonga üretimi için proje başına 10 milyar dolar mali yardım açıklamıştı. Bu kez de Güney Kore hükümeti 10 yıllık dönem için 450 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Android, yürürken akıllı telefon kullananları önlerine bakmaları konusunda uyaracak



    153 Güney Kore firması ile birlikte alınan karar kapsamında ülkenin yonga üretim yarışında rekabet içerisinde kalması amaçlanıyor. 450 milyar dolar ise firmaların yaptığı toplam yatırımı temsil ediyor. Elbette bunun içerisinde devletin desteği de olacak. Programın lokomotifi ise Samsung ve SK Hynix firmaları olacak. 



    Samsung önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplamda 151 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. SK Hynix ise açıkladığı 106 milyar dolarlık paketin yanına 97 milyar dolar daha ekliyor. Kalan 100 milyar dolarlık yatırım ise diğer firmalar tarafından yapılacak.



    Güney Kore ağırlıklı olarak bellek teknolojilerine odaklanıyor. Bu bakımdan gelişmeler de bellek tarafında yaşanacaktır. Samsung'un ise bu yarışta işlemci ve grafik tarafına da odaklanacağını söyleyebiliriz.

     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/282210/south-korea-unveils-ambitious-usd-450-billion-semiconductor-manufacturing-investment-plan







  • boş yatırım bunlar.


    yapacaksın tüm şehrin göreceği bir konuma devasa bir cami millet görünce titreyecek bu neymiş bu ülke ne kadar güçlüymüş diyecek. caminin namaz vakitlerinde boş kalması hiç önemli değil sonuçta itibardan tasarruf olmaz.


    yapacaksın kocaman bir köprü insanlar köprüyü fiyatından dolayı kullanamasa bile görünce hayran kalacak bu ne güzel beton diyecek.


    her şehire üniversite açacaksan ki insanlar helal olsun diyecek.


    bakanından belediye çalışanına kadar herkese makam arabası çekecesin ki insanlar görünce korksun, ne de olsa itibardan tasarruf olmaz.

  • inanilmaz buyuk bir yatirim. 80lerde hatta 90larda guney kore ekonomisinin turkiyenin gerisinde oldugunu soylemeye gerek var mi? aradaki fark kaynaklarin dogru kullanimi, dogru yere yatirilmasi, betona ve yanlis ekonomik politikalara gomulmemesi.

  • Betona değil teknolojiye yatırım olunca şahlanılır tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 100'zünu bize verseler yine yol yapar cengiz inşaata peşkeş çeker halkımızı yine soyarız hatda o yolu zorla kullansınlar diye alternatif yollara ulaşımları kapatırız ohh misss :D

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    yada ülkenin dört bir tarafına adam başı heykel yapılabilir.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    İkisi de beton... :D
    Atatürk ya da din beton yapın demiyor...
    Ama kullanan partiler ikisini de çıkarlarına uyarlıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark düşünce yapısı, bizim insanlarımız güç elde ettiği zaman şahsi çıkarını düşünüyor ve ortamınıda buna uyarılıyor. Ha güney Kore'de böyle şeyler yokmu dersen var ama geneli ile insanların ülkesine zarar vermesine yasalarla engel konmuş ve denetlenmiş durumda. Bizim ülkemizde ise yasa koyucu da denetleyen de aynı kişi bunun şuan ki veya geçmişteki veya gelecekteki şahıslarla alakası yok. Ortam ülkenin kaynaklarını kendi çıkarlarına kullanmasına müsait olduğu için o koltukta ki insanlar her zaman bu seçeneği kullanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serbestgun123456789

    Aradaki fark düşünce yapısı, bizim insanlarımız güç elde ettiği zaman şahsi çıkarını düşünüyor ve ortamınıda buna uyarılıyor. Ha güney Kore'de böyle şeyler yokmu dersen var ama geneli ile insanların ülkesine zarar vermesine yasalarla engel konmuş ve denetlenmiş durumda. Bizim ülkemizde ise yasa koyucu da denetleyen de aynı kişi bunun şuan ki veya geçmişteki veya gelecekteki şahıslarla alakası yok. Ortam ülkenin kaynaklarını kendi çıkarlarına kullanmasına müsait olduğu için o koltukta ki insanlar her zaman bu seçeneği kullanıyor.

    aslinda aradaki gercek fark egitim. guney kore 90larin basina kadar ekonomik olarak turkiyenin gerisinde olsada 90larin oncesinde bos durmuyordu, kurulduklari gunden bu yana surekli egitime agirlik verdiler, en buyuk yatirimlarini egitime harcadilar. cumhuriyetde ilk kuruldugunda bunu amacliyordu, ataturkun cogu veciz sozunun egitim uzerine oldugunu gorursunuz ama 50lerden sonra bu politika degisti, egitimsiz cahil insani yonetmenin daha kolay oldugu goruldu. 70 ve 80lerde durum daha kotuye gitti, komunizmin paronayasiyla egitimli insandan korkulur oldu, egitim sistemi bilincli olarak baltalandi, dusunemeyen fikir uretemeyen kitap okumuyan nesillerin yetismesi icin hersey yapildi. sonucundada bulundugumuz duruma geldik, keza cehalet daha cok cehalet cagiriyor, o cehaleti kullanmasini, ona hitap etmesini bilen vasatlari cahilleri iktidara tasiyor. sonucunda betonla ve dusuk faiz politikalari ile carcur olan kaynaklar bulundugumuz durumun nedeni degil daha buyuk ana sorunun sonuclari.





  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede sorun eğitim hiç bir zaman olmadı. Eğitim büyük oranda siyasi yönetim zaafiyetinden kaynaklanır. Bizim ülkemizde 100 yılda siyasi olarak deha kişiler gelmedi. Siyaseti hep güçlüler yaptı, bu konuda ihtisaslı kişiler girmedi siyasete. Nasıl bir futbol takımını konusunda ihtisaslı ve ön görüşü teknik direktör yönettiğinde başarıdan başarıya koşuyorsa siyasi yönetim olayıda aynı durumda. Başta Atatürk den tut günümüze gelene kadar başa gelen liderlerin alayı siyaseten kimi orta kimi çok oranda eksikti. Bu ülkenin başına az eksik bir siyasi lider gelmedi şu güne kadar. O orta ve çok eksiklerin büyük kısmı da bir birinin kuyusunu kazmakla uğraşmaktan ülkeye odaklanamadılar. Sürekli futbol takımı tutar gibi körü körüne bağlandık. Yani çuvaldızı önce kendimize batırıcaz ve sonuç odaklı davranıcaz. Mesela Atatürk de ordu komutanı olarak bir deha idi ama siyaseten o da başarısızdı. Atatürk 15 yıllık iktidarınında topu topu 46 fabrika açtı. Allah belasını versin hiç sevmem Stalini o bile 10 yılda 4500 fabrika kurdu. Sürekli kendimizi dev aynasında görmekten, kendi yumruğumuzu el yumruğu yemeden balyoz sanmaktan uyanamadığımız için büyüyemiyor bu ülke, eğitimde çağ atlayamıyor bu ülke. Yani biz işi ehline verme konusundan önce taraftarlığına baktığımız için bir güney kore olamadık. Bizim siyasetimizde parti içinde adalet yokki ülke yönetiminden birşey bekliyoruz. En başta partilerin kendi içinde bir sıkı yarış olmalı, yani her başkanlık seçimlerinin 1 yıl öncesinde aynı ülke seçimleri yarışındaki gibi partiler içinde de parti lideri olma konusunda adil seçimler yapılmalı ki partilerin başlarındaki vasıfsızların yıllarca oralarda oturmalarına bağlı kalmayalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 50li ve 60lı yıllar Türkiye Güney Kore'den daha refah bir ülke.


    70li yıllarda durum dengelenmeye başlıyor. 80li ve 90lı yıllarda zaten nal topluyoruz.


    Çünkü Güney Kore ağır sanayi devrimini 70 li ve 80li yıllarda yapıyor.


    Türkiye ise gerçekleştiremiyor.



    Ama Güney Kore'nin arkasındaki ABD desteği de etken.


    Günümüzden de örnek verecek olursak ABD bize dedektör bile vermezken Güney Kore'ye 5.nesil savaş uçağı üretim altyapısı kurdu.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Paraları betona gömmek yerine biraz bu işlere yoğunlaşsaydık belki şuan Türkiye bam başka bir ülke olurdu. Son 20 yıla değinmediğin gözümüzden kaçmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 15 Mayıs 2021; 13:46:42 >
  • Çünkü parayı betona gömmek osoruktan bir uydurma tabir.Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor 


    Bizim insanımız genelde kendi araştırıp bir bilgi edinemediği için eline ne verirsen ona gidip sarılır.


    Türkiye'nin AB standartlarına ulaşması için son 20 yıldaki betona gömdüğü bir para kadar daha betona para gömmesi lazım.


    AB'deki konut stoğu %50 ler de bizde hala %20-25 lerde...


    Cumhuriyet tarihinde yapılamayan altyapı ve üstyapı yatırımları (Menderes ve Özel döneminde bir hareketlenme var.) son 20 yıla sığdırılmaya çalışıldığı için göze batıyor.


    Avrupa 70li 80 li yıllara geldiğin de ulaşım haberleşme üst yapı gelişimini tamamladığı için sanayi ve hizmet yatırımları bitti.


    @3qzotix

  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakoc

    Bu ülkede sorun eğitim hiç bir zaman olmadı. Eğitim büyük oranda siyasi yönetim zaafiyetinden kaynaklanır. Bizim ülkemizde 100 yılda siyasi olarak deha kişiler gelmedi. Siyaseti hep güçlüler yaptı, bu konuda ihtisaslı kişiler girmedi siyasete. Nasıl bir futbol takımını konusunda ihtisaslı ve ön görüşü teknik direktör yönettiğinde başarıdan başarıya koşuyorsa siyasi yönetim olayıda aynı durumda. Başta Atatürk den tut günümüze gelene kadar başa gelen liderlerin alayı siyaseten kimi orta kimi çok oranda eksikti. Bu ülkenin başına az eksik bir siyasi lider gelmedi şu güne kadar. O orta ve çok eksiklerin büyük kısmı da bir birinin kuyusunu kazmakla uğraşmaktan ülkeye odaklanamadılar. Sürekli futbol takımı tutar gibi körü körüne bağlandık. Yani çuvaldızı önce kendimize batırıcaz ve sonuç odaklı davranıcaz. Mesela Atatürk de ordu komutanı olarak bir deha idi ama siyaseten o da başarısızdı. Atatürk 15 yıllık iktidarınında topu topu 46 fabrika açtı. Allah belasını versin hiç sevmem Stalini o bile 10 yılda 4500 fabrika kurdu. Sürekli kendimizi dev aynasında görmekten, kendi yumruğumuzu el yumruğu yemeden balyoz sanmaktan uyanamadığımız için büyüyemiyor bu ülke, eğitimde çağ atlayamıyor bu ülke. Yani biz işi ehline verme konusundan önce taraftarlığına baktığımız için bir güney kore olamadık. Bizim siyasetimizde parti içinde adalet yokki ülke yönetiminden birşey bekliyoruz. En başta partilerin kendi içinde bir sıkı yarış olmalı, yani her başkanlık seçimlerinin 1 yıl öncesinde aynı ülke seçimleri yarışındaki gibi partiler içinde de parti lideri olma konusunda adil seçimler yapılmalı ki partilerin başlarındaki vasıfsızların yıllarca oralarda oturmalarına bağlı kalmayalım.

    olaylara cok yuzeysel sig bakmissin. saydigin tum sorunlarin altinda yatan neden egitimli insaninin olmayisi. ana sorunu atlayip yuzeysel problemlere takilmissin. ataturk 45 fabrika, stalin 4500 fabrika acti demissin, ataturk iktidara geldiginde ulkedeki okur yazarlik orani %10, az sayidaki egitimli insanin cogu cephelerde olmus, keza canakkale savasina astegmen savasida denir, istanbuldaki yuksek egitimli kesim o cephede bulunmustu ve o devreden mezun vermeyen liseler, universite fakulteri olmustu. osmanlida is bilen, ticaretten ustalikdan anlayan kesim gayrimuslimlerdi, imparatorluk dagilinca bunlarda gitti. geride kalanlarla hangi fabrikayi acacaksin soyliyebilir misin. ataturkde bu gercekgin farkinda oldugu icin sinirli kaynaklarini egitime yatirdi, gelecek nesillerin bazi seyleri basarmasini bekledi. keza guney korede 90lara kadar endustriye cok buyuk yatirimlarda bulunmamisti, en buyuk yatirimi hep egitimeydi, simdi o yatirimlarin karsiligini aliyorlar. senin 4500fabrika yapmis dedigin stalin rusyasinin gecmisinde 200yillik modernlesme hareketi var, batinin biliminden beslene buyuk bir entellektuel kesim var, mendeleev var, metchnikoff var, popov var, pavlov var, sayisiz buyuk muhendis bilim insani var. turkiyeyi osmanliyi gec son 200yilda tum islam cografyasinda bu isimlere yaklasabilecek bir isim verebilir misin? sende saniyorsunki ulkenin basina buyuk bir lider gecince ulke kanatlanacak. hayir oyle bir sey yok. buyuk isimler buyuk toplumlar yaratmaz, buyuk toplumlar buyuk isimler yaratir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Çünkü parayı betona gömmek osoruktan bir uydurma tabir. 


    Bizim insanımız genelde kendi araştırıp bir bilgi edinemediği için eline ne verirsen ona gidip sarılır.


    Türkiye'nin AB standartlarına ulaşması için son 20 yıldaki betona gömdüğü bir para kadar daha betona para gömmesi lazım.


    AB'deki konut stoğu %50 ler de bizde hala %20-25 lerde...


    Cumhuriyet tarihinde yapılamayan altyapı ve üstyapı yatırımları (Menderes ve Özel döneminde bir hareketlenme var.) son 20 yıla sığdırılmaya çalışıldığı için göze batıyor.


    Avrupa 70li 80 li yıllara geldiğin de ulaşım haberleşme üst yapı gelişimini tamamladığı için sanayi ve hizmet yatırımları bitti.


    @3qzotix

    Devletin 1 liraya yapacağı işe 4 lira verilmesinide ekle yazına. 20 yılda yapılanların ürünü olarak sen çıkıyorsun karşımıza, bu ürünün ne kadar iyi / kötü olduğuna forumdaşlar karar versin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 15 Mayıs 2021; 14:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bunun eskisi ve yenisi ile karıştırma derdinde değildim. Osmanlıda eğitim mükemmel diye bir şey demedim. Sadece parlementer sisteme geçtiğimizden beri monarşiyi atlatamadı bu ülke. Parti mornarşiliği var. 15 yıl Atatürk, 33 yıl inönü, 10 yıl Menderes, partisini kurduğundan 1993e kadar otuz yıl Süleyman Demirel, 30 yıl Erbakan, 30 yıl Ecevit 19 yıl Erdoğan, 11 yıl Kılıçdaroğlu. Yani partiler hala monarşi ile yönetildikçe işin ehliyetli kişiler olduğu nasıl belli olacak. Yani daha partilerde demokrasi, yeteneğe göre yükselme yokken bir başarı beklemek çok yanlış. Partilerde siyaset yeteneği zayıf insanlar olduğu için etrafındakiler ne derse inanıyor liderleri, onlarda inandıklarını bu ülkede görmeden başarı olarak anlatıyorlar. Erdoğan iktidara geldiğinde 2023te 500 mşlyar dolar ihracat diyordu, ihracat 2003 te 47 milyar folarken 2019da 180 milyar dolar olmuş, adam hala 2023te 500 yapıcaz diyordu, 16 yılda 130 zor artmışken 4 yılda 320 artış daha bekleyerek kendine anlatılan yalanları bize satmaya çalışıyor. Atatürk döneminde de okur yazarlık oranı yüzde 10la devraldı kısmıda boş bir iddaa. O dönemdeki eğitim alışkanlıklarını bugünle karşılaştırmak hata. Çünkü devletler resmi kayıtları tutarlar. Yani eski gelenek olan mahalle camiinde okuma yazma istatistikleri resmi devlet okulunda okumak sayılmadığı için istatistiğe bile alınmıyor. Bir diğer ters etkende 1912den 1923 e kadar 11 yıl savaşan ülkede insanların okumaktan çok daha fazla dertleri olduğu ve savaşlarda bir çok eğitim almış insanların cephelerde şehit olduğu bir dönemde, sonra savaş bitince insanların ilk önceliği okumaktan ziyade sağ kalan akrabalarına bakabilmek için çalışmak zorunda olduğu bşr dönemi kıyaslamak hata olur.

    1895 te yapılan resmi kayıtlarında okuma yazma oranı yüzde 46 olarak tespit edilmiştir.

    https://teyit.org/wp-content/uploads/2017/08/kemal-karpat-osmanl%C4%B1-nufusu.jpg

    Kaynak:https://teyit.org/osmanli-devletinde-okuryazar-oraninin-yuzde-66-oldugu-iddiasi

    O dönemin şartlarını her kayıtta bulmak zordur. Hatta osmanlıda devlet okulu ile mahalle caminde okuyan diye dönemin şartlarına göre bir eğitim sistemi vardı. Bu sadece Osmanlıya has bir durum değil ki Avrupa da da durum benzerlik taşır. Biz eskiyi değil kendi dönemimizi baz alacağız. Bizim dönemimizde benim kendi fikrime göre parti başkanlarının monarşi alışkanlığı aşılamadığı sürece devlette başarı oranıda zor aşılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 15 Mayıs 2021; 15:2:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • boş yatırım bunlar.


    yapacaksın tüm şehrin göreceği bir konuma devasa bir cami millet görünce titreyecek bu neymiş bu ülke ne kadar güçlüymüş diyecek. caminin namaz vakitlerinde boş kalması hiç önemli değil sonuçta itibardan tasarruf olmaz.


    yapacaksın kocaman bir köprü insanlar köprüyü fiyatından dolayı kullanamasa bile görünce hayran kalacak bu ne güzel beton diyecek.


    her şehire üniversite açacaksan ki insanlar helal olsun diyecek.


    bakanından belediye çalışanına kadar herkese makam arabası çekecesin ki insanlar görünce korksun, ne de olsa itibardan tasarruf olmaz.

  • Biz daha 128i bulamadik adamlar 450yi saak diye masaya koymus.

  • onlar heykel diktikleri icin biz de cami dikiyoz, cunku ikiyuzlu ve gerizekaliyiz. aferim bize. Kopru yapacaz, ve de kanal. yuzyilin projesi ne deseler, kanal derim. efendimiz hendek...

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    o heykelleri yapılan adam olmasaydı sen şuan israillire veya ingilizleri taşlıyordun

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.