Şimdi Ara

Güney Kore’de Üniversite Okumak İçin Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güney Kore’de iyi bir üniversite okumak için SAT sınavı gerekiyor mu?

    Veya korecem olmasa bile iyi bir üniversite de hazırlık okuyabilir miyim öğretim masrafları hakkında beni aydınlatabilecek birisi var mı?

    Ben daha bu sene İngilizce hazırlık okudum 9.sınıfa yeni geçeceğim, hazırlığın yıl sonu notuna bakıyor mu üniversiteler?

    Hazırlık yıl sonu notum 96, önümüzdeki yıllar konuların zorlanacağını biliyorum ama not ortalamamı 90’ın altına indirmemeye çalışacağım hatta mümkünse 95’in üstüne bile çıkarabilirim iyi üniversiteler nota göre burs verir mi?

    Beni aydınlatırsanız sevinirim



  • Para.
  • https://www.youtube.com/watch?v=zFwdfWhCx-Y belki yardımcı olur arkadaş paylaşmış
  • 1. Basamak: Guney Kore'de hangi bolumu okumak istedigini belirle.
    2. Basamak: Bu bolumun en kaliteli oldugu unileri belirle
    3. Basamak: Her universjtenin uluslararasi kabul sarti pdfi veya en azindan bir sayfasi var. Gerekli bilgilerin hepsi orada mevcut.

    *Not: Gelismis ulkelerde gunluk yasam bizden pahali, universiteyi burslarla ucretsizde getirsen bile aklinda bulunsun

    Simdiden kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LDX -- 28 Ağustos 2019; 12:13:56 >
  • Hazirlik notu GPA e dahil degildir her ulkede neredeyse ingilizce hazirlik secenegi olan ingilizce egitim veren okullar bolumler bulunmakta elbet bulursun sorun olmaz burs sunarlarken sadece bir seye bakmiyorlar hem GPA yuksek olacak hem hangi sinava girdiysen oradaki university icin skorun yuksek olmali bunlarin yaninda sosyal aktiviteler ve referanslar eklemen lazim ki burs alasin oldukca zor bir surec yurtidisinda burs bulmak
    Sat istiyorlar mi bilmiyorum kendi sinavlarinin oldugunu dusunuyorum
  • KAIST, Seoul National gibi okullar SAT-SAT II-varsa A Level/AP bile isterler, Asya'daki iyi okullar genelde küçümsenir ancak ABD'deki aynı segmentteki bir okuldan daha çok standardize test sonucu beklerler hem de resmi rapor (ortalama 20*aldığın test sayısı USD yapar sınav sonuçlarını raporlama maliyeti)

    Güney Kore'de, özellikle Seul'de hayat İstanbul'dan ortalama 1.5 kat daha pahalı diyebiliriz (bkz. Numbeo) Güney Kore ve Japonya'da okulların kendi burslarının yanı sıra governmental burslar da olabiliyor (MEXT gibi) onları da araştırmanızı tavsiye ederim.

    Muson mevsimi dışında, Güney Kore müthiş yaşanılası bir yerdir; Karadeniz'in 3 kat yeşil halini ve 5+ milyon nüfuslu şehirlerde bir yaya olarak bile müthiş rahat edersiniz. Bilen bilir, Gwanghwamun'da (Seul'ün Bakanlıklar'ıdır) bile yola adımınızı atsanız sizin geçişinizi bekler araçlar (tamam çok klişe oldu )
    Şimdiden başarılar ve iyi forumlar,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.