Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.230
Cevap
166
Favori
597.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam cevap için çok teşekkürler ama bu verdiğiniz bilgi teorik bilgi. Ben gerçeğin peşindeyim. Soru çok basit ,sistemi kullanan arkadaşlardan mesela 5 yıldır kullanan arkadaşlar 5 kwlık maximum gücü olan bir sistemde şuanda maksimum kaç kwlık güç alıyor?


    Soru budur.


    Yoksa teorik bilgi çoğu zaman hatalıdır.mesela Araçların teorik yakıtı 100kmde 6 litre der ama gerçekte 8 litredir. Yine jel aküler 7 yıl çalışır derler ama biliyoruzki jel akü 2 yıl sonunda pert olur. Şarj tutmaz ve yükleme testinden geçemez.


    Eğer bu paneller de 5 yıl sonunda %50 verime düşüyorsa, bu sistemi kurdurmak hiç mantıklı değil. Lütfen sistemi kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

  • Forumda bir soru sordum. Soruyu binlerce kişi gördü. Bir kişi cevapladı. O da hatalı cevapladı.

    Fotovoltaik panellerin 5 yıl sonunda %50 verim kaybettiğini düşünüyorum. Bu sebeple insanlar bu işe girmiyor.
  • ACİL YARDIM TALEBİ

    Merhaba arkadaşlar,

    Bir güneş paneli sistemi toplayayım dedim ve balkona kurdum test amaçlı. Akü kontrol cihazı 12V aküyü 24V algıladı ve boş olduğunu düşündüğümden kendi haline 12V’a kadar biraz olsun, sorun çözülene kadar sökerim dedim.

    Fakat kabloları söküp taktığımda 24V ibaresi 12V olarak değişti ve şu an %100 dolu gösteriyor, Voltaj ise 15.2V civarında. İnverter kullanıp boşaltsam, elimde şu an inverter yok.

    1) 12V aküyü 15.7V’a çıkarttığım için patlama ihtimali var mı? Varsa ne yapmalıyım?
    2) İnverter olmadan aküyü boşaltma şansım var mı? USB ile boşaltmaya kalksam işim çok zor çünkü fabrika çıkışı 105Ah olan 2 aküyü paralel bağladım.
  • Arkadaşlar merhaba, şebeke elektriğine bağlı olmayan bir alanda solar sistem ile elektrik ihtiyacımı karşılıyorum,
    ancak sistemde sorun olduğunda servis hizmeti alamıyorum, gelen servilerin tamamı sanırım sürekli on grid sistem yaptıkları için off grid sistem içinden çıkamıyorlar,
    c sınıfı bir buzdolabı çalıştırdığımızı görünce sistem problemini değil buzdolabını değiştirmemizi öneriyorlar,
    oysa ben ister c ister a ister e olsun enerji problemini çözmek istiyorum, gerek kurulumu yapan firmadan gerekse baska firmalarsan servis hizmeti aldıgımda çözüm bulamadım ve kendim araştırmaya başladım,
    sonunda invertörümü değiştirdim ve invertör sigorta atma problemini çözdüm, ancak daha yüksek kapasiteli invertörden sonra enerjiden daha fazla yararlanmak istedim ve kullandıgım ev aletlerini çeşitlendirdim.
    solar sistemimde ekteki resimde görülen
    invertör tescom 5kVA MPTS5000/48
    8 adet 150 amper akü
    9 adet 270 watt panel bulunmakta, (akü ve panel sayısı uyumsuz gibi görünse de daha önceki servislerin deneme yanılma çözümleri sonrası bu sayılara ulaştık)
    daha önce problem yaşamamama rağmen son zamanlarda (nisan ayı içerisinde) akşam saat 10-11 gibi akü bitme/ elektrik kesilme problemi yaşamaktayım,
    aküleri ölçtüğüm de tüm akülerde 13,6 değerini görebiliyorum
    kullandığım ev aletlerinin toplam tüketimini hesapladığımda akünün bitmemesi gerekiyor
    akşam kullanılan aletler tamamının aynı anda çalıştığı düşünülse bile
    1 adet b sınıfı buzdolabı, 4 adet 20w ampul, 1 adet lcd tv, 4 adet kamera ve kayıt cihazı
    doğal olarak ampullerde sadece aksam yanıyor
    akşama doğru invertörden görülen akü doluluk seviyesi full olarak görünüyor, dolumda bir problem yok gibi görünüyor, açabildiğim kadar fazla cihazı açıp invertörü takip ettiğimde %11 kullanım görüyorum, bunu da herhangi bir kaçak vs sebebiyel fazla kullanım var mı diye yapıyorum orada da bir sey yok gibi görüyor,
    bilgi ve tecrübelerinize göre problemi nerede aramalıyım?
  • Slm. Hoymiles micro inverter, dtu, kullanan varmı? Zero export özelliğini kullanan? Tavsiye edermisiniz?
  • Ben solargunespanel.com sitesinden sistem kurdurdum ve sorunsuz çalışmakta isteyene telefon numaralarını verebilirim.

  • Arkadaşlar merhaba, ufak bi ofisimiz var kaloriferle ısıtıyoruz fakat kömür fiyatları uçtu gitti. Haftada sadece 2 gün açıyoruz kaloriferle ısınana kadar 2 gün geçiyor. Acaba küçük bir fanli ısıtıcı yada UFO yada yağlı petek calistirabilecek kadar küçük bir sistem kurulabilir mi? Aküsüz yada akülü olabilir. Isınma amacımız yok sadece -20 derece olmasın ofis diye uğraşıyoruz. Böylece kalorifer daha kolay ısıtacak. Ne gibi bir sistem önerirsiniz. Gereksiz mi çaba mı yoksa
  • capoeirista C kullanıcısına yanıt

    EN iyisi soba...

    Kalorifer gereğinden büyükse verimsiz kalabilir pek tabii.

    Elektrikle de ısınılır ama en iyisi sobadır.

    Detaylı hem de çok detaylı açıklarsanız daha güzel bilgi edinirsiniz.

  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de solar ekipmanlar $ endeksli satış yapıldığı için Türk Lirası ile kazanıp harcamaya cazip gelmiyor.


    1984 yılında Sakura City'de Kyocera'nın kurduğu santral %90,4 verimlikle hala çalışmaktadır. (1984 yılının teknolojisiyle üretilen paneller)


    Kyocera is also one of the few makers of solar modules on the market to possess such long-term studies of its products under real-life conditions. A similar test system is located at Sakura, Japan and has been in operation for almost 30 years. The most recent measurements, taken five years ago, revealed a degradation of just 9.6 percent. With such real-world data to stand on, Kyocera is confident in offering its customers a 25-year guarantee of 80 percent of nominal output.


    Kaynak

    https://europe.kyocera.com/index/news/previous_news/news_archive_detail.L3NvbGFyX2VsZWN0cmljX3N5c3RlbXMvbmV3cy8yMDE0L0xvbmctdGVybV9zdHVkeV9vZl9LeW9jZXJhX3NvbGFyX21vZHVsZXNfYXRfRXVyb3BlX3NfbGFyZ2VzdF9zb2xhcl9yZXNlYXJjaF9pbnN0aXR1dGVfaW5fRnJlaWJ1cmdfX0dlcm1hbnlfdHVybnNfdGVu.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugennotsukiyomi -- 24 Ekim 2022; 15:15:1 >
  • ulkersahh U kullanıcısına yanıt

    Benzer inverter bende var.Tescom VM III

    Ne yazık ki ne kadar ekmek o kadar köfte.

    5Kw hibrit bir inverter 36 000 8KW ise 50 000TL

    Ben aynı güçtekini 13 000'tele ye aldım zannediyordum. :(


    Akü doluluk oranı voltmetre ile ölçtüğün için anlık yüksek veya düşük değer görebilirsin.

    Smart Shunt ile ölçmelisin.


    Sanırım Gel akü kullanıyorsun. O akülerden verim alman zor. LiFePO4'e geç. (ne yazık ki burada fiyatlar çok yüksek



    Tescom (Axpert de diyebilirsin Voltronic de aynı) aslında UPS üreticisi. (Frequecy shifting yok, zorunlu ve olmayan için ayrı line out yok, componentlerin kalitesi düşük olduğu için fan daha fazla süre çalışıyor.)

    Yüksek fan gürültüsü, verimsiz çevrim oranı, yüksek boşta akım çekme. Bu sorunları yukarıdaki inverter ile aşamazsın.

  • Yıllardır takip ediyorum. Bireysel kullanıcı olarak panel teknolojisi ve fiyatları yatırım yapmaya uygun değil. Fazla elektriği aküye depolamadan şebekeye verebilmenin önündeki engeller aşılmadan güneş enerjisi yaygınlaşamayacak.
  • çok doğru diyorsun devletimiz hiç bir şekilde teşviklemiyor daha da zorlaştırdı sanırım son zamanlarda kendimiz üretip fazlasını devlete satabilsek ne güzel olur

  • capoeirista C kullanıcısına yanıt

    Daha önce yazmıştım ama hala çare bulamadık. Şimdi 20 m2 kadar bir ofisimiz var. Soba yakma şansımız yok. Tüm bina için kullanılan kalorifer var fakat haftanın 3 günü gündüzleri çalışıyor sadece. 4 gün kapalı 3 gün gündüz açık. Bizim ofiste de tek petek var. Haliyle pazartesi ise başlıyoruz ancak çarşamba ısınıyor perşembe ofise gitmiyoruz. Burayı güneş enerjisi kullanarak ısıtabileceğim bir sistem kurabilir miyim? Yağlı petek yada UFO çalışsa kafi. Aşırı soğuğu kırsın yeter. Panel koyacak yerimiz var. Kısın bazen dışarısı -20leri görüyor içeri kaloriferle 10 dereceyi geçmiyor pazartesi günleri. Akülü yada aküsüz ne önerirsiniz? Maliyeti ne olur yada uğraşmaya değer mi yoksa bi yağlı peteği sürekli elektrikte bırakmak daha mı masrafsız olur?

  • capoeirista C kullanıcısına yanıt

    AYrı konu açabilirsiniz bunun için. Allah c.c. yardım etsin.


    Güneş enerjisi vb tabii ki faydalı olabilir. Siz içerde olsanız da olmasanız da sıcaklığı arttırsın istiyorsunuz, devamlı güneş enerjili su ısıtıcısının deposundaki suyu içeride dolandırılabilir. Eğer işinizi görmese de muslukta kullanmayı düşünüyorsanız zaten paranız da ziyan olmaz, denemek kolay.


    Ancak bu enerji içindeki su donabilir ve ya içeriyi soğutacak halde olabilir. Bunun için sıcaklık ölçümü ile otomasyon kurulabilir ve ya donmaz bir sıvı kullanılabilir. pek ta su pompası donmayacak bir yere konumlandırılıp bozulması önlenir.


    Devamlı elektrikli ısıtıcının fişte kalmasını gece-günüz önermeyiz. unun yerine çok daha güçlü ısıtıcıları siz oradayken çalıştırın.


    Bu arada yer nasıl bir yer? Hangi şehir bu kadar soğuk? 20 metrekare küçük alanı ısıtmak neden zor oldu ?

  • Kesinlikle geleceğin en önemli ürünü olacaktır.

  • Önce bilinmesi gereken bu solar panel'in nasıl güneş enerjisini elektriğe çevirdiğini detaylı bilmek gerekir.

    Solar panellerin hammaddesi olan photovoltaic cell'lerin güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren en önemli hammaddedir.

    Kaynak:

    https://www.solarpaneldictionary.com/converting-solar-energy-to-electrical-energy/
  • Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle kusura bakmayın bu konularda neredeyse hiç bilgim olmadığı için ne kadar araştırsam da pek anlamıyorum. Yeni bir karavan siparişi verdim 4mt x 2mt x 2mt ebatlarında. Karavanın dolu paketinde 2x205w monokristal güneş paneli, 1kw tam sinüs inverter ve 30A mppt şarj kontrol cihazı ve 2x100A jel akü bulunmaktaydı. Satıcı ile biraz konuştuktan sonra 1kw inverterı 3kw'a, 2 olan jel akü sayısını da 3'e yükselttim. Karavanın kendisinde mini buzdolabı ve küçük bir TV mevcut. Ekstra olarak günde 1-2 saat laptop, telefon şarjı, powerbank şarjı, mümkünse olabildiğince süre vantilatör (karavan için soğutma önerileri de alabilirim) için enerji tüketimim olacak. Zorunluluktan sürekli bir yaşam alanı olacağı ve hala bir şeyleri değiştirme, ekletme fırsatım olduğu için önerilerinizi alabilirim. Ör: mppt cihazını 40A veya 2x 30A - 2x40 A yap gibi.
    NOT: Karavanı kullanacağım yerde sürekli bir enerji bulamayabilirim bu yüzden kendimi garantiye almak istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jumanji

    Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle kusura bakmayın bu konularda neredeyse hiç bilgim olmadığı için ne kadar araştırsam da pek anlamıyorum. Yeni bir karavan siparişi verdim 4mt x 2mt x 2mt ebatlarında. Karavanın dolu paketinde 2x205w monokristal güneş paneli, 1kw tam sinüs inverter ve 30A mppt şarj kontrol cihazı ve 2x100A jel akü bulunmaktaydı. Satıcı ile biraz konuştuktan sonra 1kw inverterı 3kw'a, 2 olan jel akü sayısını da 3'e yükselttim. Karavanın kendisinde mini buzdolabı ve küçük bir TV mevcut. Ekstra olarak günde 1-2 saat laptop, telefon şarjı, powerbank şarjı, mümkünse olabildiğince süre vantilatör (karavan için soğutma önerileri de alabilirim) için enerji tüketimim olacak. Zorunluluktan sürekli bir yaşam alanı olacağı ve hala bir şeyleri değiştirme, ekletme fırsatım olduğu için önerilerinizi alabilirim. Ör: mppt cihazını 40A veya 2x 30A - 2x40 A yap gibi.
    NOT: Karavanı kullanacağım yerde sürekli bir enerji bulamayabilirim bu yüzden kendimi garantiye almak istiyorum.

    panellerin güneşe yönlendirilebilmesi önemli. verim, yağışta temizlenme/korunma, ısı sirkülasyonu.....

  • Jumanji J kullanıcısına yanıt

    Merhaba, akü olarak Lifepo4 öneririm, şu videodan bilgi alabilirsiniz;



    https://www.youtube.com/watch?v=-TWvW14-V8c



    Şarj kontrol cihazını 2 panel için 30a yeterli olur ama sonradan 1 panel eklerseniz sınırda kalacaktır. (paralel bağlantıda) İleride 4 panel olacaksa 60a Mppt öneririm.

  • Güneş panelleri gümüş fiyatlarını arttırır diye düşünüyorum. Şu an ki talep yenilenebilir kaynak üzerine...
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.