Şimdi Ara

Güneş hücreleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, dağcı bir arkadaşın küçük güneş panelleri konusunda bir talebi olmuştu. Forumda geriye doğru aramama rağmen bulamadım. Önceki gün İzmir 1. Onur'da uygun bir panele rastladım. 2. kat Akkaya Elektronik'te.

    65x60 mm boyutunda, 1.5 V, 250 mA. Bir kalem pil şarjı için yeterli. 3 panel seri bağlanırsa, piyasadaki pek çok telefonun pili şarj edilebilir. Fiyatı 12.50 YTL.

    Bir şarj devrem de vardı ama, pc'deki sorunlar nedeniyle bulamadım. Arkadaşlarda vardır sanırım.

    Kolay gelsin..








  • sarj icin devre bulursan bana da gonderirmisin? Benim de solar cell ile 2 tane nikel cadmium pili sarj etmek icin bi projem var bir turlu yapamadim. -Saol
  • bende A4 boyutların da bipanel var 12V 250 mA ben onla 12v 6 A lık bi aküyü sarj edebilirmiyim
  • 12V 250mA bir panelle 12V 6A lik aküyü şarj etmen bana pek mümkün gibi gelmiyo..Fakat yine de emin değilim hiç güneş hücresi kullanmadım, yani 12V 250mA bir adaptörle mümkün değil..
  • Nete pek sık bağlanamıyorum, özür dilerim arkadaşlar.

    12 V panelle 12 V akü şarjı bana da pek olası görünmüyor. Belki 12 V şarjı için demişlerdir. Sonuçta epey standartlaşmış gerilimler. Yukarıdaki panel 1.5 V, 1.2 V pil şarjı için. Işık şiddeti biraz düşünce gerilim de düşecektir, şarj olanaksız hale gelir.

    Bir de gerilim düşük olsa bile yükseltip (Akımdan ödün vererek.) şarja devam eden devrelerden sözediliyor ama, ben ulaşamadım.

    Aslında nette aratsanız solar cell charger, kesin birşeyler bulursunuz. Ama ben yine de arayayım yedeklerimde.




  • Solar güneş panelleriyle ilgili kahramanlarda bi dükkan vardı. İhlasın binasının karşısında bi yerde cadde üstünde küçük bi dükkan. İstersen oraya bi uğra. Kocaman bi tabelası ve üstünde SOLAR yazıyodu. Hala duruyodur orda umarım.
    Bide karabağlarda güneş enerjisiyle yanan bahçe lambaları imal eden ve satan dükkanlar var. Onlar yardımcı olur belki. Bi tanesinin internet adresi vardı ama hatırlamıyorum. Bide bahsettiğim bahçe lambalarından metroda satıyorlar. Fiyatıda 25 milyon gibi bişeydi. Onlardan bi tane alıp şarj devresini inceleyebilrisin. vsvs..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.