Şimdi Ara

Gündüzleri farlarınızı yakıyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gündüz farları ya da kısa hüzmeli farları açmak farkedilmeyi sağlar hele ki aracınız koyu renk ise, uzun yolda gündüzleri bunları mutlaka kullanmak gerekir, sis farlarının kullanım amacı sadece sisli puslu havalarda en yakın mesafeyi görebilmek içindir, sis farı sis olmayan hele ki yağmurdan ıslanmış yollarda ciddi yansıma yaparak karşıdan gelen şoförlerin görüşünü etkiler kullanılmaması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 18 Ekim 2014; 13:34:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcum

    Hem gündüz farım, hem normal farım kontağı açtığı gibi otomatik yanıyor. (Far anahtarı 0 konumunda)

    Adamların bir bildiği varki böyle yapmış.
     Gündüzleri farlarınızı yakıyor musunuz?




    Sizde en azından varsa gündüz farınızı, yoksada normal farlarınızı yakın..

    İsveç gibi İskandinav ülkelerinde hava genelde kapalı oluyor belki bu yüzden Volvo da kullanıcılar uğraşmasın diye yapmış olabilir tabi başka yerde de satınca kolaylık oluyor.

    Ben bu şekilde mantık yürüttüm ama dediğiniz gibi Led med olmayan araçlar özellikle gri olanlar kendini pek belli ettiremiyor diye düşünüyorum . Bu yüzden bir uyarı şeklinde far şart.




  • farlari acinca aku sarj sistemi devreye giriyor sesini duyuyorum yakiti arttirdigi icin gunduz kapali tutarim. sadece sik serit degistirecegim veya emniyet seridini kullanacagim zaman aciyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavipasa

    farlari acinca aku sarj sistemi devreye giriyor sesini duyuyorum yakiti arttirdigi icin gunduz kapali tutarim. sadece sik serit degistirecegim veya emniyet seridini kullanacagim zaman aciyorum.

    Akü motor çalıştığı sürece dolayı şarj olur diye biliyorum. Bunun dışında ikinci yorum ilginç geldi aslında?112 de filanmı çalışıyorsunuz.
  • Öğlen açmıyorum. ikindin civarı hep açarım. Tabi akşamları da.

    Ama en büyük alışkanlığım ŞEHİRLER ARASI yollarda kesinlikle açarım.

    Ama sürekli açmak lazım
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Adamlar sadece İsveç'e özel araba üretmiyorlar ki, tüm dünyaya pazarlıyorlar. İsveçteki Volvo dışındaki tüm araçlarında böyle olduğunu düşünmüyorum.
    Bu lambaların böyle yanmasında, sorun İsveç'teki gün ışığının azlığı olsaydı, Volvo'da Türkiye'ye yada ekvatora yakın ülkelere ihraç ettiği Volvo araçlarında basit bir yazılımla bunu düzeltebilirdi ama yapmıyor. Muhtemelen güvenlik konusunda, sizin, benim gibi basit mantıkla yaklaşmamışlardır olaya..
    Ben memnunum..
  • Arabayi calistirdiktan sonra ilk isim farlari acmaktir. Sabah ogle aksam gece fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı havalarda mutlaka açarım. Gündüz farı olmadığı için aydınlık vakitlerde açmıyorum.
  • Park açık hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavipasa

    farlari acinca aku sarj sistemi devreye giriyor sesini duyuyorum yakiti arttirdigi icin gunduz kapali tutarim. sadece sik serit degistirecegim veya emniyet seridini kullanacagim zaman aciyorum.

    Aracınız nedir? Yakıtı arttırdığını ilk defa sizde duyuyorum. Sonuçta aracınızda şarj dinamosu var ve motorun hareketiyle aküyü siz farlarınızı açsanız da açmasanız da şarj eder. Yani yakıta olumsuz bir etkisi yoktur.
  • Gündüz far acmam yakut tüketimini artirir ama karsidan gelen için iyibisey ggüvenliği artirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, farlar yakıt tüketimini artırmaz, araçta akünün ilk çalıştırma marş anında onemi vardır, şarj dinamosu siz hareket halindeyken sürekli çalışır gereken elektriği ve gerekiyorsa aküyü hiç durmadan şarj etmeye devam eder, karadeniz temel fıkrası gibi konuşmayın millet sizinle maytap geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışkanlığımdı gündüz far yakmak ama yeni aldığım Clio' da bu alışkanlığımı terketmek zorunda kaldım.
    Çünkü farları açtığımda hareret ibresi tehlikeli şekilde yükseliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arkadaşlar, ben de şunu merak ediyorum: (cee'd ' de olduğu gibi) sis farına entegre ya da sis farı hizasında olan, normal ampul kullanılan (sarı renk demek istiyorum) gündüz farlarını rahatlıkla görebiliyor musunuz?

    Ben, beyaz renkli şeritleri daha kolay seçiyorum ama kısa farları özellikle yazın gündüz vakti tam olarak seçemiyorum. Benim araçta olduğu gibi denk gelmedim uzun yola çıktığımda, size denk geldiyse ve kıyaslarsak : Beyaz şeritler mi daha dikkat çekici oluyor, yoksa cee'd gibi olanlar mı?
  • Evet yakıyorum.
  • erhanbabacan kullanıcısına yanıt
    smart charge denen birşey var. akü doluysa alternatörü kapatarak şarjı kesiyor. valeo markalısı fordlarda var. kia kullanıyorum. tata da vardı. bmw start stoplularda da varmış. src diye isimlendirenler mevcut. farları açınca akü boşaldığı için alternatörü çalıştırıp ekstra yük bindiriyor. haliyle yakıt harcanıyor.
  • Tamam yakıt az yakmak hatta hiç yakmamak adına otoparkta bırakalım hatta ne olur ne olmaz aküleri de sökelim belli mi olur yakıtı içer neyin allahım bu millete akıl ihsan yarabbim. En doğrusu bu gibi nedenlerden yakıt yaktığını düşünenler araba almasınlar haydiyin toplu taşımaya çevreci olmaya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farimda hep acik yolumda... Ilk isim emniyet kemeri ardindan far acmaktir. Radyo bile ucuncu sirada :) varsin bi kurus fazla yaksin yeterki gorelim gorulelim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında aç bir polis gunduz vakti anneme aracın farları açık diye ceza kesmişti.
  • Senelerdir İskandinav ülkelerinde gündüz far yakmak mecburi..

    O yüzden bizimde de gündüz farlarımız acık

    (Bknz; Volvo)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.