Şimdi Ara

Güncelleme Sonucu Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayara güncelleme gelmişti güncellemeyi yaptım şimdi bilgisayarın sürekli fanı çalışıyor ve ısınıyor neden olabilir bu ?



  • Bilgisayar boştayken görev yöneticisinden CPU, GPU ve Ram değerlerine bakın. Herhangi bir uygulamada uyumsuzluk çıkmış ve CPU yu gereksiz yere yoruyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruvale -- 16 Mayıs 2018; 22:16:49 >
  • bu değerler nasıl?

    Güncelleme Sonucu Sorun
  • %25 CPU kullanımı biraz yüksek, CPU sekmesine tıklayarak hangi programın buna sebep olduğunu tespit edelim öncelikle. Eğer %20 nin üzerinde bir CPU tüketiyorsa halen muhtemelen fanı çalışmaya zorlayan şey de o programdır.

    Bu arada bugün 1803 güncellemesini ben de aldım ve benim değerlerim şuan şu şekilde:

    Güncelleme Sonucu Sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruvale

    %25 CPU kullanımı biraz yüksek, CPU sekmesine tıklayarak hangi programın buna sebep olduğunu tespit edelim öncelikle. Eğer %20 nin üzerinde bir CPU tüketiyorsa halen muhtemelen fanı çalışmaya zorlayan şey de o programdır.

    Bu arada bugün 1803 güncellemesini ben de aldım ve benim değerlerim şuan şu şekilde:

    sistemden kaynaklı % 30 lara kadar çıkıyor, bilgisayarım yeni şarjıda çabuk bitmeye başladıcaçıkçası canıma sıkmaya başladı bu durum.
    Güncelleme Sonucu Sorun




  • Evet sanırım sorunu tespit ettik gibi, bir kaç forumda donanımdan kaynaklandığı, fare-mouseleri sökünce sorunun çözüldüğünü yazmışlar. Ancak ben güncelleme ile herhangi bir programın veya driverin sorun çıkarttığını düşünüyorum halen.

    Bunu şöyle anlayabiliriz. Güvenli modda bilgisayarı çalıştırıp bu CPU değeri aynı değerde mi kontrol edin. Güvenli modda sadece ihtiyaç duyulan dosyalar ve driverler yükleneceği için eğer CPU düşüyorsa yazılımsal bir sorunumuz var diyebiliriz. Eğer durum değişmiyorsa siz de mevcut donanımları bir çıkarıp - masaüstü ise- deneyebilirsiniz.

    Yazılımsal bir problem varsa ki büyük ihtimal öyle, Burada(tıkla) aynı sorunu yaşayan bir kullanıcıya windows yetkilileri tarafından cevap verilmiş.Bu yöntemleri deneyebilirsin.

    Ve bir forumdan da şöyle bir çözüme ulaştım.

    quote:

    Windows + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.



    Halen olmuyor ise, driverları silip güncel olarak yeniden yüklemeni tavsiye edeceğim. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruvale -- 18 Mayıs 2018; 1:51:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.