Şimdi Ara

. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
10
Favori
17.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hackintosh kuracaklar grafik işlemcili intel işlemci alıp ekran kartı almadan kullanabilirler.
  • Selamlar arkadaşlar Ryzen performansı nası hackintoshların, 2. MacPro5.1 almayı düşünüyorum ama bi an eski günler geldi aklıma. Şu an High Sierra yeterli benim için, Ryzen ile performans ve stabilite sorunu yaşarmıyım ve uygun buildler neler olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Selamlar arkadaşlar Ryzen performansı nası hackintoshların, 2. MacPro5.1 almayı düşünüyorum ama bi an eski günler geldi aklıma. Şu an High Sierra yeterli benim için, Ryzen ile performans ve stabilite sorunu yaşarmıyım ve uygun buildler neler olabilir?
    macbook promdan daha stabil calisiyor dostum
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Peki rehber kurulum tavsiyen hangisi olur? Vay ya eski gunler, i7920 4.2 ghzde ile tozu dumana katmiştım ajansda, 18.000 tl lik macpro 5.1 den daha hizli convert yapardim:)
  • Psychomaniatico kullanıcısına yanıt
    Hackintosh 'tinkerer' denilen kişiler için zaten.

    Sıradan bir kullanıcıya hackintosh DVD'si verip al bunu Laptop'una kur desen, ya grafik ya cpu ya MBR / EFI uyumsuzluğu ya da WiFi, anakart, USB, klavye ... uyumsuzluğundan birinden birinde havlu atar, kuramaz. O yüzden Hackintosh 'un Apple donanım satışlarını tehdit edecek kadar yaygınlaşması imkansız. Apple sanırım bu durumu da bildiğinden lisans vs olayıyla uğraşmıyor bile.

    Ancak bir kere uğraşıp Apple olmayan bir laptop'a Hackintosh kurduktan sonraki durum ise harika. Ben Hackintosh kurduktan sonra işyerindeki tüm arkadaşları şaşırtmıştım. Lenovo laptop'un kapağını açıyorsun düğmeye bastıktan sonra farklı ekran. Bazen Freelance işler alıp laptop'umla başka yerlere gidiyorum. Gittiğim bir yerde grafiker vardı, windows dışında hiçbir sistem kullanmamış, aklının köşesinde hep bir Mac alıp kullanma varmış, benim laptop'a Mac OS kurduğumu görünce kendi PC'sine ücretli Mac kurmamı istedi ve kurdum, bugünün parasıyla 400TL'yi anında verdi :) Başka bir yerde laptop'u işletme sahibinin yanında açtım; "ya oradaki menü ne öyle, değişik. Linux bu mu yoksa, ama yine de değişik" dedi. Adamda para var, Amerika Avrupa vs yer gezmiş, villada kalıyor, cok şey gördü fakat sıradan ve ucuz bir laptop'ta Mac OS hiç görmedi tabi :)




  • Merhaba dostlar.

    Ryzen 5 3600 ve HD 7850 1GB sistemime hackintosh yapabilir miyim?


    Yardımcı olabilir misiniz?
  • Ryzen 5 3550H ve GTX 1650'li dizüstüme Catalina için Hackintosh yapıp yapmama arasındayım, denemeye değer mi, yoksa macera aramamalı mı
  • Eskiden öyleyse de şimdi o kadar zor değil hocam. Technopat on numara rehber hazırlamış, oradan takip ederek 2-3 saatte hallettim ki daha önce bulasmisligim yok.

    İşlemci, ekran kartı veya anakart modelinizin yanına hackintosh diye yazıp aratırsanız uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz, beceren birinin konusu çıkarsa uyumludur. Bildiğim kadarıyla pentium/celeron islemcilerde çalışmıyor, ekran kartınız yeni bir Nvidia modeli ise büyük ihtimalle kullanamazsınız. Benim işlemcim i5 4690k, dahili gpu'su hd4600, bu igpu ile uyku moduna alınamıyor. Voodoo ses kexti hdmı üzerinden ses aktarmiyor, monitörün dahili hoparlörü varsa kullanamazsınız onu da. Bunlar benim karsilastiklarim.
  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt
    High Sierra deneyebilirsiniz, mojave ve catalina da o gpu calismaz.
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Geçen yıllar zarfında Hackintosh işleri muhakkak kolaylaşmıştır.

    Benim Lenovo laptopun ekran kartı Nvidia GeForce 9300M GS ve macOS'de en sorunsuz çalışan parçalardan biri :) Uyku modu genelde hiç kullanmadığımdan birşey diyemem. Windows kurulu laptop veya macOS kurulu Apple laptoplarda dahi bazen sorun olan birşey uyku modu.

    Benim Lenovo laptop'ta Hackintosh kurmaktan cok macOS uyumlu WiFi kartı Lenovo'nun BIOS'taki whitelist'ine kabul ettirmek uğraştırmıştı aslında.
  • Batarya performansında Windows'a göre artış oldu mu? Xiaomi Air 13.3 laptop'um var, USB üzerinden internete bağlanmak suretiyle kullanabilirim de. Ancak Windows ile süper uyumlu çalışıyor, gestures, parmak izi vs on numara. Bozmaya kiyamiyorum.
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Batarya da cok fazla kullanmıyorum. Sonuçta 2009 model bir Lenovo. Fakat, bu laptopta hem Windows 7 hem macOS 7 kullandığım için ikisinin çalışmaları arasındaki farkları söyleyeyim: macOS harddiskten cok daha az okuma/yazma yapıyor. Windows 'u daha cok kullandığım ve daha cok program yüklediğim için de olabilir fakat macOS 'i de 2016-2018 arasında az kullanmadım değil, ona da birçok program yükledim ve Windows da göre cok daha az harddisk okuma yazma yapıyor. (Her iki sistem de 80GB'lık 5400rpm harddisk partisyona kurulu)

    batarya konusunda macOS'nin masaüstü ikonu cok daha net bu arada. yani oradaki kalan süre bilgisi macOS de psikolojik de olsa daha güven veriyor,

    Xiaomi Air'e macOS kurmak için mevcut Windows kurulumunu bozma. SSD'si anakarta lehimli mi? Değilse onu cıkarıp başka bir ssd'ye kur. sonraki aşamada ise tercihen 3. ve büyük GB bir ssd'ye dual boot olacak şekilde her iki sistemi kur. Benim bu laptopta 320GB harddisk'i 4'e böldüm ve birinde Windows digerinde macOS var ve onları da başka harddisklerden Windows'u Acronis , macOS'u Carbon Copy Cloner / CCC ile alıp direkt bu harddiskte yazdırdım ve Chameleon (yazılışı yanlış olabilir) boot manager ile hangisini başlatacağımı ayarladım. Fakat bu işlemleri 4-5 yıl evvel yaptığım için ayrıntılarını unuttum. Her durumda, mevcut Windows veya macOS kurulumlarını başka harddisk/SSD'de yedeğini bulundururum, bazen yedeklerim.




  • Lehimli degil, aslinda ikinci ssd icin slot da var. Yillar once cinden aldigim 22*42'lik ssd'yi nedense kabul etmedi, onu takinca calismadi. Olsa idi epey kolaylastirirdi isleri.

    Alandan kisip kalan kismi farkli disk olarak gosterebiliyorsam o kisma mac yuklenebilir. Clover dual boot u destekliyor.
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda anlattığım gibi zaten bu Hackintosh işinde asıl önemli konu donanım hack'leri. Orada uygun ssd ayarlamak, kurduğun bir OS imajını Acronis veya CCC ile diskten diske taşımak, bootable yapmak, boot manager ayarlamak... macOS kurulumu öncesi 'ön hazırlık' işlemleri zaten işi bitiriyor.
  • Merhaba arkadaşlar altta linkini verdiğim Asus laptop pc'nin i3 versiyonuna stabil bir şekilde Macos kurmak mümkün mü acaba bilgisi olan var mı.?
    https://www.asus.com/tr/Laptops/X550CC/specifications/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Selamlar arkadaşlar Ryzen performansı nası hackintoshların, 2. MacPro5.1 almayı düşünüyorum ama bi an eski günler geldi aklıma. Şu an High Sierra yeterli benim için, Ryzen ile performans ve stabilite sorunu yaşarmıyım ve uygun buildler neler olabilir?
    High sierra çoğu programla uyumsuz. En az mojave yukleyin. Ben ryzen 1600 sistemde catalina kullanıyorum.
  • Yazılımla uğraşan çoğu kişi -Microsoft geliştirme araçlarıyla haşır neşir değilse- MacOS kullanıyor. Birçok yerde de daha performanslı ve terminallerinin sorunsuz olduğunu okudum-izledim. Yeni bir bilgisayar alacak param yok. Kendi bilgisayarımı MacOS'a çeviricem ancak bunu sanal makineyle mi yapmalıyım yoksa Hackintosh mu kurmalıyım?

    *Sanal makinede, tüm terminaller, ağ bağlantıları, Git'e bağlantılar v.s sorunsuz çalışır mı?
    *1 diske Windows, diğer diske Hackintosh kursam, Hackintosh'un bios ayarları farklı olduğu için, Windows kullanırken sorun yaşar mıyım?
  • Merhabalar.
    B450 tomahawk
    Ryzen 5 2600
    RX 5700 XT
    3200 16GB Ram
    Sistem bu şekilde. Hangi sürümü önerirsiniz. Bir macera yapayım diyorum. Ekran kartı tam performans verir mi hiç umudum yok.
  • Dostlar Merhaba,

    Malum macler çok pahalı gücümüz yetmiyor fakat hep bir mac sistem denemek istedim,

    Masaüstü bir sistemim var oyunlardan filan hevesimi aldım artık dizi film vb kullanıyorum cihazı.

    Mac os en son sürümğü catalina sanırım, bunu aşağıdaki sisteme kurabilir miyim ?

    i5 skylake 6400
    gtx 950
    msı b250 pc mate ana kart
    creative sound blaster ses kartı ( Çalışması önemli)
    7200 rpm hdd 1 tb
    256 gb ssd
    16 gb Ram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 21 Ocak 2020; 11:24:44 >
  • Merhaba, iyi forumlar. Aşağıda belirttiğim donanım ile MacOS Catalina kurabilir miyim?

    Üretici & Model: CASPER NIRVANA
    Detaylı CPU modeli: Intel Core i7 4790
    Grafik Aygıtları: NVIDIA GeFORCE GT 1030
    Ağ Aygıtları: Qualcomm Atheros AR9485 & Realtek PCle GbE Family Controller
    Disk ve Ram: 500GB HDD & 12GB DDR3 1600MHz
    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.