Şimdi Ara

GÜLHANE TIP YATAY GEÇİŞ SONUCUNDA BUYUK MAĞDURİYET(EKŞİ'ye de TAŞINDI)(edit:SONUCLAR İPTAL EDİLDİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
7
Favori
60.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
299 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖN EDİT: 6 EYLÜL(BUGÜN) SONUÇLAR İPTAL EDİLDİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
    http://sbu.edu.tr/tr/duyuru/hf2ZAi-universitemize-yatay-gecis-basvurusu-yapan-ogrencilerin-dikkatine

    Bugün Gülhane Tıp Fakültesi'ne yatay gecis sonuçları açıklandı. Merkezi yerleştirme ile geçişe ben de başvurdum ancak sonuç listesinde adım yok puanı benden düşük 2 kişi varken bizim adımız yok. Başvuran toplam kişi sayısı 31 iken listede sadece 8 kişinin adı var ve kontenjan da 45 kişi herkes taban puanı şartını yerine getiriyor.

    Lütfen bu mağduriyetimizi duyurabilme konusunda bize yardımcı olun. Konuyu EKŞİ SÖZLÜK'e taşıma imkanı olan üyelerimizden yardımlarını bekliyorum.

    Yatay geçis sonuclari:http://www.sbu.edu.tr/FileFolder/Dosyalar/eb408a43/2019_9/gulhanetipfakultesiyataygecissonuclariekmadde1-ec73e1a1.pdf


    TYT/AYT forumunda mağdur olan diğer arkadaslar konuya buradan ulasabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/gulhane-tip-fakultesi-yatay-gecis--139848703

    Lütfen konuyu öne çıkartarak bizlere yardımcı olun

    Edit: YÖK'e, Rektörlük'e, Dekanlık'a dilekçe yazdık. Başka bir ilde olduğumuzdan APS ile posta gönderdik. Posta ile dilekçe kabul ediyorlar. CİMER üzerinden de yazdık. İTİRAZLARIN KABULU İÇİN MUTLAKA DİLEKÇE YAZİLMASI GEREK. ÖZELLİKLE de YÖK'e.

    Edit2: Dekan yardımcısı sekreteri ismimi ve numaramı aldı ancak aradığımda hep toplantıda dendi. Yarın ve cuma izin almış. Benim gibi birçok kişi aramış.

    Edit3: Konu EKŞİ SÖZLÜK'e taşındı. Taşıyan kişilere ve orada da görüş bildiren yazarlara minnettarız.https://eksisozluk.com/4-eylul-2019-gulhane-tip-yatay-gecis-rezaleti--6167232
    https://eksisozluk.com/entry/94902306

    Edit4: Konudan İstanbul Rektörlük'ün haberi yok. Olay tamamen dekanlıkça olmuş. Ankara'yı aradığımızda telefona sadece memurlar çıkıyor ve yönetimi bağlayın dediğimizde o işle dekan yardımcısı ilgileniyor diyorlar ve o da pazartesiye kadar izin almış. Bize de dilekçe yazın diyorlar sadece. Konuyla Rektörlük ilgilenmeye başladı ve Ankara'da dekanlık'a konu bildirilmiş durumda.

    Edit5: YENIDEN DEGERLENDIRILECEK BUGUN DUYURU GECTI
    http://sbu.edu.tr/tr/duyuru/hf2ZAi-universitemize-yatay-gecis-basvurusu-yapan-ogrencilerin-dikkatine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 6 Eylül 2019; 14:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Savcılığa sıç duyurusunda bulunacağını, burada hak kaybın olduğunu, usulsüz işlem olduğunu ve gerekirse TBMM ne konuyu muhalefet partileri aracılığıyla, duyuracağını, şu an bazı ulusal haber kanallarına gitmek üzere olduğunu bizzat dekana ve rektöre söyle; asla ses tonunu da ve üslubunu da alttan yapma, bu konuda sonuna kadar onlarla uğraşacağını hissettir.Sakin bir tonda konuya giriş yap, terslerlerse sert bir üsluba geç; kaybedecek bir şeyin yok onlardan yana.
    Dostum zamanında aynısı benim başıma gelmişti. İstanbul Üniversitesi sene 2011 senesinde. Liste açıklandıktan sonra öğrenci işlerini vs aradım çok sallamadılar. Dekanın numarasını öğrendim aradım dedim hocam böyle böyle listede adım yok. 1. den daha fazla puanım var. Gerekli yerlere başvuracağım dedim. Dekan ilgileniyorum dedi ardından üniversitenin sitesinden yatay geçiş sonuçlarının durdurulduğu yarın yeniden yayınlanacağı açıklandı. Ertesi günkü sonuçlarda da 1. Sırada ben vardım. Yani diyeceğim o ki girişken biri olmasam belki istedikleri kişiyi alacaklardı. Kesinlikle peşini bırakma hızlı bir şekilde dekana ulaş olmadı hemen istanbula gidip görüş.
    Dekana ulas benzer problemim oldu uzakta bir universite kazanmistim ozel maddi manevi sebepler yuzunden ara vermek durumunda kaldim baska universiteye gecmek icin onayli transkript yolladim her nedense o transkript ptt ye gidiyor ptt ucinde eski universiteye geri donuyordu ogrnci islerine aradim nerde benim transkriptim dedim suratima kapatti dekana e posta yolladim o sebeplerim oldugunu maddi olarak oldukca dusuk seviyedeyim oraya gelemem transkriptimi yollamazsaniz okul hayatimin bitecegini soyledim dekan beni aradi :D gerekli islemleri yapacam rahat ol dedi ve ertesi gun transkriptim geldi.
    Susma gerekeni yap dekana ulasmaya calis ulasamiyorsan yasalar mevcut basina caresine bak sessizce durma
    Bilmediğiniz konular hakkında konuşmamalısınız. Ek Madde 1 ilkeleri YÖK tarafından belirlenir, Rektör ve Senato kararı ile bile bu ilkeleri değiştiremez hiçbir üniversite. Her güz döneminde her sınıf için(hazırlık dahil) %30 kontenjan açılmak zorunda. Aranan tek şart var: "başvuran kişinin üniversiteye girdiği yıl aldığı puan üniversitenin aynı sene içinde oluşan taban puanından yüksek ya da eşit olmak zorunda."

    Kontenjan dolana kadar başvuru şartını sağlayan herkesi almak zorundalar, başarı şartı aranmaz, yıl şartı aranmaz. Programlar uyumsuz ise 1.sınıfa intibak yapılır, ders kabul etmezler v.s. Ama kontenjan kadar başvuran kişiyi almaları gerek.
    https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri
    Dönem başlayıp çok ilerlemeden cevap gelirse kayıt yaptırmanız için YÖK yazı yazabilir(11 Eylülden sonra dahi) diye düşünüyorum. Bu durumda uygulamak zorunda kalırlar ama dönem başladıktan sonra mağdur olabilirsiniz hocam, yani kaydınızı belki alırlar bu durumda ama dönem başlayalı çok olduğundan derslere başlamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up peşini bırakmayın bu işin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.sınıfa ek-1 ile başvuru yapan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum senin ref. Yok ref ref olsa adın olurdu var mı YOK!1bir! Birde utanmadan gelip başlık açıyorsun sen tıp okusan ne olur okumasan ne olur o kafa ile o kadar ders çalışacağına 1 ref kasa idin böyle olmazdı11!bir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuru yaptığınıza dair ekran görüntüsü gibi delilleri burada paylaşır mısınız.

    Başka yerde paylaşanlar için kolaylık olur.
  • Lütfen konuyu öne çıkartarak bize destek olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum belgelerinizin eksiksiz ve tam olduğundan emin misin?
    BTÜ'nün de Ek-Madde-1 Sonuçları açıklandı %80'i kabul edilmemiş herkesin yanında sebepleri yazıyordu,okulu arayıp nedenini öğrenmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    Yahu listede adım dahi gözükmüyor. Belgelerim tam.

    Bu üniversite bünyesinde 3 tıp fakültesi var. Aradıgimda memur kadın, ilk basta ayni üniversiteden merkezi yerlestirme puanı ile yatay gecis kabulu almiyoruz dedi ilk olarak. Ama listede ilk sırada ayni üniversiteden basvuran o kisinin adı yazıyor ve kabul etmisler.

    Ben de baska üniversiteden basvurdum dedim bu sefer de program uymuyor dedi ben de dedim programı benden cok daha uyumsuzlari almissiniz dedim. Ki benim programim uyuyor zaten.

    En sonda bana CİMER'e ya da okula dilekçe yazın işin icinden cıkamadı telefonu kapattı.

    Bir sürü celiskili ifadeler kullandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 4 Eylül 2019; 9:48:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle CİMER e yazın. Başka türlü sonuç alınamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahtsıznecmi kullanıcısına yanıt
    CİMER'e yazdık ama sonuç geç gelir. Kayıt 4-11 Eylül arasında.


    Lütfen konuyu öne çıkartalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence öğrenci işleri yerine okuldaki daha yetkili birinden bilgi alın niye geçişe kabul edilmediğinizi sorun dönem koordinatörleri olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam terslik var zaten İstanbulda rektör özel kalemini aradık onlar Ankarayla irtibata gececek ayrıca aradigimda yatay gecis komisyonundaki memur yukaridaki şeyleri dedi bana. Dedikleri kendisiyle çelişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    Bilgi İşlemlerini arayın bakıyım bir de onlar geçiyor bu belgeleri diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    Hocam rektörluk İstanbulda rektörlük özel kalemini aradik sabah acmadilar sonra onlar bizi aradılar. Şikayetimizi belirttik her şeyi mail olarak da yaz dediler yazdim ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.