Şimdi Ara

GUILD WARS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GUİLD WARS HAKKINDA BILGI SAHIBI OLAN VARSA LUTFEN BENI BILGILENDIRSIN O YUNU COK OYNAMAK ISTIYOM KNİGHTI BIRAKTIM ARTIK.......CVPLARINIZI BEKLIYOM



  • Bende Girecem GW ye. Bildikelrim sadece Orjinal Cd key ini para ile alıyorsun gerisi Free. oyunun detaylarını soruyorsan istersen onlarıda yazarım.
  • dowland adresi yokmu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gift15h

    Bende Girecem GW ye. Bildikelrim sadece Orjinal Cd key ini para ile alıyorsun gerisi Free. oyunun detaylarını soruyorsan istersen onlarıda yazarım.

    aga nasıl oyanndıgını da anlatırsan cok sevınırım cunku knight online bıktırdı olmazsa msnden konusuruz....su oyunu cok merak ettım ınternetten goruntulerını gorunce hayran kaldım.
  • Abi Tam yatacaktım şimdi gördüm o yüzden bunu yapıştıram. şimdilik yeterli olur sanırım.


    Temel Sorular

    S: En iyi meslek (profession) hangisidir?
    C: Guild wars son derece dengeli bir oyun. Dolayısıyla bütün meslekler üç aşağı beş yukarı aynı güçte diyebiliriz. Önemli olan doğru skill kombinasyonlarıyla eldeki malzemeyi iyi kullanmak. En iyi karakter budur diyenleri önemsemeyin, hangisini kendinize uygun görüyorsanız onu seçin.

    S: Guild wars'da fishing/mining vs. tarzı savaş harici skiller var mı?
    C: Hayır yok. Guild wars savaş üzerine kurulu bir oyun. Kullandığınız zırhları ve bazı silahları şehirlerdeki crafter npc'ler yapıyor. Ayrıca yaptırabilmek için gerekli hammaddeye ve paraya sahip olmanız gerek. Hammaddeler öldürdüğünüz yaratıklardan çıkıyor.

    S: Ölümün herhangi bir zararı var mı?
    C: Öldüğünüz zaman 15% death penalty yersiniz. Yani canınızın ve enerjinizin maksimum değeri 15% aşağı çekilir. Her ölümde %15 daha aşağı düşer. Mesela 300 hp'niz varsa ve 3 kere ölmüşseniz 45% penalty yersiniz ve oyuna 165hp ile devam edersiniz. Maksimum death penalty 60%'dır. Ne kadar ölürseniz ölün canınız ve enerjiniz 60%'dan aşağı düşmez. Her kazandığınız 75xp'de 1% penalty silinir. Şehre döndüğünüz zaman üzerinizdeki death penalty kalkar. Fakat öldürdüğünüz tüm yaratıklar tekrar spawn olur ve şehirden çıktığınızda onlarla aynı yerlerinde tekrar karşılaşırsınız. Bunun dışında öldüğünüz zaman experience veya item kaybetmezsiniz.
    S: Oyundaki emote ve komutlar neler?
    C:http://www.gwonline.net/page.php?p=87

    S: Partimdeki kişilere saldırdığım kişiyi nasıl bildirebilirim?
    C: Ctrl+space'e basarsanız takımınıza otomatik olarak I'm attacking <enemy>! şeklinde bir mesaj yollanır. Takımınızdakiler de T tuşuna bastıklarında otomatik olarak o kişiye saldırmaya başlar. Bunun dışında ctrl'e basıp ekranınızdaki herhangi bir şeye basınca onunla ilgili takımınıza rapor verebilirsiniz. Örneğin ctrl'e basıp sol üstteki level barına tıklarsanız takımınızdakilere levelınızın kaç olduğu ve bir sondaki levela ne kadar kaldığı hakkında bir mesaj yollanır.

    S: Skill point ne iş yarar, nasıl kazanılır?
    C: Skill point yeni skiller öğrenmeye yarar. Şehirlerden her aldığınız skillde 1 skill point kaybedersiniz. Her level atladığınızda ve daha önceden bitirmediğiniz bir mission'ı bitirdiğinizde 1 skill point kazanırsınız. Level 20 olunca da level barınız xp kazandıkça artmaya devam eder. Fakat dolunca level 21'e geçmemenize rağmen 1 skill point alırsınız.

    S: Nasıl para kazanabilirim?
    C: Birçok yolu var. Öncelikle çok para harcamayın. Sık sık armor değiştirmeyin. İşe yaramayan itemları satın veya salvage kit ile parçalayın. Expert salvage kit ile parçalayacağınız itemlara dikkat edin değersiz itemlar için expert kiti kullanmayın. Zaten missionları ve questleri bitirirken elinize yeterince para geçecek. Çeşitli para kazanma yolları var onların da bir kısmı forumdaki diğer başlıklarda yazıyor, bir kısmı da ilerde eklenecek.

    S: Mesleğimi değiştirebilir miyim?
    C: Ascalondaki yıkımdan önce yani oyunun başında bütün ikincil meslekleri deneyip istediğiniz bir tanesini seçerek devam edebiliyorsunuz. Yıkımdan sonra ise oyunun ilerleyen bölümlerinde level 20 olduktan sonra ve ascension missionlarını tamamladıktan sonra alacağınız bir quest ile ikincil mesleğinizi değiştirme hakkınız var. İlk mesleğinizi hiçbir şekilde değiştiremezsiniz.

    S: Oyun haritasına nerden ulaşabilirim?
    C:http://www.gwonline.net/page.php?p=127. Ayrıca başka birçok siteden de bulabilirsiniz.

    S: Nasıl xp (experience) kazanırım?
    C: İki kolay yolu var. Missionlar ve questler. Her yaptığınız mission için 1000xp kazanırsınız. Her missionın bir de bonusu olur ve bonusu da yaparsanız ekstra oalrak 1000xp daha alırsınız. Bunun yanısıra yaptığınız questlerin sonunda da ödül olarak xp alırsınız. Bunların dışında her yaratık öldürdüğünüzde xp alırsınız. Kendi levelınızdaki yaratık size 100xp verir. Levelı sizden yüksek olan yaratıklardan daha çok alçak olanlardan daha az xp alırsınız. Sizden 6 level veya daha alttaki yaratılardan xp alamazsınız. Aynı şey arenalarda öldürdüğünüz adamlar için de geçerli. Bunun yanısıra alacağınız xp partinizdeki adam sayısına bölünerek size gelir. Örneğin bir yaratık size 100xp vermesi gerekiyorsa ve grubunuz 4 kişiyse 25xp alırsınız.

    S: Nasıl ekran görüntüsü (screenshot) alırım?
    C: PrintScreen tuşuna basarak alabilirsiniz. Resim bmp formatında guild wars klasörünüzdeki screens klasörüne kaydolur.

    S:Oyunun hızı nasıl, lag oluyor mu?
    C:256kbps Adsl ile çok az server bazlı lag olabiliyor.Şehir içlerinde bazen lag olsa da neredeyse şehir dışında hiç lag yok.Onun dışında 256k adsl yeterli oyun için.

    Yıkım Öncesi Ascalon

    S: Yıkım öncesi Ascalon nedir?
    C: Roleplay karakter açtığınızda oyuna başladığınız yerdir. Oyun dinamiğini burda az çok öğrenirsiniz. Kendine göre kuralları vardır. Mesela death penalty yoktur. En fazla 2 kişilik parti kurabilirsiniz. Crafter, merchant, henchman npc'ler yoktur. Burdan ayrıldığınızda bir daha geri dönemezsiniz.
    Edit by zamo:Merch




  • Ahanda Buda Meslekler....

    Bütün mesleklerin kendi özel güçleri ve vasıfları var. Aralarında seçim yapmak size kalmış. Kimisi silah üzerine kimisi de büyü üzerine etkili. Bunun dışında rakibe hasar veren, rakibi ve çevreyi yönlendiren, dostlarınızı koruyan veya iyileştiren özel beceriler de mevcut bu mesleklerde.

    Yarattığınız her kahramana önce bir birincil meslek seçersiniz (primary profession). Daha sonra da isteğinize göre ikincil mesleği seçersiniz.

    Primary Profession: Birincil mesleğiniz rakibinizin temel duruşunu, giydiğiniz zırh (armour) da dahil olmak üzere, belirler. Bu kahramanınızın kimliğidir. Ayrıca birincil meslek özel bir vasıf (attribute) sunar. İkincil meslek olarak seçtiğinizin mesleğin özel vasfına sahip olamazsınız.

    Secondary Profession: Kahramanınız için ikinci meslektir. Bir dizi attribute ve bunların getirdiği skill'ler sunar. Mesleğin temel attribute'una sahip olamazsınız. Ör: İkincil meslek olarak warrior seçerseniz strength vasfına ve getirdiği skill'lere sahip olamazsınız.

    Attributes (Vasıflar)

    Her mesleğin bir dizi vasfı vardır. Skill'leriniz de bu vasıflara bağlıdır. Sadece vasfına sahip olduğunuz skill'i öğrenebilirsiniz. Örneğin bir e/me karakter gidip warrior'ın bull's strike skillini öğrenemez. Skill'lerinizin etkisini attribute puanınız belirler. Örneğin ateş büyüsü olan flare fire attribute değeriniz 0 iken 16 dmg verirken attribute değeriniz 12 olduğunda 40 dmg verir. Attribute değerinizi arttırmak için attr. puanına ihtiyacınız vardır. Her level atladığınızda attr. puanı kazanırsınız ve bu puanlarla attribute değerlerinizi arttırırsınız.


    Warrior

    Cesur yüreklerine ve hayvani güçlerine güvenirler düşmanlarını alt etmek ve dostlarını korumak için. Uzun menzilli savaşlardan haz etmezler aksine seçtikleri silahla doğrudan rakibe girişmekten hoşlanırlar. Diğerlerinin aksine rakiplerini çok güzel dövebilirler. Balta, çekiç veya kılıcı eşit rahatlıkta kullanabildikleri gibi genelde bir tanesinde uzmanlaşmayı seçerler. Çoğu warrior skill'i kullanılabilmek için adrenaline gerektirir. Adrenaline değeriniz savaşırken artar ve bu skill'ler kullanilabilir hale gelir, amaçları daha yüksek zararlar verebilmektir. Tactics warrior'lara daha düşük hasar alma ve arkadaşlarını koruyabilmede yarasa da warrior'ların en büyük özellikleri rakibe daha çok hasar vermeye yarayan strength vasıflarıdır.

    [ Spoiler ! açmak için tıklayın ]
    Strength*: Her attribute derecesinde 1% armor penetration sağlar. Bunun dışında rakibe verdiğiniz hasarı arttırır.

    Swordsmanship: Kılıcınızın temel hasar değerini arttırır.

    Axe Mastery: Baltanızın temel hasar değerini arttırır.

    Hammer Mastery: Çekicinizin temel hasar değerini arttırır.

    Tactics: Size ve dostlarınıza savaşta avantaj sağlayan shout ve stance'lerin etkisini güçlendirir.

    * Birincil mesleğiniz warrior ise mevcuttur.

    [ Kapat ]

    Ranger

    Ranger'ların doğanın, çevrenin iyi veya kötü koşullarını avantajlarına çevirebilecek yetenekleri vardır. Doğayı rakibi engellemek üzere yönlendirebildikleri gibi dostlarına yardım amaçlı da kullanabilirler. Uzun menzilli savaşlardan hoşlanırlar, seçtikleri herhangi bir yayla özellikle köprü uçurum gibi yüksek bölgelerden çok etkili olurlar. Hayvanlara sadece ranger'lar hükmedebilir. Böylece onları yanlarında taşıyıp kendileriyle beraber savaşlara sokabilirler. Bunun yanısıra ranger'lar hayatta kalmalarını kolaylaştıracak bir takım skill'lerle kutsanmıştır.

    [ Spoiler ! açmak için tıklayın ]
    Expertise*: Bu vasıfta gelişmek saldırı, hazırlık ve tuzak skill'lerinin size daha az enerjiye mal olmasını sağlar.

    Beast Mastery: Bu vasıf hayvan dostlarınızın temel atak değerini arttırır ve onları hasarlardan korur.

    Marksmanship: Temel yay hasarınızı artrırır, yay skill'lerinde rakibe daha çok hasar vermenizi sağlar.

    Wilderness Survival: Defansif duruşunuzu (stance), hazırlıklarınızı ve tuzaklarınızı geliştirir.

    * Birincil mesleğiniz ranger ise mevcuttur.

    [ Kapat ]

    Monk

    Tanrıyla direk temasa geçerler, bu dualarına karşılığını iyileştirme (healing), koruma (protection) ve hatta rakibe hasar şeklinde alırlar. Monk'lar ikincil skill'leriyle beraber genelde ya dostlarını iyileştirmeyi ya da düşmanlarına hasar vermeyi seçerler. Divine Favour vasıfları dostları üzerinde kullandıkları yardım büyülerine ekstra güç katar. Öte yandan Smiting Prayers vasıfları rakiplerine holy damage vermelerini sağlar. Bu hasar şekli rakibin armor değerini dikkat etmeden direk hasar verse de monk'ların temel özelliği hasar vermek değildir. Genelde rakibe hasar vermekten çok daha etkili olabilecekleri şey, yani dostlarını korumayı seçerler.

    [spo3=Monk Attributes]Divine Favour*: Dostlarınıza attığınız her yardım büyüsüne bonus healing sağlar. Bu büyülerin süresini ve etkisini arttırır.

    Healing Prayers: Kendinizi ve dostlarını iyileştirmek için kullandığınız büyülerin süresini ve etkisini arttırır.

    Smiting Prayers: Rakibe v




  • Aga sana ne kadar tesekkur etsem azdır cok tesekkurler bu oyuna sayende i bi baslangıc yapacam tekrar tesekurler.....




  • Eyw Yardımlaşmak Güzeldir
  • Ben birinden parayla serial aldım.Oyuna serial ı ve bilgilerimi girip başladım ve 1.5 haftaya yakın oynadım.Ancak şu anda kullanıcı adımı ve şifremi giriyorum ve hesaba giriş yapıyorum ve şöyle bir yazıyla karşılaşıyorum: "Your account is not currently to play Guild Wars." Hesaba girdiğimde ve bu yazıyla karşılaştığımda karakterlerimi görebiliyorum ama play e basamıyorum.Yani hesap kilitli gibi bişey.Acaba adam bana kazık mı attı?Yoksa ne yapmalıyım...Ayrıca şifremi de kimse bilmiyordu.Lütfen yardımcı olun o kadar para saydım ve sadece 2 hafta fln oynadım lütfen yardımcı olun...
  • Accountu alırken şifren için gizli soruyu da ogrendin mi adamdan? Sonra o soruyu değiştirdin mi? Eger bunları yapmadıysan adam o soruyu cevaplayarak yeni şifreni ogrenmiş ve accountu tekrar kendine gore uyarlamıs olabilir.
  • ben gizli soru olduğunu fln bilmiyodum yaa ama yine de çok saol adamdan kazık yedim desene şimdi.msnde de engellemiş beni zaten....Ben naapıcam şimdi yaaa
  • dostum bu gızlı soru olayı nerde ? sıfre degıstırıken ben boyle bı ekran gormedım.nerde oldugunu soyleyebılırmısın acaba?
  • Arkadasım ne yalan soyliyim epey oldu acc işlemleri yaparken. Giriş ekranında cd key i girerken diye hatırlıyorum ama emin değilim, orada cıkmıyor mu? Ya yoksa wow ile mi karıstırdım? Bi bakın orada yoksa sanırım karıstırdım, kusuruma bakmayın. Bakarsa biri buraya yazsın lutfen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gift15h

    Ahanda Buda Meslekler....

    Bütün mesleklerin kendi özel güçleri ve vasıfları var. Aralarında seçim yapmak size kalmış. Kimisi silah üzerine kimisi de büyü üzerine etkili. Bunun dışında rakibe hasar veren, rakibi ve çevreyi yönlendiren, dostlarınızı koruyan veya iyileştiren özel beceriler de mevcut bu mesleklerde.

    Yarattığınız her kahramana önce bir birincil meslek seçersiniz (primary profession). Daha sonra da isteğinize göre ikincil mesleği seçersiniz.

    Primary Profession: Birincil mesleğiniz rakibinizin temel duruşunu, giydiğiniz zırh (armour) da dahil olmak üzere, belirler. Bu kahramanınızın kimliğidir. Ayrıca birincil meslek özel bir vasıf (attribute) sunar. İkincil meslek olarak seçtiğinizin mesleğin özel vasfına sahip olamazsınız.

    Secondary Profession: Kahramanınız için ikinci meslektir. Bir dizi attribute ve bunların getirdiği skill'ler sunar. Mesleğin temel attribute'una sahip olamazsınız. Ör: İkincil meslek olarak warrior seçerseniz strength vasfına ve getirdiği skill'lere sahip olamazsınız.

    Attributes (Vasıflar)

    Her mesleğin bir dizi vasfı vardır. Skill'leriniz de bu vasıflara bağlıdır. Sadece vasfına sahip olduğunuz skill'i öğrenebilirsiniz. Örneğin bir e/me karakter gidip warrior'ın bull's strike skillini öğrenemez. Skill'lerinizin etkisini attribute puanınız belirler. Örneğin ateş büyüsü olan flare fire attribute değeriniz 0 iken 16 dmg verirken attribute değeriniz 12 olduğunda 40 dmg verir. Attribute değerinizi arttırmak için attr. puanına ihtiyacınız vardır. Her level atladığınızda attr. puanı kazanırsınız ve bu puanlarla attribute değerlerinizi arttırırsınız.


    Warrior

    Cesur yüreklerine ve hayvani güçlerine güvenirler düşmanlarını alt etmek ve dostlarını korumak için. Uzun menzilli savaşlardan haz etmezler aksine seçtikleri silahla doğrudan rakibe girişmekten hoşlanırlar. Diğerlerinin aksine rakiplerini çok güzel dövebilirler. Balta, çekiç veya kılıcı eşit rahatlıkta kullanabildikleri gibi genelde bir tanesinde uzmanlaşmayı seçerler. Çoğu warrior skill'i kullanılabilmek için adrenaline gerektirir. Adrenaline değeriniz savaşırken artar ve bu skill'ler kullanilabilir hale gelir, amaçları daha yüksek zararlar verebilmektir. Tactics warrior'lara daha düşük hasar alma ve arkadaşlarını koruyabilmede yarasa da warrior'ların en büyük özellikleri rakibe daha çok hasar vermeye yarayan strength vasıflarıdır.

    [ Spoiler ! açmak için tıklayın ]
    Strength*: Her attribute derecesinde 1% armor penetration sağlar. Bunun dışında rakibe verdiğiniz hasarı arttırır.

    Swordsmanship: Kılıcınızın temel hasar değerini arttırır.

    Axe Mastery: Baltanızın temel hasar değerini arttırır.

    Hammer Mastery: Çekicinizin temel hasar değerini arttırır.

    Tactics: Size ve dostlarınıza savaşta avantaj sağlayan shout ve stance'lerin etkisini güçlendirir.

    * Birincil mesleğiniz warrior ise mevcuttur.

    [ Kapat ]

    Ranger

    Ranger'ların doğanın, çevrenin iyi veya kötü koşullarını avantajlarına çevirebilecek yetenekleri vardır. Doğayı rakibi engellemek üzere yönlendirebildikleri gibi dostlarına yardım amaçlı da kullanabilirler. Uzun menzilli savaşlardan hoşlanırlar, seçtikleri herhangi bir yayla özellikle köprü uçurum gibi yüksek bölgelerden çok etkili olurlar. Hayvanlara sadece ranger'lar hükmedebilir. Böylece onları yanlarında taşıyıp kendileriyle beraber savaşlara sokabilirler. Bunun yanısıra ranger'lar hayatta kalmalarını kolaylaştıracak bir takım skill'lerle kutsanmıştır.

    [ Spoiler ! açmak için tıklayın ]
    Expertise*: Bu vasıfta gelişmek saldırı, hazırlık ve tuzak skill'lerinin size daha az enerjiye mal olmasını sağlar.

    Beast Mastery: Bu vasıf hayvan dostlarınızın temel atak değerini arttırır ve onları hasarlardan korur.

    Marksmanship: Temel yay hasarınızı artrırır, yay skill'lerinde rakibe daha çok hasar vermenizi sağlar.

    Wilderness Survival: Defansif duruşunuzu (stance), hazırlıklarınızı ve tuzaklarınızı geliştirir.

    * Birincil mesleğiniz ranger ise mevcuttur.

    [ Kapat ]

    Monk

    Tanrıyla direk temasa geçerler, bu dualarına karşılığını iyileştirme (healing), koruma (protection) ve hatta rakibe hasar şeklinde alırlar. Monk'lar ikincil skill'leriyle beraber genelde ya dostlarını iyileştirmeyi ya da düşmanlarına hasar vermeyi seçerler. Divine Favour vasıfları dostları üzerinde kullandıkları yardım büyülerine ekstra güç katar. Öte yandan Smiting Prayers vasıfları rakiplerine holy damage vermelerini sağlar. Bu hasar şekli rakibin armor değerini dikkat etmeden direk hasar verse de monk'ların temel özelliği hasar vermek değildir. Genelde rakibe hasar vermekten çok daha etkili olabilecekleri şey, yani dostlarını korumayı seçerler.

    [spo3=Monk Attributes]Divine Favour*: Dostlarınıza attığınız her yardım büyüsüne bonus healing sağlar. Bu büyülerin süresini ve etkisini arttırır.

    Healing Prayers: Kendinizi ve dostlarını iyileştirmek için kullandığınız büyülerin süresini ve etkisini arttırır.

    Smiting Prayers: Rakibe v

    saol




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.