Şimdi Ara

Güç kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2008 d4d manuel corollam var. 180 bin de. Baskı balatam 20-30bin önce değişti. Düzenli olarak toyotanın enjektör temizleyicisini kullanırım. Sorun şöyle, araç hızlanmaya başladığında dip gaz yaptığımda güç gidip geliyor (araba sağa veya sola yönlenmiyor düz gitmeye devam ediyor yani çekme yok) ama devir saati sabit. Ufak ufak kesintiler oluyor. Arabanın rölantisinde problem yok.


    Turbonun wastegate sinde sorun olabilir mi ?

    Baskı balata kaçırıyor olabilir mi ?

    Enjektörlerde tıkanma olmuş olabilir mi ?


    Deneyimden aklınıza gelen birşey yada bu ihtimallerden kuvvetle olabilir dediğiniz birşey var mı ?




  • volan taşlanmış mıydı? saydıklarınızın hepsi olabilir + n75 valfini de ekleyin listeye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • silkelemeden bahsediyorsunuz sanırsam benim eski 2007 d4d corollamda başıma geldi maf sensörünü temizledim bir süre duzeldi sonra tekrarladı ardından yolda 5dk 2500devir sabit gidip 4.viteste 160a kadar sıkıştırdım düzeldi egr tıkanmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @emir.ksk volan taşlanmıştı. Selenoidi de yazdım aklıma.

    @mosasaurus Benim arabayıda bi sıkıştırayım bu hafta olmadı haftaya sanayinin yolu tutayım ankarada.


    Teşekkürler.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    bugün 5-10km bende sıkıştırdım 4-5bin devir sıkıştırdım. Düzeldi gibi. Yarın duruma tekrar bakayım. Yakıt tüketimim çok arttı. Yarım depoyla 300km yapmışım. Normalde 500'e yakın olurdu.

  • Antor kullanıcısına yanıt
    ben uzun süre trafikte kaldıktan sonra bu sorun baş göstermişti. maf sensoru temizlendi, mazot filtresi değişti sorun geçmedi. en son performans da düşmüşken uzun yola çıktım 3.viteste motoru iyice isittim sonrasında canını aldım biraz. aracın performansı kendine geldi. benim araç motor ilikken 2.viteste dip gaz yapınca bu sorunu yapıyordu. yakit tüketimim ilk defa 6.2ltye çıkmıştı.. ardından bakım yapmıştım hep 5w30yağ kullandım bakım sonrası yakıt 5.1lt ye düştü ve satana kadar 5.8lt yi geçmedi. bakımdan sonra adana-manisa-izmir-antalya ardı ardına 2500km yol yaptım uzun yolda 3.5ltye düştü eve vardığımda ilk 2 hafta yakıt 4.7lt idi aracı birkaç ay sonra sattım ekranda 5.1lt yaziyordu ve eskisine göre çok iyi gidiyordu. uzun yol arada dizel araç için ilaç..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski dolmuşçular bu duruma “sağır motor” derler. Dizel motorlar düşük volümlü değil, bastırarak kullanılması gereken motor cinsleri. Dur kalk dizeli öldürür. Ama işte, bizim gibi yoksul ülke yurttaşları ekonomi adına dizele mahkum edildi. Bi şişe benzin 11 buçuk lira.

    Clio 4 kullanırken ben de aynı durumu yaşamıştım. Otobana çıkın ve yardırın. Bastırabildiğiniz kadar bastırın. Belli bir km sonrası muhtemelen araba kendisine gelecektir.

    Benim bi arkadaş var, Mike. Kentucky’li. Peterbilt TIR sahibi. O da bir defasında bahsetmişti. Amerika’nın bazı nokta kavşaklarında trafiğe takıldığı zaman aragazı yapıyormuş motoru korumak adına. Alakasız gibi gelebilir ama binek veya TIR. Her ikisi de dizel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabada da çözülemeyen anlık elektrik kesme sorunu vardı. Sizinkide öyle sanırım. Saniyelik güç gidiyor geliyor araba silkeliyor. Bulunamadı bir türlü. En son çırak görmüştü rolanti motorunun fişi çıkmış.

  • @mosasaurus @El Fuego Geçtiğimiz ay ekonomik durumum pek iyi değildi 1 ay boyunca sadece şehir için düşük devir 1 depo kullandım arabayı. Normalde ayda en az 200-300 km uzun rampada devirli kullanırdım.


    Bu hafta biraz devirli kullanayım, gidişat iyiyse servisten enjektör temizleyici alıp ocak sonuna uzun yol yapayım. Enjektör temizleyiciyi her bakımda kullanırım aslında, şu anda bakım üstüne 5000 km oldu henüz.


    Herkese teşekkürler. 1 ay sonra dönüp konuyu güncelleyecem bakalım başka birşey çıkacak mı.

  • Bugün yine kesik kesik rüzgara karşı sürüyormuşum hissi uyandırdı. Kırıkkale Ankara yapıp elmadağda sıkıştırayım, ikeada isveç köftesi yiyip geleyim yarında yapacakmı bakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    çok fazla yol yapmanıza gerek yok hocam, ben bu işlemi 100km uzun yolda gerçekleştirdim. dediğim gibi 5dk 3.vites 2500-3000 devir sabit gidin ardından normal gidin araç bir süre nefes alsın. sonrasında ise 4.vites sonuna kadar sıkıştırın ardından yol musaitse 5.vites 190a kadar zorlayın. ben bu işlemden sonra olumlu sonuç aldım. yola çıkmadan yağ seviyenizi kontrol etmenizi öneririm 2008d4d'ler yağ eksiltiyor diye biliyorum eksik olmasın, eksikse tamamlayıp yola çıkın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    İlk sahibiyim hiç yağ eksiltmedi. Sabah yağı kontrol ettim, 5-6bin km önceki ilk doldurduğum seviyede neredeyse. Sabah gelirken deneyemedim.


    Dün 200 km sıkıştırdıktan sonra yapmadı ama ciddi performans kaybı var. Sanırsam benim EGR doldu. Motorun üstteki plastik kapağı çıkarıp baktım egr kolay bi yerde duruyor. EGR yi kendim temizleyim diyorum. Sonraki haftalarda yetkili servise gideyim enjektörleri ölçsünler eğer tıkanıklık yada kayıp varsa onlarıda ultrasonik temizletip kalibre ettirip taktırayım, değmişken de boğaz kelebeğini temizlesinler.


    Turboya yaptırabileceğim bir bakım yok gibi varsa da bilmiyorum, hava ekipmanlarını temizletmişken elden geçirtebileceğim başka birşey geliyor mu aklınıza ?


    Edit Yetkili servis egr temizliği, boğaz kelebeği temizliğine 300 işçilik istiyor. MAF'a da bi temizlik spreyi tutarız dedi. Enjektör temizlemeyi yetkili servis değil bosch denso gibi yerler yapıyormuş. 4-5bin tutuyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Aralık 2021; 15:52:29 >




  • bobine bakıldı mı?
  • siyah duman ve geç çalışma yoksa aracınızda kesinlikle enjektörleri elletmeyin, benim 1.5crdi era'da boş yere başım yandı. maf sensörünü spreyle uzaktan temizleyin sensördeki tellere dikkat! üzerinde fazla tutmayın donup kopabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava filtresine de bakınız eger filtrenin altında sünger varsa onu çıkarın 2007lerde o sünger yok 2008lerde var ve tıkanınca hava çekemiyor,siyah duman atıyor, yakıt artıyor, performans düşüyor. haberiniz olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde çok kurcalatmayın aracınızı benim corolla 228bindeydi satarken ve dyno verisinde motor %89 çıkmıştı. rutin bakımlar harici motora anahtar değmedi. sadece uzun süre trafikte kalınca hafif duman atardı o kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.